zondag 29 november 2015

Julie | Opgemaakt #21 – Oktober

De maand is bijna om en dat wil zeggen dat er opnieuw een opgemaakt artikel voor jullie is! Dit keer laat ik zien wat ik in de maand oktober allemaal heb opgemaakt. Zoals jullie weten, maak ik deze artikels erg graag en lees ik ze ook graag bij anderen. Daarom hoop ik dat jullie het ook leuk vinden om te lezen! Beginnen doe ik deze maand met deze Wei Wang lichaamsscrub van Rituals. Deze komt uit de Tao lijn, maar zit ondertussen in een andere verpakking. Je kan deze nu terugvinden in een donkergroene, ronde pot. Ik vond hem erg fijn en zou hem zeker opnieuw kunnen kopen. Hij is erg mild omdat er bamboekorrels inzitten en dus is het geen zout- of suikerscrub. Benieuwd naar wat ik nog meer heb opgemaakt? Lees dan zeker verder!

Ik heb ook alweer een pakje make-up wet wipes van Flormar opgemaakt. Hier heb ik nog een stuk of drie pakjes van liggen, dus het spreekt voor zich dat ik deze opnieuw zou kopen. Er zitten slechts 20 doekjes in maar ik vind ze erg fris ruiken en ze doen prima hun werk. Ik gebruik ze nooit voor mijn ogen, wel voor mijn gezicht of voor swatches. Op mijn gezicht gebruik ik ze in combinatie met een cleansing lotion of voor ik aan de slag ga met micellair water.

Hoezo is deze op? Ik kan me voorstellen dat die gedachte bij je op komt bij het zien van deze foto. Wel, deze Sweet Vanilla & Coconut geurkaars van de Primark was echt vreselijk. De geur hebben we al eens eerder in een kleiner formaat gehad. Die is niet slecht maar geurt ook niet ontzettend hard. Mijn probleem hiermee is dat hij gewoon vreselijk slecht opbrandt. Ik heb zo mijn best gedaan, maar ze bleef enkel in het midden branden en er was geen redden meer aan. Ze is van zichzelf uitgegaan omdat ze ‘op’ was. Jammer, maar deze koop ik dus zeker niet meer opnieuw!


Alweer een scrub van Rituals die ik heb opgemaakt. Deze is echter een pakje uit een reissetje dat je in één à twee keer kunt opgebruiken. Hij komt uit de rode lijn, maar is nu anders van geur. Deze op de foto is nog met Holy Basil & Organic Fresh Mint. De scrub die nu in het assortiment zit in de rode Ayurvedalijn ruikt naar Indian Rose & Sweet Almond Oil. Ik vond deze zeker fijn maar je kan hem dus niet meer in deze samenstelling kopen. 

Om eerlijk te zijn, heb ik dit potje niet volledig leeg kunnen maken voor de houdbaarheidsdatum overschreden was. Ik heb het nog enkele keren nadien gebruikt, maar na een tijdje rook hij toch echt niet meer lekker. Beetje zonde natuurlijk, al vind ik dit nog steeds een erg fijne reiniger. Ik ga deze zeker nog eens opnieuw kopen bij Lush, al wil ik eerst mijn voorraad gezichtsreinigers even opmaken. Ik schreef eerder al een volledig artikel over deze Let The Good Times Roll en kan hem zeker aanraden! 

Opnieuw een zwart potje van Lush, deze keer met de gezichtsmoisturiser Vanishing Cream. En ook uit dit potje heb ik nog een beetje product moeten weggooien. Ik vond de geur van lavendel redelijk sterk in deze gezichtscrème en liet hem daarom meestal aan de kant staan. Ik vond hem gewoon echt niet fijn ruiken en heb hem dus niet helemaal opgemaakt. Jammer van het geld natuurlijk, maar voortaan denk ik toch twee keer na voor ik een product koop met een lavendelgeurtje! Deze koop ik dus niet opnieuw.

In oktober heb ik ook dit gezichtsmasker van Balea gebruikt. Het is het Melk & Honing masker en de review hiervan zou normaal gezien volgende week zondag online moeten komen. Ik vind Balea zeker een fijn merk, alleen is het jammer dat je dit enkel in Duitsland kan verkrijgen natuurlijk. Het masker zat in een duopack en is super goedkoop dus daar scoort het al zeker punten mee. Mijn mening over de werking zelf kunnen jullie dus volgende week lezen.

