woensdag 11 november 2015

Julie | 10x Samenwonen met een blogger – door Nick

Hallo iedereen! Voor deze blogpost is het niet Julie of Veronique die jullie te woord staat maar Nick (het vriendje/verloofde van Julie ;-) ). Dit is nu mijn 2e artikel, en deze keer ga ik het over totaal iets anders hebben als bij mijn vorige review. Deze keer komt het fenomeen ‘Samenwonen met een blogger’ aan bod. Met andere woorden: welke dingen veranderen er allemaal als je vriendin blogt? Hoe komt het dat ik plotseling ook make-up termen begin te kennen? Laat ik het daar even over hebben.

1. Verrijking van je woordenschat
Samenwonen met een bloggende vriendin zorgt ervoor dat je woordenschat een enorme boost krijgt. Of je het nu wil of niet, termen zoals: bronzer, pan raken, top coat, shoplog,… ze passeren dagelijks en wees maar zeker dat je na enkele weken al deze termen ook effectief begint te begrijpen. Soms houdt Julie wel eens een steekproef en steekt ze uit het niets een product omhoog en vraagt ze of ik weet wat dit is. Ik heb al meerdere malen een bronzer verweten een blush te zijn; en blijkbaar is dit toch niet hetzelfde.2. Merken kennis
Niet enkel mijn woordenschat is er op vooruit gegaan, ook mijn kennis van de bijhorende merken is in geen tijd mee gegroeid. Over merken zoals Essence, Bourjois, Flormar, Rimmel,… heb ik al veel horen vertellen. Toen ik vroeger iemand hoorde vertellen over “de Mac winkel”, dacht ik dat deze persoon een iPhone of iPad ging kopen. Nee, blijkbaar is er effectief een make-up merk dat gewoon MAC heet. Dit heeft in het begin toch wel voor enige verwarring in mijn IT-brein gezorgd.3. Spullen, spullen en nog eens spullen
Ons huis lijkt met momenten meer op een beauty-markt dan op een gewoon huis. Gelukkig heeft Julie een goed systeem bedacht hoe en waar ze haar spullen kan opbergen, zodat je niet plotseling ’s avonds in de zetel iets hards in je rug voelt prikken en dat dat blijkbaar een nagellak van Rimmel blijkt te zijn. Ook komt Julie regelmatig thuis met een aantal producten om te testen, dit kan van bij Rituals zijn, van een persevent, van een gewonnen win-actie,… Ook voor mij! Dan word ik (half) verplicht om mij met deze nieuwe douchegel te wassen en daarna nog een nieuwe bodycreme te proberen die hier bij past. Je moet er wat voor over hebben…


4. Boodschappen horror…
Wanneer wij naar de winkel gaan om onze wekelijkse boodschappen te doen moet Julie ook regelmatig even de beauty- en wellness rayons bekeken hebben in de Albert Heijn. Ook al liggen hier elke week voor 95% dezelfde producten, het moest maar eens zijn dat er plotseling iets ligt wat haar enorm aanspreekt, dan moet dit toch onderzocht worden! Ook wil het toeval dat naast onze Albert Heijn zich een Kruidvat en een Action bevinden. Uiteraard dient een regelmatig bezoek zich ook hier aan en wordt er 90% van de tijd in deze winkels doorgebracht bij de nagellakjes, make-up, parfums,… De ‘Binnenkort uit het assortiment’ stand wordt grondig bestudeert op eventuele koopjes die nog gedaan kunnen worden.


5. Internationale goodies
Dit zijn dan nog maar winkels die hier in België te vinden zijn, eens we in het buitenland zijn voelt zij zich meerdere malen als een klein kind in een snoepwinkel. Bij een winkel zoals bijvoorbeeld Flormar of Kiko moet elke hoek van de winkel bestudeerd worden om zeker geen mooie lipstick voorbij te lopen. Ikzelf heb ook ruim de tijd om deze winkels te bestuderen aangezien we hier vaak wel een tijdje zoet zijn. Ik heb nu al schrik voor de dag dat we ooit naar Londen zouden gaan, wegens een veel te grote Lush in Oxford Street.6. Pakjesavond
Eenmaal thuis aankomen met de boodschappen worden deze eerst uitgeladen. Althans dat was de regel vooraleer je vriendin begint met bloggen.. Als we nu thuis komen met boodschappen en er is een pakketje aangekomen met producten, dan wordt er eerst gekeken welke producten er zich in het pakket bevinden alvorens de boodschappen uit te pakken. Dat ondertussen onze pot Ben & Jerry’s wat warm staat te worden, zijn zorgen voor later.


