woensdag 30 september 2015

Julie | Opgemaakt #19 - Augustus

 Het lijkt wel of de maanden in een sneltrein voorbij razen, want dit is alweer de opgemaakt van de maand augustus. Ik denk dat zowat iedere blogger het elke maand opnieuw zegt, maar damn de tijd gaat snel! Zeker nu ik dit aan het typen ben nog voor ik op vakantie vertrek, en dit na mijn vakantie pas online komt. Dan is zelf september alweer afgelopen! En op vakantie gaat de tijd nog drie keer zo snel als thuis, vind ik altijd. Hoe dan ook start ik deze post met een handcrème van Essence. Hij zat in een Limited Edition en kreeg de naam (en geur!) Cookies & Cream. Ik heb hier nu nog een tube van liggen aangezien ik er twee ineens gekocht had. Bij een Limited Edition krijg je namelijk geen tweede kans. Ik vond hem erg fijn en de geur was inderdaad die van gebakken koekjes. Ik ben sowieso fan van de handcrèmes van Essence. Benieuwd wat ik nog meer heb opgemaakt? Lees dan zeker verder!

 Het lijkt me steeds vaker te gebeuren dat ik iets ongewoons opmaak, zoals lipstick of parfum. In augustus heb ik dan weer een concealer van NYX opgemaakt. Deze is de HD concealer in de kleur ‘02 Fair’. Het is hier in België moeilijk om aan producten van NYX te geraken, maar online of in Duitsland kan je er wel voor terecht. Ik heb deze dan ook al opnieuw gekocht omdat ik hem erg fijn vond. Ik gebruik hem niet onder mijn ogen, maar wel op andere rode plekken op mijn gezicht, vooral op en rond mijn neus.


 Het is misschien een beetje TMI om dit in een artikel te laten zien… De reden waarom ik deze toch laat zien is omdat deze waslotion van Lactacyd in de Deauty box insamenwerking met Goed Gevoel zat. Intieme verzorging is misschien wel een taboeonderwerp, het is iets dat we eigenlijk toch allemaal zouden moeten doen. Ik heb dit flesje dan ook opgemaakt en ik was er wel tevreden over. Ik heb dan ook een nieuwe fles gekocht bij de apotheker, wel in een andere variant. Degene die ik nu heb is nog meer geurloos en is specifiek voor de gevoelige huid. Fijn product!


 Dit kleine flesje shower oil is van L’ Occitane. Het is een merk dat ik eigenlijk niet veel gebruik, maar af en toe komt er wel eens een product van in huis. Blijkbaar staat mijn verjaardag bij hun verkeerd in het systeem… Ik ben namelijk jarig op 06/03 maar ik kreeg een mail op 03/06 dat ik voor mijn verjaardag een mini mocht komen kiezen (uit de drie keuzes in de mail). Ik vind het niet erg, zo lijkt het twee keer per jaar mijn verjaardag en wanneer die is maakt eigenlijk voor een bedrijf toch niet uit. Deze shower oil was in de Amandel variant. Ik vind de handcrème uit deze lijn niet slecht, maar de doucheolie was niet helemaal mijn ding qua geur. De werking was echter wel fijn. Toch zal ik dit product niet snel in een full size aanschaffen.


 Geurkaarsen brandt ik het hele jaar door, of het nu zomer of winter is. Dit exemplaar komt van de Ikea en heeft een Bounty geur. Ze zaten in een set van drie en als ik me niet vergis, heb ik er nu nog eentje over. Ik vind deze niet slecht, maar ze zijn eigenlijk aan de kleine kant voor de ruimte waarin ik ze heb staan. Onze living loopt eigenlijk door met onze eetkamer aan de ene kant en keuken aan de andere kant, zonder deuren. Je ruikt dit kleine kaarsje wel als je er langs loopt, maar het is niet zo dat de hele ruimte de geur overneemt. Ik weet niet of ik deze nog opnieuw zou kopen. Misschien wel, maar dan steek ik ze alle drie tegelijk aan.


