zondag 27 september 2015

Julie | Let's Talk Movies #3

http://www.verodoesthis.be/2015/09/julie-lets-talk-movies-3.html
(bron foto)


Begin dit jaar besloot ik mijn filmreviews te bundelen in een artikel dat om de drie maanden online komt. Dit is alweer het derde artikel, en deze keer heb ik behoorlijk wat films gezien. In de eerste helft van het jaar ben ik nooit verder dan drie films geraakt, wat neerkomt op maximum ééntje per maand. Deze afgelopen drie maanden zijn succesvoller geweest wat films kijken betreft. Ik heb dankzij een collega Popcorn Time ontdekt en zo is het makkelijker om ook eens alleen een filmpje te kijken als ik thuis ben en Nick werken is. Kijken jullie mee naar deze samenvatting van films die ik gezien heb?


Spy – 08/07/2015

Begin juli besloten Nick en ik direct goed te beginnen en de nieuwe film met Melissa McCarthy in de bioscoop te gaan bekijken. Ik hou wel van een actiekomedie, zeker als het met momenten ‘belachelijke’ humor bevat. We vinden Melissa sowieso een goede actrice en van de soortgelijke film ‘The Heat’ waren we ook tevreden. We waren dus zeer benieuwd naar deze film.
 De film begint al gelijk met een grappig stukje, dat ook te zien is in de trailer. Mocht je behalve Melissa McCarthy nog een reden nodig hebben om deze film: ook Jason Statham en Jude Law spelen een rol in deze actie/komedie. De film duurt 119 minuten en de tijd vliegt als het ware voorbij. Ik vond de film zeker de moeite waard en ik denk dat dit genre bij iedereen wel in de smaak zal vallen. Zowel je vriendinnen als vriendje kan je met gemak overtuigen om deze film samen te bekijken!

 (bron foto)
“Susan Cooper is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner plotseling verdwijnt en een andere topagent in opspraak raakt, ruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.” 

Ik moet zeggen dat ik deze film echt heel erg fijn vond. Op IMDB krijgt hij een 7.3, wat zeker niet slecht is voor dit soort film. Ikzelf zou hem zeker een 8.5/10 geven omdat het een leuke avond was met deze film. Ik kan je hem dus zeker aanraden! Verwacht niet te veel diepgang, dat is het enige wat ik je nog wil meegeven! ;-)


Minions – 18/07/2015

Niemand ontkomt aan de Minion gekte, ook wij niet. Ik ben dol op deze kleine gele mannetjes en hun banana’s! Ondertussen heb ik ook zelf een knuffelexemplaar (ik heb Bob, mét Tim!) in huis en heb ik er ook een mok van. Hoe dan ook wou ik deze film erg graag zien en gelukkig vind Nick hen ook zo schattig! Samen trokken we dus alweer naar het grote scherm om deze film te bekijken.


Ligt het aan mij, of ligt jij ook al dubbel van het lachen bij de trailer alleen? Dit mag dan wel een animatiefilm voor kinderen zijn, ik amuseer me hiermee te pletter. Oké, sommigen hadden er nog meer van verwacht als ik het zo mag horen, maar ik vond hem prima. Is deze film een meerwaarde op je palmares? Nee, misschien niet, maar leuk is hij in ieder geval wel! Echt een must-see voor alle Minion fans en alle liefhebbers van de Despicable Me films.


“Eeuwen geleden waren de Minions een eencellig geel organisme. Door de jaren heen zijn ze geëvolueerd tot hulpjes van de meest verschrikkelijke slechteriken, van T.Rex tot Napoleon. Helaas waren ze niet zo succesvol in het uitvoeren van hun taak en raakten ze werkloos.