7. Paparazzi alert!
Aangezien er ook regelmatig foto’s moeten genomen worden mag ik op restaurant ook nooit meer zomaar aan mijn eten beginnen. EERST moet er een foto gemaakt worden, nadien mag je eten. Ook thuis worden er langs alle kanten foto’s gemaakt, soms is het zelfs zo dat ik niet eens herken waar zij de foto gemaakt heeft in ons eigen huis! Dan kan ik als het ware een fotozoektocht doen in ons eigen huis. Creatief noemt men dit ;-) 


8. Opgemaakt!
Het gebeurt hierbij ook regelmatig dat Julie plotseling door heel het huis ‘Opgemaakt!’ roept, wat er dus op wijst dat er weer een productje op weg is naar de vuilbak, en plaats gemaakt heeft voor een nieuw. Producten weggooien mag ook niet zomaar! Eigenlijk komt het er op neer dat ik producten op een kast zet en dat Julie bekijkt of deze effectief de vuilbak in mogen. Er moest maar eens een product tussen zitten waar nog geen foto van was.. Zucht.
9. Shoplog
Als voorlaatste puntje heb ik gemerkt dat er een uitgebreide lijst wordt bijgehouden van welk product waar gekocht is en tegen welke prijs; alsook wordt er in elke winkel waar er spullen gekocht worden alle prijzen van de producten zorgvuldig genoteerd voor een Shoplog. Want blijkbaar is het zo dat er niet enkel artikels geschreven worden over de werking van de producten; nee, er wordt ook een artikel gemaakt dat zegt welke producten er gekocht werden! Geniaal! 


10. Lipstick madness

Als laatste is er nog iets wat mijn mannelijke brein niet kan vatten. Julie heeft namelijk ontzettend veel lipsticks en voor haar zijn die stuk voor stuk verschillend. Bij mij lijkt de ene kleur al snel op de andere, waarna ik er op gewezen wordt dat deze ‘finish’ toch duidelijk anders is. Voordien dacht ik dat ‘de finish’ enkel aan het einde van een sportwedstrijd lag, niet dus! Lipstick, nagellak en doucheproducten moet ze eigenlijk niet meer kopen voor haar 100ste, toch staat ze elke week nog nieuwe exemplaren in de winkels te bekijken. En deze worden dan ook vaak aangekocht met de blog als excuus. Toch een apart leven, dat van een beautyblogger!Julie: Ik wil zelf nog even zeggen dat ik vind dat Nick er echt een leuk artikel van gemaakt heeft! Soms slaat hij nagels met koppen, op andere momenten mag je het natuurlijk met een korreltje zout nemen.Ik vind het sowieso tof dat hij ook eens een artikel geschreven heeft! Hopelijk vonden jullie dat ook! Laat dus zeker een reactie achter met jouw mening over dit soort artikels!

Liefs,


Julie & Nick x


12 opmerkingen:

 1. Super leuk & grappig geschreven , Nick heeft een fijne schrijfstijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha super leuk geschreven, ik denk dat dit wel herkenbaar is voor veel vriendjes van bloggers ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha leuk geschreven, mijn vriend is het nu ook al gewoon voor met een blogger samen te leven :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Julie/Nick,

  Wat een geniaal artikel! Ik vind dit zooo leuk om te lezen! Er moeten er meer volgen van deze categorie :D

  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha dit heeft je vriend echt superleuk geschreven en wat is hij oplettend! Ik denk dat meer als de helft van de mannen dit allemaal nog niet weet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Griet! ;-) En ja, hij doet echt zijn best om te begrijpen waar ik mee bezig ben! :-)

   Verwijderen