Ik vind wattenstaafjes serieus één van de beste uitvindingen ooit. 'Dankzij' mijn allergie heb ik het hele jaar door last van enkele kwaaltjes. Jeukende oren horen hier bij en dan natuurlijk net aan de binnenkant. Ik ben dus al vaak dankbaar geweest voor de uitvinder van de wattenstaafjes, haha! Deze van het Albert Heijn merk zijn prima. Ze zitten stevig op hun stokje en pluizen niet. Bovendien gebruik ik ook bij het aanbrengen van mijn make-up geregeld zo’n wattenstaafje, dus die dingen vliegen er hier thuis doorheen. Ik heb deze reeds opnieuw gekocht en zou dat zeker een volgende keer ook doen.

Bijna elke maand zit er wel een handcrème in mijn opgemaakt artikel en dat is deze maand niet anders. Deze Pure Coconut hand & nail cream kocht ik eens speciaal voor Nick, maar uiteindelijk hebben we hem wel samen opgemaakt. Ik vond hem prima, al had ik hem misschien iets meer voedend verwacht. De substantie is vrij dun maar trekt daardoor wel snel in. De geur is uiteraard die van kokosnoot en dat vind vooral Nick een pluspunt! Ik vond hem ook zeker niet slecht. We hebben momenteel nog meer dan voldoende handcrème in huis, dus voorlopig koop ik deze niet snel opnieuw.

De Frosted Cranberry lijn dit ook dit jaar weer in het Kerstassortiment van The Body Shop. Ik had deze mini tube handcrème nog van twee jaar geleden, dus was het dringend tijd om hem op te maken. De geur is vrij zwaar en zoet, daar moet je echt van houden. Het formaat is ideaal om in je handtas te steken en dat is dan ook exact waar deze tube zich bevond. Ik heb hem dus alleen opgemaakt, al heb ik er wel lang over gedaan. Ik zou deze niet meteen opnieuw kopen, al was hij van werking wel prima. Hij bleef nog wel een tijdje vettig aanvoelen. Dit jaar ben ik vooral benieuwd naar de Frosted Plum collectie!

Deze geurkaars van Ikea was de laatste uit het setje van drie Bounty kaarsen. Ook deze is niet helemaal mooi opgebrand en dat vind ik toch wel jammer. De geur was niet zo sterk aanwezig, dus ik denk dat ik ze volgende keer ook gewoon echt per drie aansteek. Ik kom niet vaak bij Ikea, maar als ik er nog eens kom, zou ik wel geurkaarsen kopen. Ik ben gewoon altijd benieuwd naar de verschillende geuren en ze zijn eigenlijk vrij goedkoop. Of ik deze geur nog eens opnieuw koop? Ik denk van niet, maar dat hangt een beetje van het aanbod in geuren af…

Wat is dat toch met die Lush producten in dit artikel? Ook bij deze Bubblegum lipscrub ben ik er niet in geslaagd het potje leeg te maken voor de vervaldatum bereikt was. Best gek aangezien ik deze toch erg regelmatig gebruik. Ik heb ondertussen al een volgend potje in gebruik omdat ik het echt een fantastisch product vind. De andere geuren/smaken spreken me minder aan, dus kies ik telkens voor deze bubblegum variant Ik schreef er ook al eens dit artikel over en ben nog steeds even enthousiast.

Samen met Nick heb ik ook deze Pouss’ Mousse handzeep van Palmolive opgemaakt. Ik vond deze heel erg fijn omdat het er uitziet als een gewone vloeibare zeep, maar er wel uit komt als een heerlijk zacht schuim. De geur was die van framboos en ook dat vind ik erg lekker. Ik zou deze binnenkort zeker opnieuw kunnen kopen, maar we hebben nog enkele andere geurtjes staan die ik eerst op wil maken. Kleine tip, zet deze nooit in het zicht als je werkmannen over de vloer hebt… Bij ons hebben ze er een hele dag mee aan het lachen geweest. (Spreek Pouss’ Mousse maar eens hardop uit en je snapt al snel de woordgrap…)


Deze life scents geurverfrisser van Air Wick vond ik echt geweldig! Hij heeft de geur van witte bloemen, meloen en vanille en ruikt echt heel erg lekker. Je doet ontzettend lang met zo’n fles als je zo’n verstuiver hebt zoals wij die hebben. We zetten deze ’s nachts altijd af en stellen de intensiteit in op het kleinste bolletje. Toch ruikt de hele woonkamer snel helemaal naar deze geur. In de zomer wil ik deze zeker opnieuw gaan gebruiken. Hij heeft dan ook de naam ‘zalige zomer’ en momenteel zit er een wintergeurtje in ons apparaat.

Dit ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar het is wel degelijk een product geweest. Lush heeft namelijk best veel producten in vaste vorm, zonder verpakking. In dit tinnetje bevond zich de solide scrub You Snap The Whip. Zoals je kan zien heb ik deze helemaal opgemaakt en bevinden zich enkel nog wat kleine restjes in het bakje. Het lijkt wel of ik in oktober aan het scrubben ben geslagen, aangezien dit al de derde scrub (vier als je de lipscrub ook mee wil tellen) uit dit artikel is. Toch zijn het voornamelijk producten die al bijna op waren, die ik nu maar eens volledig heb opgemaakt. Ik denk niet dat deze nog in het assortiment zit, anders zou ik hem best opnieuw kunnen kopen.

Deze mini Annayake 24h gezichtscrème heb ik ontdekt in de Deauty box van juni. Ik vind het belangrijk om de producten die daarin zitten ook effectief te gebruiken. Anders stapelen de producten zich op in mijn kast en vind ik het niet nuttig om mijn abonnement te houden. Deze crème had meer een geltextuur en dringt erg snel in de huid. Ik vond het fijn om deze uit te proberen en qua werking zou ik hem zeker kunnen aanschaffen. Ik heb alleen nog veel andere producten staan die ik eerst wil opgebruiken en ben altijd op zoek naar iets nieuws!

In oktober hebben we precies vrij veel geurkaarsen opgemaakt. Zo ook deze ‘Sweet Home’ kaars van Glade by Brise. Ik vond de geur erg lekker omdat het een mengeling is van chocolade en koekjes. Nick vond deze ook erg lekker en ik vind ook dat ze nog tamelijk goed leeg geraakt is. Het laagje onderaan zal je altijd hebben, dat doen de producenten bewust voor de veiligheid. Deze geur zou ik zeker nog wel eens opnieuw willen kopen.

In oktober ging ook mijn Active Moisture Lotion flacon van Rituals op. Deze lotion mag je zowel ’s morgens als ’s avonds gebruiken en ik heb dat vooral ’s avonds gedaan. Hij zou ook moeten werken tegen zwarte puntjes en dat vind ik wel een pluspunt. Ik vind dat het vooral zichtbaar is bij mijn neus en daar heeft hij best goed werk verricht, al is het natuurlijk geen wondermiddel. Een fijne hydraterende lotion die mijn huid zacht en soepel maakt en werkt tegen een droge huid. Hij werkt natuurlijk nog beter in combinatie met een serum en zo heb ik hem dan ook gebruikt. Dit product zou ik zeker opnieuw kunnen kopen.

Een product dat steeds vaker lijkt terug te komen in mijn opgemaakt artikels, zijn deze wattenschijfjes van Bella. Ik koop deze duo cotton watjes altijd bij de Action en ben er heel tevreden over. Ze hebben twee verschillende zijdes en pluizen niet. Ik gebruik dagelijks meerdere wattenschijfjes en deze zijn spotgoedkoop én fijn in gebruik. Ik koop deze dus elke keer opnieuw en met 80 wattenschijfjes doe ik ongeveer een maand.

Tot voor kort gebruikte ik nooit micellair water. In de Deauty box van juli zat echter dit exemplaar van Uriage. Nadien kreeg ik er nog eentje van Cattier-Paris via een winactie en zat er eentje van Nuxe in de Deauty box van september. Ik moet zeggen dat ik dit heel fijn in gebruik vind. Ik verwijder hier mijn gezichtsmake-up grondig mee en ook in de ochtend gebruik ik een wattenschijfje met micellair water om mijn gezicht te reinigen. Deze van Uriage was er fijn en ook geschikt voor je ogen. Ik zou deze zeker opnieuw kunnen kopen!

Van Jafra heb ik een grote fles van hun eye make-upremover opgemaakt. Ik vind dit exemplaar met twee componenten erg fijn en heb er dan ook al een artikel over geschreven waarin ik hem vergelijk met eentje van Bobbi Brown. Hij verwijdert ook goed waterproof make-up aan je ogen en je mag er zelfs je lipstick mee verwijderen. Ik gebruik hem voornamelijk voor mijn ogen, maar door de olie kan je er ook goed hardnekkige lipstick mee verwijderen. Een erg fijn product en ik ben dan ook al aan een volgend flesje bezig.

