vrijdag 23 oktober 2015

Julie | Friday Nails #56 – Teal Matte Look

http://www.verodoesthis.be/2015/10/julie-friday-nails-56-teal-matte-look.html

Ik was er me zelf ook al van bewust, maar het is vooral Veronique die onlangs de opmerking maakte dat ik al meer dan een jaar bezig ben met dit wekelijkse artikel! De Friday Nails gaan zo goed vooruit en ik ben nog lang niet uit gelakt. Vandaag heb ik een lakje voor jullie dat al een tijdje in mijn collectie zit. Het is een matte blauwe lakje van Flormar en het heeft jammer genoeg geen naam, alleen de nummer ‘M05’. Ik ben zelf nog altijd wel fan van het matte effect van nagellak, al zou het officieel niet meer ‘in’ zijn. Daar trek ik me dus lekker niks van aan en als jullie dat ook niet doen, lees je best snel verder!Het kwastje op foto krijgen is niet zo evident, aangezien je het niet rechtop kan zetten. De vorm van de dop vind ik dan weer wel makkelijk in de hand liggen om probleemloos te kunnen lakken. Ook de dikte van dit kwastje vind ik prima. Matte lakjes hebben de reputatie van snel te drogen, met als voorwaarde dat je geen te dikke lagen gebruikt. Het borsteltje neemt echter nogal veel product in zich op, dus goed afstrepen aan de rand is bij dit lakje wel de boodschap. Ik heb begrepen dat je hier zo’n €3.50 betaald voor dit lakje, al durf ik dit niet met zekerheid zeggen omdat ik de mijne al zo lang in huis heb dat ik het niet meer weet.En dit is dan hoe één laagje van deze nagellak er uit ziet op mijn nagels. Ik vind dit nog steeds een mooie kleur en vind dat teal blauw perfect is voor druilerig herfstweer. Het is een mooi kleurtje en hij droogt inderdaad behoorlijk snel. Hij is dan natuurlijk nog niet schokproof, maar je kan al wel verder met het volgende laagje. Ik vind dat je ook bij deze nagellak een tweede laag nodig hebt om hem 100% dekkend te maken. Bovendien wordt de kleur dan ook iets intenser en dat vind ik altijd het mooist.
Dit is het resultaat na twee lagen en ik vind het zelf echt geweldig. Mocht je nu toch fan zijn van glanzende nagellak, kan je hier over heen nog best een laagje glanzende top coat aanbrengen. Ik vind deze kleur echt ontzettend mooi en ook wel uniek. Er zijn ontzettend veel blauwe lakjes op de markt, maar deze vind ik toch echt bijzonder. Het kan natuurlijk ook aan dat matte effect liggen, dat weet ik niet. Over de houdbaarheid kan ik deze week niks meegeven, al weet ik van een vorige keer dragen dat hij best behoorlijk op zijn plaats blijft zitten.

Wat vinden jullie van dit kleurtje? En houden jullie van glanzende of van matte nagellak? Laat het me zeker weten in de reacties, ik ben benieuwd!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige blauwe kleur! Ik ken het merk zelf niet, maar ga het zeker onthouden! Ik houd van nagellak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw zeer mooie kleur ! Dat matte effect vindt ik altijd zeer geslaagd. Ik gebruik er altijd de matte topcoat van HEMA voor, kun je heel je collectie matte maken :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is natuurlijk ook handig! Ik heb een silk matte top coat van Catrice, dat vind ik ook een mooi effect! :-)

   Verwijderen