zondag 1 november 2015

Julie | Lush Cranberry Masker

http://www.verodoesthis.be/2015/10/julie-lush-cranberry-masker.html

Deze maand heb ik nog eens een vers gezichtsmasker van Lush voor jullie. Dit Cranberry masker is nieuw en ik heb me laten vertellen dat het ook Limited Edition is. Wil je het dus in huis halen, zal je dit voor de wintersale moeten doen anders grijp je mis. Het goedje ziet er framboosroze uit en rook heerlijk in de winkel. Ik had vijf lege potjes bij en mocht dit masker dus gratis mee naar huis nemen. Alle andere spullen die ik toen kocht, kunnen jullie teruglezen in dit artikel. Benieuwd naar de werking van dit masker? Lees dan snel verder!De verpakking zegt het natuurlijk zelf al: verwen je gezicht met cranberries vol antioxidanten en herstellende arganolie voor een gladde huid. Dit klinkt mij als muziek in de oren, dus wou ik het zeker uitproberen. De bedoeling is om dit masker aan te brengen op een schone, droge huid. Je laat het masker daarna tien tot vijftien minuten intrekken en daarna spoel je het af met lauwwarm water. Dit riedeltje kennen we ondertussen al, aangezien de meeste gezichtsmaskers zo werken.


Dit is niet mijn eerste masker van Lush. Ik heb ook al Catastrophe Cosmetic, Oatifix, Mask Of Magnaminty en Cupcake gebruikt. Indien jullie daar meer over willen weten, kan je gewoon op de namen klikken voor mijn review.Op deze foto zien jullie de ingrediënten van het masker. Onderaan de lijst zie je parfum en coumarine. Dat ingrediënt kende ik niet dus ging ik het even googelen. Het zou in verdunde toestand naar hooi ruiken en dus ook vooral voor de geur gebruikt worden. Ik zie echter ook staan dat het door de fluorescente eigenschappen ook wel eens gebruikt wordt als optische witmaker. Volgens mij is dit ook de bedoeling binnen dit masker aangezien de verkoper in de winkel me vertelde dat dit masker de roodheid uit je gezicht wegneemt. Alle andere, groen gekleurde, ingrediënten komen van nature voor in etherische olie. Ik zie niet alleen cranberries staan maar ook venkelzaad, arganolie, talk, verse witlof, patchoeli olie, sandelhoutolie… Allemaal verse ingrediënten die maken dat het masker slechts enkele weken houdbaar is en dat in de koelkast. 
Op mijn gezicht ziet het er een beetje ‘potje-yoghurt-gone-wrong’ uit, maar dat vind ik net wel leuk. Het is een masker dat zich makkelijk laat verdelen over de huid en daarom schrok ik er wel van dat het toch ook hard wordt op je gezicht. Doordat je het masker in de koelkast moet bewaren, voelt het ook erg verfrissend aan. De geur is super lekker en ik moet mezelf nog net niet bedwingen om het ook op mijn boterham te smeren. Je ziet de stukjes cranberry duidelijk zitten en dat vind ik positief. Het afspoelen ging erg vlot met de hulp van een washandje en na gebruik voelde mijn huid zijdezacht. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was na mijn eerste keer gebruiken. Het was een fijn masker, dat lekker ruikt en dat mijn huid gevoed en zacht achterlaat. Uit gewoonte heb ik nadien nog een beetje dagcrème gesmeerd, al voelde mijn huid totaal niet trekkerig aan!


Je hoort het al lang: ik ben fan! Dit masker is super fijn en ik ben blij dat ik het in huis gehaald heb. Zoals ik in het begin al zei, is dit Limited Edition en daarom wou ik er ook zo snel mogelijk een artikel over schrijven. Ik kan het masker zeker aanraden en ga zelf zeker nog genieten van de overige behandelingen die in het potje zitten!


Hebben jullie al wel eens een vers masker van Lush gebruikt? En welke is jullie favoriet?

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Hey Julie!

  Klinkt super goed!

  Al durf ik het toch niet meteen te proberen, ik heb namelijk een erg gevoelig huidje! :-(

  Twijfelgeval!

  Liefs Astrid - Timeless Elegance

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien eens raad vragen in de Lush winkel? Want er zat niets in dat bij mij ging irriteren en het voelt echt prima aan! :-)

   Verwijderen
 2. Hahaha :p yoghurt-gone-wrong effect ! Ziet er inderdaad om op te eten uit. Ik ben alvast enthousiast. Alleen jammer dat lush altijd zo duur is :( je krijgt wat voor je geld, maar als student is het voor mij toch altijd een investering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja zo vond ik het er uitzien! ;-) Misschien kan je gewoon andere producten kopen en ook 5 lege potjes opsparen? Zo krijg je telkens een gratis masker. Bovendien telt dit potje ook mee, dus moet je nadien telkens nog maar 4 andere potjes hebben! ;-)

   Verwijderen
 3. het ziet er ook echt niet uit. Zowel op je gezicht als in het potje yoghurt gone wrong! :D Maar ik kan me heel goed voorstellen dat het enorm voedend en zacht is voor de huid. Ik kan het al ruiken door mijn beeldscherm als ik ernaar kijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha Delphine! Je hebt wel gelijk, zowel over het uiterlijk als over de werking! ;-)
   En wat zou dat handig zijn! Een beeldscherm met geur! ;-)

   Verwijderen