zondag 20 september 2015

Julie | Books I’ve Read Lately

http://www.verodoesthis.be/2015/09/julie-books-ive-read-lately.html

Ik hou van boeken! Zo, da is er uit. Ik herinner me nog dat ik in het eerste leerjaar niet meteen weg was met leren lezen en dat de juf toen mijn ouders aangeraden had om veel voor te lezen, om mijn interesse te wekken. Mijn grootmoeder nam die taak op zich en las uren voor mij voor. Boy, little did she know dat ik een echte boekenwurm zou worden! Vroeger ging ik geregeld naar de bibliotheek, maar sinds enkele jaren koop ik eigenlijk al mijn boeken zelf. Graag wissel ik nog eens boeken uit met vriendinnen, maar ik heb de meeste boeken het liefst zelf in huis. De laatste tijd heb ik weer enkele fijne boeken gelezen en ik vond het wel eens leuk om deze met jullie te delen. Kijken jullie mee?Op goed geluk nam ik eens een boek van Karin Slaughter mee in de Fnac van Antwerpen… Ondertussen heb ik al acht boeken in mijn boekenkast staan en ik wil liefst al haar boeken nog aan deze verzameling toevoegen! Ik vind haar schrijfstijl erg fijn en haar boeken zijn spannend genoeg om ze in één ruk te willen uitlezen. Het laatste boek dat ik van haar gelezen heb is ‘Versplinterd’ en dat is, net zoals alle voorgaande boeken uit haar reeksen, een dikke aanrader! Ik geef jullie ook telkens nog even de korte inhoud mee.

“Abigail Campano heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in zijn hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt zich een ongekende kracht in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation krijgt de leiding over het onderzoek, maar al snel nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan…”‘Voor Ik Ga Slapen’ is een boek dat ik gekregen heb voor mijn verjaardag van één van mijn beste vriendinnen. Eva had dit boek zelf ook gelezen en zat al een tijdje te wachten tot ze deze eens aan iemand cadeau kon doen. Het is een echte aanrader. Hij leest vlot en zit vol mysterie. Dit is dan ook de reden waarom je wil blijven verder lezen. Je wil gewoon weten hoe de vork precies in de steel zit. Op zich heeft dit boek een onverwachte ontknoping, al kreeg ik tegen het einde wel een vermoeden dat ook nog eens juist bleek te zijn. Erg spannend, en zeker een aanrader!

“Christine wordt 's ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel. Christine herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht.

De man vertelt haar dat hij Ben heet en dat ze al tweeëntwintig jaar getrouwd zijn. Dat ze in haar eigen huis is. En dat haar geheugen jaren geleden is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke nacht als Christine gaat slapen worden haar herinneringen gewist. Elke ochtend opnieuw moet iemand haar vertellen wie ze is.

Christine is volledig afhankelijk van Ben. Maar als ze op advies van haar dokter een dagboek gaat bijhouden, ontdekt ze dat Ben haar lang niet alles vertelt...”‘Het Meisje In De Trein’ zou wel eens het meest gehypte boek van 2015 kunnen zijn. Ik las er voor het eerst iets over op de Facebook pagina van Birte – hoofdredactrice van Joepie. Mijn interesse was gewekt door de mysterieuze korte inhoud en ik vertelde ook Eva over dit boek. We hebben het allebei gekocht, maar voor zover ik weet, heeft zij hem nog niet gelezen. Ik heb het boek wel gelezen en had er eerlijk gezegd toch iets meer van verwacht. Oké, het was spannend en je wou weten hoe het verhaal nu werkelijk in elkaar zat. Toch vind ik dit niet de titel ‘thriller van het jaar’ waard. Dan vond ik ‘Voor Ik Ga Slapen’ toch meeslepender. Dit wil echter niet zeggen dat ik het boek niet kan aanraden. Het is zeker de moeite waard, ik had er gewoon meer van verwacht door alle lovende commentaren!

“Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?”Als laatste wil ik het nog even over een serie van boeken hebben. Ik ben dol op series en trilogieën. Zowel The Hunger Games als Divergent vond ik geweldig. Het was telkens zo dat ik eerst de eerste film gezien had, daarna de drie boeken gelezen had en daarna dan de vervolgfilms gekeken heb. Bij The Maze Runner is dit ook weer het geval. Ik had er ergens over gelezen en toen hebben Nick en ik de film samen gekeken. Ik vond het een goede film en wou de boeken zeker ook lezen. Toen ik een keer een ‘2+1 gratis’ actie zag, besloot ik de drie boeken te kopen. Het eerste boek heb ik inmiddels helemaal uitgelezen en ook de eerste film heb ik een tweede maal gezien. Het verhaal is spannend, origineel en het verhaal sleurt je helemaal mee. Terwijl ik dit typ ben ik bezig in het tweede boek maar wanneer dit online komt, heb ik deze vast al uit. Ik neem deel twee en drie namelijk mee op vakantie en ik ben er zeker van dat ik ze daar zal uit lezen. Hieronder geef ik nog de korte inhoud van de drie boeken.‘De Labyrint Renner’ is het eerste deel en is alvast een aanrader. Net zoals bij The Hunger Games en Divergent stopt het verhaal hier echter niet. There is more to the story en als je dat wil uitvinden, moet je de vervolgboeken ook lezen. 

“James Dashners bestseller De labyrintrenner speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.”‘De Schroeiproeven’ is deel twee uit de reeks. Ik ben er nu in bezig en ben héél benieuwd naar hoe ze dit verhaal in een film zullen gieten. Als ze alles willen weergeven zoals beschreven, denk ik dat we met een 16+ film zullen zitten. Sommige stukken zijn behoorlijk weerzinwekkend en ik denk dat ik met een bang hartje de filmzaal zal betreden. Toch wil ik hem heel graag zien en ben ik ook benieuwd naar het einde van dit boek!

“Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het labyrint zijn ontsnapt. Maar zijn hun beproevingen nu echt voorbij? Kunnen ze nog terugkeren naar hun oude levens, waarvan ze zich niets meer herinneren? Zijn hun redders te vertrouwen?”
‘De Doodskuur’ is het laatste boek uit deze Trilogie. Wel heb ik net ergens gelezen dat er nog een Prequel bestaat, een boek dat zich als het ware afspeelt voor het hele verhaal van boek één. Hier ben ik uiteraard ook benieuwd naar, aangezien ik bij Divergent na de drie boeken ook de prequel ‘Het verhaal van Four’ nog gelezen heb. De doodskuur klinkt nu al spannend en ik kan dan ook niet wachten om aan dit boek te beginnen!

“WICKED heeft alles afgepakt van Thomas. Zijn identiteit, zijn geheugen en nu ook zijn enige vrienden: die uit de Laar. Maar het einde is nabij. Alle beproevingen zitten erop, na nog een allerlaatste test.

Maar zal iemand die overleven?

Wat WICKED niet beseft is dat de herinneringen van Thomas veel verder teruggaan dan de organisatie vermoedt. En daarom weet Thomas dat hij geen woord moet geloven van wat ze zeggen. Thomas ontsnapte uit het Labyrint. Hij overleefde de Schroei. En hij zal alles op alles zetten om zijn vrienden te redden. Maar het is de waarheid zelf die echt een einde aan alles zal maken. De tijd voor leugens is voorbij.”

Zo, dit waren alle boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Als volgende ga ik dan sowieso deel drie van The Maze Runner lezen. Daarna staat nog Grey op mij te wachten (de Prequel van 50 Shades) maar ook ‘Zonder een woord’, een boek dat ik van Eva heb geleend. Op mijn wishlist staat nog ‘Een tweede leven’, het tweede boek van S.J. Watson, de andere boeken van Karin Slaughter, de prequel van The Maze Runner en dan nog ‘Wij Leugenaars’ van E. Lockhart. Zoals je kan zien heb ik nog heel wat boeken te gaan! 

Als jullie het leuk vinden om dit soort artikels te lezen, wil ik jullie zeker een update geven binnen een aantal maanden. Laat dus zeker je mening achter in een reactie. Welke van deze boeken lijkt jouw trouwens fijn om te lezen? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten