dinsdag 8 september 2015

Back to school | 3x some damn good lunch


Voor velen van jullie is het nieuwe schooljaar al terug aangebroken en daarom leek het mij wel leuk om even te delen wat ik leuk en lekker vind om mee te nemen in m'n lunchbox. Omdat ik voorstander ben van zoveel mogelijk verschillende ideetjes maak ik er toch ook nog een artikel over. Jullie denken misschien wel dat ik nu nog maar gewoon thuis zit en momenteel klopt dit wel. Maar ik ben zelf vorige week ook een weekje op stage gegaan waardoor ik dus ook weer elke ochtend aan de slag kon gaan met mijn lunchbox. 

BLTC sandwich - Bacon lettuce tomato & cheese 

Een BLT sandwich is vrij bekend maar aangezien ik nogal fan ben van kaas, doe ik dat er ook nog even bij. De hoeveelheden die ik hier neerschrijf zijn voor 1 sandwich. Ik nam er meestal 2 mee. 

- 2 sneetjes toastbrood 
- 2/3 sneetjes spek
- wat sla (bij voorkeur ijsberg 
- 2 kleine of 1 groot schijfje tomaat 
- een plak kaas 
- mayonaise 

Ik begon de avond op voorhand met het bakken van het spek in de oven tot het lekker krokant was. Toen het afgekoeld was, zette ik het in een bakje in de ijskast zodat ik het de volgende ochtend kon gebruiken. 

De volgende dag is het eigenlijk best simpel. Je besmeert het getoaste brood met mayonaise en dan doe je er sla, spek, tomaat en kaas op. Snij het daarna nog diagonaal om het makkelijker te eten et voilà. Een erg lekkere en gemakkelijke lunch! Roomkaas en salami sandwich 

Aangezien we toch nog dat toastbrood hebben van de BLTC, leek het mij wel praktisch om hier nog een receptje voor te geven. De laatste tijd ben ik al even gek op salami als op spek en dus wat dit een logisch volgend probeersel. 

- Roomkaas
- 2 sneetjes toastbrood
- 2 plakjes salami 
- vers gesneden rode ui
- sla 
- tomaat 

Hier moet je de avond op voorhand lekker niets voor doen. Je smeert 's ochtends het brood gewoon in met roomkaas (vergeet het niet te toasten!) en daarna doe je er de salami, tomaat, sla en ui op. Nog gemakkelijker dan de BLTC maar minstens even lekker. 

Treat yourself

En als je plaats hebt voor een grotere lunchbox en tijdens je middagpauze genoeg tijd om echt te gaan zitten en te genieten, is het altijd leuk om een box vol met lekkere hapjes te maken. Je kunt ervoor kiezen om zelf vanalles te maken (gevulde eieren bijvoorbeeld) maar je kunt er ook voor kiezen om bij de tapas afdeling van de supermarkt een kijkje te nemen. Hier ga ik geen recept geven maar wel wat ideetjes opnoemen van dingen die je in je 'Treat yourself' lunchbox kunt steken. 

- Olijfjes
- Sneetjes (gerookte) ham met roomkaas 
- stukjes stokbrood met hummus of tzatziki 
- Gerookte ham met meloen
- een potje garnaalcocktail
- gerookte zalm met roomkaas
- zongedroogde tomaatjes
- .... 


Ik ben dit jaar van plan wat meer lunch van thuis mee te nemen naar school in de plaats van daar een broodje te kopen. Veel gezonder en uiteindelijk ook veel lekkerder. Verwacht je daarom doorheen het jaar ook nog aan allerlei ideetjes en foto's van mijn lunches. Indien je zelf nog leuke ideeën hebt, laat ze gerust achter bij de comments. 

Liefs
Veronique 

1 opmerking:

  1. Leuke ideeën! Ik kan zelf gelukkig het grootste deel van de tijd thuis lunchen, maar één keer per week heb ik tijdens lunchtijd les en dan is het wel lastig om iets mee te nemen dat je in een korte pauze van 10-15 minuten op kan eten, zeker omdat ik graag toch iets eet dat nog een beetje gezond is en vult!

    BeantwoordenVerwijderen