Deze Huile Prodigieuse van Nuxe zat in de Deauty box in samenwerking met GoedGevoel. Hij is geschikt voor je huid, haren en gezicht. Ik sta altijd een beetje huiverig tegen zulke olies omdat ik ze te vet vind voor mijn haar en omdat ik op mijn lichaam liever een body lotion of butter smeer. Ik heb deze echter wel gebruikt voor mijn gezicht. De geur van dit product is super lekker maar moeilijk te omschrijven. Ik ga deze zeker opnieuw kopen, als mijn andere olie voor het gelaat ook opgemaakt is. Een super fijn product dat ik zeker kan aanraden!

Het volgende dat ik heb opgemaakt is de Luxury Lush Pud bruisbal van Lush. Normaal deelde ik altijd enkel een foto van een leeg zakje, maar eigenlijk hebben jullie daar helemaal niks aan. Omdat ik ook niet vind dat ik over elke bruisbal een hele review moet schrijven, ga ik het voortaan zo oplossen. Op de foto hierboven zie je namelijk om welke bruisbal het gaat én kan je hem in actie zien in mijn badwater. Ik vond deze bal erg leuk, hij geeft een zeer mooi kleurenspel. Hij zou rustgevend moeten werken, dus gebruikte ik hem wanneer ik ’s avonds in bad ging. Hij komt uit de Kerstcollectie en is dus slechts beperkte tijd verkrijgbaar. Ik vond hem erg fijn en zou hem volgend jaar opnieuw kunnen kopen als hij er dan weer bij is.

In oktober is er ook nog deze mini doucheschuim van Rituals opgemaakt. Hij komt uit de Happy Buddha lijn en bevat zoete appelsien en cederhout. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van deze geur, maar ben ik wel fan van de doucheschuims van Rituals. Veronique vindt deze geur wel lekker en ook Nick bleek deze geur wel te appreciëren. Ik moet toegeven dat hij dan ook deze verpakking heeft opgemaakt en niet ik. Toch vind ik de doucheschuim beter meevallen van geur dan bijvoorbeeld de bodycrème. Ik zou hem zelf niet snel kopen, al kan ik hem best wel eens aan Nick cadeau doen.

Deze verpakking is er eentje van Yves Rocher, van de Elixir 7.9 oogcrème. Dit tubetje heeft rollende bolletjes onderaan, voor een zachte massage onder je ogen. Ik vond deze zeker niet slecht, maar tegen het einde was ik hem behoorlijk beu. Hij werkt heel erg zuinig en je komt er dus heel lang mee toe. Ik heb zo’n 3 weken aan en stuk, elke avond gedacht dat hij ‘nu wel leeg zal zijn’! Het is een prima product, maar ik was het gewoon na een tijdje beu. Ik zou hem op zich nog wel opnieuw kunnen kopen, al vind ik hun oogcrème uit de witte tube, net iets fijner. Ik heb ook gemerkt dat de massagebolletjes na een tijdje niet meer goed wilden rollen, ze zaten een beetje vast en dat vond ik wel jammer.

Het laatste product van de maand oktober is ook een oude bekende. Deze Lady SpeedStick in de Orchard Blossom variant vind ik erg fijn werken. Het is echt een fantastische deodorant, al wissel ik hem graag af om er niet aan gewend te raken. Ik heb meteen de back-up die ik nog had liggen in gebruik genomen en lief aan Veronique gevraagd of haar zus er nog eens twee wou meebrengen uit Polen. Deze zal ik ook altijd opnieuw blijven kopen omdat ik hem zo fijn vind en hij ruikt ook nog eens erg lekker!


Zo, dit waren dan weer alle producten die ik heb opgemaakt in de maand oktober. Het is weer een heleboel en deze keer ook veel full size producten! Hopelijk vonden jullie het leuk om dit artikel te lezen! Gebruik jij ook één van de producten uit dit artikel? En welke is jouw favoriet?

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

 1. Dat maskertje van Balea is inderdaad fijn ! Die heb ik toevallig ook opgemaakt en nog een aantal op voorraad.
  Ik dacht inderdaad ook meteen fout met die pouss mousse xD haha . Hoe verzinnen ze die naam ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim om een voorraad aan te slaan Engelina! ;-) En hahaha, ja die makers hebben duidelijk geen dirty mind! ;-)

   Verwijderen