 Ein-de-lijk heb ik deze grote fles Strawberry showergel van The Body Shop opgemaakt. Als ik me niet vergis, kocht ik deze zo’n 2.5 jaar geleden in Oostende. Voor iemand zoals ik die veel producten gebruikt en afwisselt, is zo’n grote fles echt te veel. Ik heb ze flink voor 2/3de opgemaakt als showergel, de laatste 250ML heb ik als handzeep gebruikt. Ik vind deze geur overigens erg lekker als handzeep. Als ik nog eens een dubbeltje heb van een showergel, gaat deze sowieso de handzeeppomp in. Ik zou hem wel opnieuw kunnen kopen, omdat ik de geur wel lekker vind. Ik zou deze dan wel in een set kopen met de andere producten, omdat ik meer en meer fan ben van een volledige set te gebruiken in één douchebeurt.


 Mensen die mijn opgemaakt artikels al een tijdje lezen, hebben dit poeder al eens eerder voorbij zien komen. Op deze foto zie je namelijk het Healthy Balance poeder van Bourjois in de kleur 53. Ik koop dit poeder altijd opnieuw omdat ik het zo fijn vind. De kleur past ook goed bij mijn huid, al is hij iets bruiner dan mijn huid. Ik vind het mooi om op deze kleur een natuurlijk tintje te krijgen zonder dat het teveel opvalt. Dit poeder is dus zeker een aanrader!


 Een beetje onduidelijk misschien, maar hier zie je een luchtverfrisser van Ambi Pur in de geur ‘Zomers Fruit’. Het is echt ongelooflijk hoe lang deze flessen mee gaan! Nick en ik hebben deze gekocht toen we pas gingen samenwonen en hebben er dus maar liefst een kleine acht maanden mee gedaan! De geur is erg lekker, al was ik die na een tijdje natuurlijk wel beu. Ik kan hem toch zeker wel aanraden, omdat hij zo lang mee gaat. En de geur van zomers fruit is vooral die van meloen, heel lekker dus!


 Deze mini van de Samapr Crazy Cream Nude ontdekte ik ook in een Deauty box. Ik vind het altijd leuk om zo nieuwe merken en nieuwe producten te ontdekken. Deze crème vond ik erg fijn. Hij smeerde vlot uit en gaf mijn gezicht een subtiel kleurtje, zonder te lijken op een spray-tan-gone-wrong. Hij had een luchtige dekking, wat hem ideaal maakt voor de zomer. Dan heb je niet echt behoefte aan een dikke laag foundation! Ik zou deze zeker opnieuw kunnen kopen, al vind ik hem behoorlijk prijzig. Ik ben dus vooral op de uitkijk naar een goed budget alternatief.


 De Spa Secrets lijn van Kruidvat heeft al heel wat stof doen opwaaien onder de bloggers! Iedereen is van mening dat dit een goedkoper alternatief is voor Rituals. Nu moet ik zeggen dat ik deze handcrème ook erg lekker vond, en hem zelfs opnieuw heb gekocht. Toch zijn de handcrèmes van Rituals veel meer voedend voor de huid. In de zomer maakt dit misschien niet zoveel uit, maar in de winter gebruik ik toch liever een rijkere crème. Ook de doucheschuims vind ik niet helemaal hetzelfde. Ze kosten wel de helft minder, maar ik vind ze van geuren ook minder lekker en minder qua kwaliteit. Het is natuurlijk maar waar je de voorkeur aan geeft: twee budget producten of één luxe product voor dezelfde prijs! :-)


 Op deze foto zie je alweer een opgemaakt poeder. Terwijl ik aan het werken ben, draag ik natuurlijk de make-up van Rituals. Op deze foto zie je dan ook een leeg Compact Powder in de kleur 2. Ik vind deze eigenlijk net zo fijn als die van Bourjois, alleen is deze nog een tikje duurder. Als ik me niet vergis, betaal je voor die van Bourjois zo’n 15 euro en voor die van Rituals betaal je dan 20.50 euro. Ik kan je de minerale make-up van Rituals zeker wel aanraden. Het is zeker het proberen waard en in elke winkel zullen ze je voorzien van uitgebreid make-up advies! Het zou best kunnen dat ik deze opnieuw koop.


 Nog meer Rituals deze maand. Ik vind de geurstokken echt ontzettend fijn. Ik hou gewoon van een frisse geur in huis en bij andere merken kan je vaak de geur niet ruiken omdat alle verpakkingen dicht zijn. Dat vind ik een groot risico, aangezien ik van bepaalde geuren echt hoofdpijn krijg. Op de foto hierboven zie je de zachtste geur van Rituals: Lotus Secret. Hij heeft de geur van witte lotus en ruikt exact zoals de Tao lijn van de lichaamsverzorging. Ik heb deze geurstokken op de slaapkamer staan, omdat ik die zachte geur zo ontspannend vind. Deze heb ik ondertussen al opnieuw gekocht.


 Begin dit jaar schreef ik nog een heel uitgebreid artikel over thee. ‘My cup of tea’ kreeg het als naam, alleen zat één van mijn favoriete theesmaken hier niet eens in. Ik had deze toen namelijk nog niet ontdekt! Minty Morocco van Pickwick is echt een zalige theesmaak. Hij smaakt uiteraard naar munt, maar heeft ook zo’n warme, zoetige smaak. Ik heb deze thee dan ook vrij snel opgemaakt en alvast een nieuw doosje aangeschaft. Met de herfst en winter in het vooruitzicht ga ik zeker en vast weer vaak genieten van deze lekkere thee!


 Begin deze maand kwam mijn artikel online over dit Montagne Jeunesse Lemon Zest PeelOff Mask. Je kon hierin al lezen dat ik zeker niet ontevreden was over dit masker, maar dat ik gewoon niet echt een fan ben van peel off maskers in het algemeen. Ik vind vaak maskers ook vrij duur voor één keer gebruiken en koop daarom liever een tube die ik vaker kan gebruiken. Deze kocht ik echter in een duoverpakking bij Action en daar kan je me zeker nog wel eens zien neuzen tussen nieuwe maskers. Of ik deze snel opnieuw zal kopen? Ik denk het niet, omdat de geur ook nogal vrij zomers is. Ik ben wel altijd op zoek naar nieuwe maskers om uit te proberen.


 In augustus ging er ook weer een exemplaar op van mijn geliefde So Chic deodorant van Flormar. Ik heb hier nog enkele flessen als back-up van staan, maar ik vrees dat deze ondertussen niet meer te koop zijn. Jammer, want ik vind de geur echt heerlijk! De spray is ook erg fris en daarom ook effectief verfrissend. Ik neem deze dan ook altijd mee op vakantie. Hij is totaal niet droog of poederig en dat wil zeggen dat de bescherming het minder volhoudt als bijvoorbeeld een droge spray of een stick. Toch kan ik deze maar moeilijk missen omdat ik mezelf door de dag graag opfris. Deze zou ik dus zeker opnieuw kopen!


 Ik heb nog niet zoveel kunnen proberen van Treacle Moon, maar deze kleine showergel kon ik niet laten liggen. Hij kost normaal sowieso al maar 0.99 cent bij de Albert Heijn, maar deze zag ik een keer aan 35%. One Ginger Morning is een zoete, kruidige gembergeur. Hij is fris en kruidig tegelijk, en ik denk dat veel mensen deze geur wel kunnen waarderen. Ik heb hem als badschuim gebruikt en dan ook in één keer in mijn bad gekiept. Ik vond hem erg fijn en zou hem daarvoor zeker nog eens kunnen kopen.


 Alweer een geurkaars van Ikea, deze keer in de Groene Appel variant. Hier hadden we er ook twee van gekocht en dit was het laatste exemplaar. De geur is erg lekker en fris, al ruik je ook deze niet sterk genoeg in een grote ruimte. Toch zou ik deze best opnieuw kunnen kopen omdat hij mooi opgebrand is en omdat de geur perfect is om in de zomer te gebruiken. Dan heb ik liever een subtiele, frisse geur dan eentje die te zwaar en kruidig is.


 Ik heb in de maand augustus zelfs een nagellak opgemaakt! Dit komt volgens mij uiterst zelden voor en zeker bij iemand die zoveel nagellak heeft als ik. Op deze foto zie je de kleur ‘Neon Fest’ uit de Rimmel by Rita Ora collectie. Ik heb deze heel erg veel gedragen om te gaan werken de voorbije maanden en daarom is hij ook leeg geraakt. Nu ja, leeg is een groot woord… Er zat namelijk nog 1/3de in het flesje, maar dat viel er zo lastig uit te halen! Daardoor lakte hij ook niet meer aangenaam en besloot ik gewoon een nieuw flesje aan te schaffen. Ik heb deze dus opnieuw gekocht omdat ik hem voor mijn werk kan dragen én omdat ik deze lijn met lakjes sowieso erg fijn vind!


 Van dit opgemaakt product heb ik even een mini collage gemaakt, omdat het anders nogal onduidelijk is. Ik denk niet dat iedereen het weet, maar Rituals verkoopt dus ook Car Parfums. Ik heb deze toen onmiddellijk gekocht voor Nick in de Cherry Blossom geur (doosje met een witte band) omdat ik deze het lekkerste vond. Gelukkig vindt hij dat ook, al zijn er nog wel drie andere geuren te verkrijgen. Wij hebben echt super lang met één blokje gedaan, je komt er zeker drie maanden mee toe. We hebben deze dan ook al opnieuw gekocht.


 Het lakje van Rimmel was niet het enige dat ik heb opgemaakt in deze maand. Ook mijn kleurloze base & top coat van NYC heb ik helemaal leeg geschraapt. Zoals je kan zien heb ik echt het onderste uit de kan gehaald en toen werd het eigenlijk echt niet meer te doen. Hij werd dik en stroperig omdat je er zoveel moeite voor moest doen en hierdoor duurde het lang voor mijn nagels uitgehard waren. Ik vond deze heel erg fijn en het kan zeker zijn dat ik deze ‘ClassyGlassy’ nog eens opnieuw koop. Hij doet je nagellak echt langer zitten, wel tot vijf dagen zonder chippen!


 Als ik op een regenachtige dag alleen thuis ben, vind ik het altijd fijn om een gezichtsmaskertje uit te proberen. Deze van Balea komt uit een Limited Edition ‘Paradise Island’. De review van dit masker moet nog online komen, dat is iets voor aanstaande zondag als ik me niet vergis. Ik vond het vooral fijn dat het een verpakking was die gescheiden was, zodat je er twee keer mee kan doen. Bovendien kostte dit duo dan slechts €0.45 en daarvoor kon ik ze echt niet laten liggen. Ik zal in de toekomst zeker nog meerdere maskers van Balea kopen omdat ik ze graag wil uitproberen.


 Een van mijn favoriete producten van Rituals zijn de bed & body mists. In het verleden heb ik het Blossom Water uit de Sakura lijn al opgemaakt, deze keer is het de Yin spray uit de Tao lijn die ik heb opgemaakt. Ik vind dit zo’n zachte en ontspannende geur! Het fijne is ook dat deze de geur heeft van witte lotus. Ik heb dus de geurstokjes hiervan op de slaapkamer staan en dan spray ik nog deze mist op mijn kussen. Of het nu tussen mijn oren zit of niet, ik slaap echt veel sneller dan vroeger. Ik was echt iemand die met gemak een uur kon wakker liggen… Sinds ik samenwoon met Nick en samen met hem kan slapen én zo’n spray gebruik is dit echt al sterk afgenomen. Ik heb deze dan ondertussen ook al opnieuw gekocht omdat ik niet meer zonder kan.


 De laatste geurkaars van dit artikel is er alweer eentje van de Ikea. Deze keer heb ik de Rode Vruchten variant in mijn handen. Deze geur is sterker aanwezig dan die met Bounty of Groene Appel en dat maakt dat ik deze het snelst weer opnieuw zou kopen. Ik vind het fijn dat ze toch best goed opbranden. Probleem is dat ik niet zo vaak in de Ikea kom. Net om die reden zou ik er volgende keer toch weer een paar nieuwe meenemen om te proberen.


 Ik besef me net dat Rituals ook echt ontzettend vaak aan bod gekomen is in dit artikel. Het laatste opgemaakte product hiervan is deze Energy Bubblesbadschuim. Hij komt uit de rode Ayurveda lijn en ik vind de geur erg lekker! Normaal hou ik niet zo van roosjes, maar hierin kan ik het goed hebben. Dit is echter nog wel een oude verpakking. Mocht je nu op zoek gaan naar deze fles, moet je naar een knalrode, doorzichtige fles op zoek. Ik zou deze zeker opnieuw kunnen kopen, al moet ik eerst maar eens door mijn voorraad producten heen zien te geraken.


 Deze Bella Duo Cotton wattenschijfjes van de Action hebben jullie al eerder gezien en ik vermoed dat ze in de toekomst ook nog vaak zullen voorkomen in mijn opgemaakt artikels. Ik vind ze namelijk er fijn en ze zijn spotgoedkoop. Voor zo’n 0.52 cent heb je 80 wattenschijfjes met een dubbele zijde. De ene kant is geribbeld en de andere kant is vlak. Ze pluizen niet en doen goed wat ze moeten doen, dus ik zie niet in waarom ik snel voor een ander merk zou kiezen.


 Dit buisje is een mini formaat van een parfum van Caudalie. Ik heb deze ontvangen in een Deauty box en heb deze best snel opgemaakt. Het was helemaal mijn geur niet, hij was te fris en citrusachtig voor mij. Ik ben zelf meer fan van zoete en zware geuren. Waarom heb ik hem dan opgemaakt? In de zomer kan ik nogal eens last hebben van de muggen en ik hoopte met dit parfum met citroengeur die rotbeesten een beetje op afstand te houden. Op het einde heb ik hem ook als kamerparfum gebruikt, omdat ik hem daar wel lekker voor vind. Je kan het al raden, maar deze zal ik dus niet snel zelf aanschaffen.


Als laatste opgemaakt product van dit artikel heb ik nog de Coconut Care Facial Cleansing Wipes voor jullie. Deze heb ik ook bij Action gekocht en ik was hier eigenlijk aangenaam door verrast. De geur is inderdaad die van kokosnoot, maar dan erg subtiel en niet te overweldigend. Ik had overigens echt het gevoel dat ze ook verzorgend waren voor je huid omdat ze zo zacht waren. Ik moet zeggen dat ik deze echt erg fijn vond en ze daarom ook zeker terug opnieuw zal kopen.


Zo, dit waren alweer al mijn opgemaakte producten van de maand augustus. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om al deze producten op een rijtje te zien. Welk product is jullie favoriet? Geef zeker je mening in een reactie!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Haha, ik weet het Marlayne! :-D Producten opmaken lijkt wel een verslaving! ;-)

   Verwijderen
 2. Wauw wat cool, ik wist niet dat rituals ook een auto-geurtje had! Ik ga hem gelijk kopen voor in mijn nieuwe auto! haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, wat een leuke reactie Leoni! :-D Veel plezier er mee! :-)

  BeantwoordenVerwijderen