zondag 8 november 2015

Julie | Makeup Revolution London – Run Boy Run Palette

http://www.verodoesthis.be/2015/10/julie-makeup-revolution-london-run-boy.html

Zoals jullie in mijn shoplog al konden zien, kocht ik in Tenerife het Run Boy Run Palette van Makeup Revolution London. Ik had het al eens eerder gezien bij iemand en de swatches vond ik toen al erg mooi. Het was toch pas toen ik zelf dit pareltje in de winkel kon bekijken en proberen dat ik besloten heb om het te kopen. Run Boy Run is ook de titel van een nummer van Woodkid en wordt gebruikt in de eerste film uit de Divergent trilogie. De namen van de individuele oogschaduwkleurtjes zijn dan ook stukken van de tekst van het nummer. Ik vind dit zo origineel en leuk dat ik niet anders kan dan ook het nummer met jullie delen. Luister het nummer tijdens het lezen van dit artikel en kijk zelf hoe mooi dit palette is! 

Het palette bevat 18 kleuren waarvan er 12 shimmer bevatten en 6 matte kleurtjes zijn. Sinds ik het Chocolate Bar Palette van Too Faced in huis heb, gebruik ik bijna niks anders meer. Toch kon ik niet weerstaan aan deze kleuren. Ze zijn anders dan wat ik gewoon ben en passen toch volledig in mijn straatje. Ik hou van goud, roze en paarse tinten en werk eigenlijk altijd met een lichte en een donkere kleur binnen één look. Een paar goede matte tinten ontbraken nog in mijn collectie en daarom vond ik dat ik het palette wel mocht aanschaffen. Bovendien is Makeup Revolution een merk dat hier in België (nog?) niet te koop is en had het de budgetproof prijs van €8.49.Voor de liefhebbers, heb ik hier ook nog even de ingrediënten van het palette. Ik ken zelf niets van ingrediënten van oogschaduw en ben net iets beter geïnformeerd als het om verzorgingsproducten gaat. Zoals jullie trouwens kunnen zien, heb ik al mijn foto’s hiervan al in Tenerife genomen. Ik kon namelijk niet wachten om met dit palette aan de slag te gaan! Uiteraard wist ik al dat ik hier een artikel over wou schrijven, dus wou ik voor gebruik toch nog even alles op de gevoelige plaat vastleggen. Het was toch even wennen om op een andere locatie te schieten waar een compleet andere lichtinval is, maar ik vond het wel leuk!Dit is hoe het palette er uitziet zonder de kartonnen verpakking. Ik weet niet hoe het voor jullie zit, maar ik ben zo iemand die alle hoesjes van palettes bij houdt. Zowel mijn Nude’Tude Palette als het Chocolate Bar Palette maar ook mijn MACKeepsakes Natural Face Palette zitten allemaal nog in hun originele verpakking. Ik vind het gewoon mooier zo en probeer op deze manier mijn spullen te beschermen tegen beschadiging.En dit is dan hoe het palette er aan de binnenkant uitziet. Over de kleurtjes ligt een plastic folie met alle namen op. Langs de ene kant vind ik het jammer dat ze dit niet op de verpakking zelf hebben gedrukt. Maar eigenlijk maakt het voor mij niet zoveel uit, omdat ik ook deze folie altijd bewaar. Zoals je kan zien bevat dit palette ook een grote spiegel en dat vind ik toch wel handig. Ik draag een bril om ver te zien, maar als ik mijn make-up doe, kan ik deze uiteraard niet opzetten. Als ik dan oogschaduw gebruik, is het wel handig dat het palette in kwestie een spiegel heeft, anders moet ik er een losse spiegel bijnemen. Er zit ook een tweezijdige kwast in het doosje maar dit zijn sponsapplicators en die gebruik ik eigenlijk nooit.Hier kunnen jullie dan de kleuren bewonderen zoals ze er uitzien in het doosje. Ik vind de kleuren stuk voor stuk prachtig maar was toch vooral benieuwd naar die rode kleur, de goudtinten en de donker paarse kleur met shimmer. Ik denk persoonlijk dat je er veel kanten uit kunt met dit palette. Je kan een complete matte look maken of full out gaan en voor zoveel mogelijk glans kiezen. Een naturelle look voor overdag is geen probleem, maar ook een stevige avondlook kan je moeiteloos samenstellen uit deze kleurtjes. Een erg veelzijdig palette dus!Dan is het natuurlijk tijd voor de swatches! Ik moet zeggen dat de pigmentatie me echt verbaasd heeft. De eerste twee kleuren zijn vrij licht, maar dat komt omdat mijn huid zelf ook behoorlijk licht is. Vooral Day Is A Prophesy en It’s Time To Run vind ik erg bijzondere kleuren. De eerste kleur lijkt me een prachtige highlighter en Running Is Victory zou ik dan weer over het gehele ooglid gebruiken in een everyday look. Dit zijn trouwens swatches van de bovenste rij van het palette.Rij twee bevat wat meer opvallende kleuren. Ik had de rode kleur iets donkerder ingeschat en dat vind ik wel een beetje jammer. In deze rij zijn het voornamelijk de twee laatste kleuren die mijn hart sneller doen slaan. Die gouden kleur vind ik gewoon prachtig en You Will Be My Boy vind ik erg speciaal door de grove glitters die het bevat. Alle kleuren hebben een goed pigment dat je mooi kan opbouwen.Matte kleuren zijn over het algemeen minder gepigmenteerd, al vind ik dat hier reuzegoed meevallen. De lichtste kleuren vallen een beetje weg op mijn bleke velletje, maar daar kunnen zij niks aan doen. Bovendien vind ik Follow Me een ideale kleur om onder mijn wenkbrauwen te gebruiken om fijne adertjes mee weg te werken en toch een natuurlijk effect te behouden. Waar ik het meest van geschrokken ben is natuurlijk Head Start. Ik gebruik zelf niet zoveel gitzwarte kleuren, maar ik weet dat een matte zwarte kleur in goed pigment moeilijk te vinden is, dus ik ben er zeer blij mee. Bovendien kan je deze dus ook perfect gebruiken als eyeliner.Natuurlijk heb ik ook een look gemaakt met dit palette, alleen ben ik verschrikkelijk slecht in het vastleggen daarvan op foto. Over mijn bewegend ooglid heb ik de goude kleur Don’t Have To Hide Away gebruikt en in mijn buitenste ooghoek heb ik gekozen voor paarse shimmerkleur You Will Be My Boy. Onder mijn wenkbrauw heb ik Follow Me aangebracht, zoals ik daarnet al aangaf. In de binnenste ooghoek heb ik volgens mij Dying To Stop You gebruikt. Alle kleuren brengen vlot aan en blenden goed met elkaar. Dat de kleuren niet beter zichtbaar zijn licht volledig aan het feit dat ik het moeilijk op foto kan vastleggen, niet aan de kleuren zelf.
Tot slot laat ik jullie ook nog even de full face look zien van die avond. Ik moet zeggen dat ik het palette op vakantie nog enkele keren er bij genomen heb. Thuis is het er nog niet vaak van gekomen omdat ik ofwel moest gaan werken, ofwel snel zijn. Wanneer ik snel moet zijn, grijp ik naar een veilige combinatie uit mijn Chocolate Bar Palette omdat ik nog geen tijd gehad heb om voldoende te experimenteren met dit palette. Ik ben in ieder geval heel blij met deze aanwinst en ben er zeker van dat ik deze nog vaak zal gebruiken!

Wat vinden jullie van dit palette? En hadden jullie er ooit al eens een review over gelezen? Laat het me zeker weten in een reactie!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Ik had zelf nog nooit van dit palette gehoord maar hij is wel heel mooi! Ik vind het alleen niet zo mooi dat ze de oogschaduw in zowel rechthoekige als ronde "vakjes" hebben gedaan.. Maar misschien ben ik gewoon een zeikerd als het om dat soort dingen gaat haha! Er zitten wel echt mooie kleuren in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap je punt wel hoor! ;-) Maar ik vind het op zich niet storend omdat zo het verschil tussen de matte en glanzende kleuren duidelijk is! :-)

   Verwijderen
 2. Ik kende dit palette helemaal niet, ziet er best ok uit!

  BeantwoordenVerwijderen