vrijdag 16 oktober 2015

Julie | Friday Nails #55 – Ambitious Blue Flakes

http://www.verodoesthis.be/2015/10/julie-friday-nails-55-ambitious-blue.html

Deze week heb ik voor jullie een bijzonder duo. Ik besloot om een donker paars lakje van Rituals te combineren met een prachtige top coat van Inglot. Dit laatste lakje kocht ik op vakantie en zondag komen jullie te weten wat ik in Tenerife nog allemaal gekocht heb. De donker paarse lak van Rituals heet ‘Ambitious Amethyst’ en het lakje van Inglot kreeg de nummer ‘204’. Rituals heeft deze kleur ondertussen niet meer in het assortiment, maar als je op zoek bent naar een soortgelijke kleur, hebben ze nu wel een nagellak met de naam ‘Dark Violet’. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder!Op deze foto kunnen jullie de kwastjes van beide lakjes zien. Ze zien er vrijwel hetzelfde uit, al is die van Inglot natuurlijk een stukje korter. Ik vond deze erg fijn en nauwkeurig lakken. Met een donkere kleur vind ik het toch altijd een uitdaging om zonder fouten te lakken en dat ging me nagenoeg perfect af met dit kleurtje van Rituals. Bij Inglot was het even zoeken om zoveel mogelijk van de blauwe flakes terug te zien op mijn nagels, maar na een beetje precisie werk, was dit zo gepiept. Slechts één laagje van deze lak ziet er al behoorlijk goed uit. Natuurlijk is dit wel vaker het geval met donkere kleuren. Je ziet ook aan mijn ringvinger nog een beetje van mijn natuurlijke nagel doorschijnen, dus twee laagjes zullen altijd een nog intenser resultaat geven. De kleur is zo donkerpaars dat ze bijna zwart lijkt, al vind ik deze kleur dan wel net dat tikkeltje specialer dan een simpele zwarte lak.De glans die dit lakje bevat vind ik erg bijzonder voor zo’n donkere kleur. Ik vind het een mysterieus kleurtje dat ideaal is voor deze herfst of winter. Je kan het dus prima dragen zonder een speciale top coat, maar ik besloot om voor een speciaal effect te gaan en het geheel af te werken met het lakje van Inglot.De flakes in dit lakje reflecteren elk licht erg mooi. Doordat de paarse kleur ook wel een soort van blauwe ondertoon heeft, werkt deze combinatie erg goed. Je ziet duidelijk het effect van de blauwe flakes, al krijgen ze soms ook een groene schijn mee. In elk licht ziet het er anders uit en ik ben eigenlijk benieuwd of ze ook een soort blacklight effect krijgen onder zulke speciale lampen. Hoe dan ook vind ik dat deze combinatie erg feestelijk is en perfect gedragen kan worden in de aanloop naar de feestdagen! Ik ben in ieder geval erg blij met het resultaat en nu ben ik ook zeker benieuwd naar het effect van deze top coat bij een lichtere lak.
En voor het eerst in lange tijd kan ik jullie nog eens informeren over de houdbaarheid. Deze foto is genomen nadat ik deze combinatie zeven dagen op mijn nagels heb gedragen. Ik vind dat het er nog ontzettend goed uitziet en kan jullie deze nagellakjes dan ook allebei erg aanbevelen. Inglot is misschien al wat moeilijker te verkrijgen, maar ik ben er zeker van dat Rituals al veel toegankelijker is. Voor een lakje van Rituals betaal je doorgaans 5 euro en voor het lakje van Inglot heb ik er 7 betaald. Een prima budgetcombinatie als je het mij vraagt!Wat vinden jullie van deze twee lakjes? En vinden jullie de combinatie net zo geschikt als ik? Laat me het zeker weten in een reactie onder dit artikel!

Liefs,


Julie x

10 opmerkingen:

 1. Wat een toffe combinatie met de flakies!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah die lak van Inglot is wel heel erg bijzonder, mooie combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke combinatie inderdaad. En zeven dagen, not bad at all!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie combinatie! Ik vind het lakje van Rituals zo los eigenlijk ook al wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Kirsty! Ik vind het los ook erg mooi, maar nog een beetje te donker voor nu vind ik! :-)

   Verwijderen