dinsdag 6 oktober 2015

Stiekem vind ik de herst wel leuk!

Bron: Gratisography.com
Ondanks dat het de afgelopen dagen erg fijn weer was, valt het toch stilaan echt niet meer te ontkennen. De zomer zijn we weer kwijt voor een jaar en de herfst is prominent aanwezig. De dagen zijn al een stuk korter en ik begin stilaan te overwegen om over te stappen van m'n vestje naar een jas. Ik hou van de zomer om verschillende redenen maar toch vind ik dat de herfst ook z'n charmes en voordelen heeft. 
In de zomer is het heerlijk om 's morgens bij de eerste warme zonnestralen een koffietje te drinken voor je aan je dag begint. In de herfst vind ik het nog tien keer zo gezellig om in de laatste aangename zonnestralen een warme thee te drinken. Om de een of andere reden smaakt dat bij deze temperaturen toch altijd net iets beter dan in de zomer. En ik hou van thee. Thee smaakt in de herfst altijd trouwens en aangezien ik nog genoeg smaken in mijn kast heb staan, werd het hoog tijd dat ik die weer kon beginnen drinken. 

De herfst is sowieso de periode waarin het weer echt gezellig wordt in huis. In de zomer nemen we de gezelligheid meestal mee naar buiten omdat het binnen vaak gewoon te warm is. Nu in de herfst steken we weer kaarsen aan, nemen we er dekentjes bij als we voor de TV gaan zitten. De meesten associĆ«ren dit meteen met lekker dicht bij 't lief kruipen maar zelfs als vrijgezel doe ik niets liever dan 't gezellig maken. Het grote voordeel dat ik heb, is dat ik altijd zelf kies naar welke film of serie ik kijk. Niemand die begint te zagen dat ik voor de derde keer alle afleveringen van 'Sex and the city' wil kijken. 


Het feit dat het terug vroeger donker is, heeft trouwens ook zo z'n voordelen. In de zomer moet ik altijd al naar het werk vertrekken als het nog licht is en dan heb ik het gevoel dat ik zoveel van mijn dag verdoe met werken. Nu het toch al donker is, vind ik het minder erg om te gaan werken. Ook in het weekend vind ik dat 's morgens geweldig dat het later licht wordt. In de zomer gebeurt het regelmatig dat het al bijna licht is wanneer ik naar huis ga en dat is enorm deprimerend. 

Oh, bijna vergeten! Al die fall/winter limited editions met geweldige geuren! Zeker de geurkaarsen die nu uitkomen, zijn meestal heerlijk. Ik hoor m'n bankrekening al huilen maar dat doet er niet toe. It's worth it! 

Wat vind jij leuk aan de herfst? 

Liefs
Veronique 

1 opmerking:

  1. Leuk geschreven! Ik vind het heerlijk om in de herfst lekker binnen te zitten met een kop thee, een dekentje en de geurkaarsen aan <3

    BeantwoordenVerwijderen