Maar dan heeft Minion Kevin een plan: samen met zijn vrienden Stuart, de rebelse Minion, en de schattige Bob gaat hij op zoek naar en nieuwe slechterik die de Minions kunnen assisteren. Het trio raakt verzeild in een spannend avontuur en ontmoet een nieuwe geschikte schurk. Scarlet Overkill, ‘s werelds eerste vrouwelijke superschurk. Kevin, Stuart en Bob maken een reis van Antartica naar New York City in de jaren ‘60. Uiteindelijk belandt het vrolijke gele trio in Londen waar zij hun grootste uitdaging moeten aangaan: het redden van alle Minions.”


Ik vind zulke films echt heerlijk om naar te kijken. Het is geniaal hoe ze zoiets kunnen maken en ik vind dat hij voor een animatiefilm meer verdiend als de 6.6 die hij op IMDB krijgt. De film duurt 91 minuten en dit is precies de goeie lengte voor een film zoals deze. Ikzelf zou hem geen torenhoge score geven, maar een 8/10 mag hij van mij gerust krijgen. Ik lach nog steeds met alle trailers en zou de film zo opnieuw kunnen kijken, dat zegt genoeg denk ik dan!Pitch Perfect 2 – 25/07/2015

Toen ik hoorde dat er een deel twee van deze film ging komen, was ik er als de kippen bij! Ik heb zo genoten van de eerste film en heb bepaalde nummers nog steeds op mijn iPod staan! Het verhaal is misschien niet diepzinnig, maar je ziet dat er super veel werk in deze film gestoken is wat betreft zang en dans. Natuurlijk ben ik ook grote fan van Anna Kendrick die de hoofdrol van Becca op zich neemt. Oh, en laten we ook zeker knappe Skylar Astin niet vergeten… Ook deze film zagen Nick en ik in de bioscoop.Ik ben zo blij dat er nog een derde deel van deze film op komst is! Het laat nog wel even op zich wachten, maar ik heb geduld. Ik vond deze film echt geweldig! Eerlijk gezegd vond ik de nummers van film één wel beter, al zaten er hier ook zeker enkele pareltjes in. Zeker hun final performance bezorgd mij nog elke keer kippenvel en tijdens de film zelfs tranen in mijn ogen. Ja, ik ben emotioneel, maar als je hem zelf zou zien, snap je meteen wat ik bedoel! De film duurt overigens 115 minuten.


“De Bellas zijn terug! Dit keer moeten Beca en de andere meiden het opnemen tegen de Duitse wereldkampioenen. Het vervolg op de hitkomedie uit 2012 is het regiedebuut van actrice Elizabeth Banks, die in beide films de rol van televisiecommentator Gail speelt.”


Het is zo moeilijk om de juiste korte inhoud voor deze film te vinden. Hij krijgt op IMDB een 6.7 en veel mensen kraken de film af. Was hij beter dan de eerste? Nee… Maar ik vond hem zelf wel minstens even goed en van mij krijg hij een dikke 9/10! Zeker eens kijken, want als je houdt van een leuke film met goede muziek en fan bent van a-capella is dit zeker iets voor jou!


Ted 2 – 15/08/2015

Bij ons wordt op 15 augustus moederdag gevierd en Nick en ik waren dan ook naar mijn ouders thuis geweest. Na een gezellige namiddag gingen we papa afzetten aan het café waar hij snookert en laat dat nu net in het bioscoopgebouw in Turnhout zijn. We besloten vrij impulsief om een filmpje mee te pikken en kozen voor alweer een vervolgfilm: Ted 2. De eerste film was super grappig, dus daarom wilden we de tweede film ook graag zien.


Ik zal al maar meteen met de deur in huis vallen: nee, deze film was niet zo goed als de eerste. Persoonlijk vond ik hem nog altijd goed, maar de insteek van deze film was compleet anders. Nog steeds heb ik een paar keer moeten lachen, maar deze keer zaten er ook serieuze en zelfs ontroerende stukken in. Voor mij geen probleem, al snap ik wel dat sommigen hier een andere verwachting bij hadden. Ook deze film duurt 115 minuten, een aangename lengte voor een film vind ik dat.“In de opvolger van Ted uit 2012 gaan we vrolijk verder met de ongein. Dit keer wil Ted een kindje nemen met zijn menselijke vriendin. Eén probleem: wettelijk is dit niet toegestaan! Ted besluit een advocaat in handen te nemen en start een rechtszaak om het mogelijk te maken.”


De kritieken over deze film zijn moordend… Woorden zoals saai en humorloos komen vaak terug. Ik zou hem zo niet omschrijven, maar ik snap wel waar ze van komen. IMDB is best gul met zijn 6.6 en ikzelf ben dat nog iets meer en zou hem toch een 7.5/10 willen geven. Ik lag niet op de grond van het lachen, maar was eerder geraakt door het verhaal. Met de juiste verwachtingen is dit zeker geen slechte film. Maar als je hoopt op een avondje brullen van het lachen zet je beter het eerste deel van deze film op. Weet dus waar je aan begint met deze film en dan komt het allemaal wel goed. Ik hoop wel dat ze geen deel 3 maken, dat zou het verhaal te ver uitmelken.

The Maze Runner – 17/08/2015

In augustus hebben Nick en ik geen film samen gekeken. The Maze Runner hadden we al eens samen gezien, in december. Toen heb ik hier geen review over gemaakt maar ondertussen heb ik hem zelf wel een tweede keer gezien. Ik ben ook in de boekenreeks bezig en daarom leek het me leuk de eerste film nog eens te kijken, aangezien film twee er in september ook aan komt.


Ik had nooit verwacht een film zoals deze leuk te vinden. Het is een regelrechte actiefilm met het nodige mysterie er in en ik denk dat dit laatste mijn aandacht weet te trekken. De film zit goed in elkaar en het verhaal is origineel. Als je fan bent van trilogieën zoals The Hunger Games en Divergent, kan ik je ook deze reeks zeker aanraden. Nick vond deze film ook goed en toen ik hem aan mijn collega Kathy had aangeraden, liet ze me gelijk weten dat ze hem diezelfde avond gekeken had en ook zij is fan. De film duurt overigens 113 minuten.
(bron foto)
“"The Maze Runner", gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Dashner, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de ʺrunnersʺ. Niet alleen om uit het labyrinth te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.”


Ik vind dit een film die toch wel een bepaalde indruk nalaat. Op IMDB krijgt hij een magere 6.8, maar ikzelf zou hem toch zeker een 9/10 willen geven. Misschien ben ik nogal snel tevreden – of niet veel gewoon – maar ik vond de film spannend en meeslepend en ben heel erg benieuwd naar het tweede deel. Mocht je hem nog niet gezien hebben, zou ik hem zeker aanraden!

LOL – 07/09/2015

Ook deze film heb ik alleen gezien, omdat ik niet dacht dat het iets voor Nick zou zijn. Bovendien hebben we de laatste tijd ook nogal veel series op onze digibox staan en geven we daar voorrang aan. LOL is een film met Miley Cyrus en ik was er al een tijdje benieuwd naar. Ik wist dat ik geen fantastische film met diepzinnig plot moest verwachten, maar eerder een typische chickflick.

Deze film is het prototype van een typische meisjesfilm. Zoek ‘chickflick’ op en je ziet de poster van deze film verschijnen. Miley Cyrus was hier nog een normaal meisje, met kleren aan en de verhaallijn van deze film is zo voorspelbaar dat je na drie minuten al weet hoe hij gaat eindigen. Hoe dan ook vond ik het best leuk om deze film te kijken op een saaie namiddag. Zet voor deze film zeker geen andere plannen aan de kant, maar als je even tijd hebt is hij wel leuk om te kijken. Hij duurt ook slechts 97 minuten, dus veel tijd heb je er niet voor nodig.“LOL staat voor Laughing Out Loud én is de bijnaam van de 16-jarige scholiere Lola. Zij en haar vrienden lachen heel wat af in een wereld verbonden door YouTube, iTunes en Facebook. Zo delen ze alles met elkaar, van nieuwe liefdes en vriendschappen tot aanvaringen met hun soms overbezorgde ouders. Als Lola's moeder 'per ongeluk' het openhartige dagboek van Lola leest, beseft ze hoe groot het verschil tussen hun generaties is. Intussen is Lola vooral druk met haar gevoelens voor BFF Kyle, van wie ze zich nu pas realiseert dat hij veel meer voor haar betekent. Hoe gaat ze hem dat vertellen? Lang kan Lola niet wachten, want ze merkt dat Ashley, haar sexy klasgenoot, de knappe Kyle ook wel ziet zitten. Lastig dus, helemaal als ze met de hele klas naar Parijs gaan!”


Alle clichés die er zijn over de liefde passeren de revue in deze film. Het is een kijk in het leven van ieder tienermeisje dat worstelt met problemen op school, met vriendinnen en vriendjes. Is het daarom een slechte film? Nee, zeker niet. Er vallen zeker lessen te trekken uit deze film en je beseft als je wat ouder bent dat iedereen door dezelfde fases heen gegaan is als tiener. IMDB heeft hier slechts een 4.2 voor over, maar ik zou hem toch willen belonen met een 6.5/10. Als ik hem vergelijk met de andere films uit dit artikel, kan ik het niet maken hem een hogere score te geven. Toch zou ik deze film niet compleet willen afbreken. Verwacht er gewoon niet te veel van, en geniet van deze luchtige film.


The Duff – 08/09/2015

De dag nadat ik LOL gezien had, besloot ik om nog een filmpje te kijken op Popcorn Time. Op mijn voorpagina stonden allerlei suggesties en mijn blik viel op ‘The Duff’. Ik klikte verder naar de korte inhoud en raakte benieuwd. Ik besloot dat ik weinig te verliezen had en besloot om de gok te wagen. Ik kan je alvast verklappen dat ik zeker niet teleurgesteld werd!


The Duff staat voor ‘Designated Ugly Fat Friend’ en dat is dan ook waar de film om draait. Eigenlijk is het zo dat elke vriendengroep bestaat uit verschillende persoonlijkheden en dat iedereen een ander uiterlijk heeft. Wanneer je als meisje bevriend bent met twee super knappe vriendinnen kan het zijn dat jij The Duff bent. Of dit in het echte leven ook zo nadrukkelijk uitgespeeld wordt, is een ander verhaal. De film draait eigenlijk rond vriendschappen die op proef worden gesteld en natuurlijk komt hier ook de nodige romantiek bij kijken. De film duurt 101 minuten en ik vond hem eigenlijk best leuk.


  (bron foto)

“Bianca is een laatstejaars middelbare scholier. Haar wereld stort in wanneer ze er achter komt dat ze bekend staat als ‘The Duff’ (Designated Ugly Fat Friend) bij haar knappere en meer populaire vrienden. Ze besluit haar love interest Toby voor zich te winnen door hulp te zoeken bij de charmante Wesley. Hij is immers al jaren haar buurjongen en bloedeerlijk tegen haar. Bianca wil zich herontdekken en bewijzen dat ze geen Duff is!”


Ook dit is misschien niet het type film waar je vriend voor staat te springen, maar doordat er ook voldoende humor in de film zit, valt hij best mee. Ik vond hem in ieder geval geweldig en was aangenaam verrast door deze romantische komedie. Over het einde van de film moet je niet lang nadenken, maar toch komen er gaandeweg nog wat onverwachte obstakels. Ik vind dat de film goed in elkaar zit en zou het dan ook een echte feel-good-film willen noemen. Hij bevat waarheden als een koe en krijgt toch slechts 6.6 als score op IMDB. Van mij krijgt hij zeker een 8/10 en ik zou hem zeker kunnen aanraden.Zo, dit waren alle films die ik de voorbije drie maanden gezien heb. Er zaten onverwachte toppers tussen, films die ik voor de tweede keer gezien heb en enkele tegenvallers. Ik ben benieuwd of jullie al een van deze films gezien hebben, of dit nog van plan zijn! Laat dit zeker even weten in een reactie onder dit artikel.


Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten