zondag 9 augustus 2015

Julie | Voetcrème Battle – Pro Nails, Rituals, The Body Shop & Hansaplast

http://www.verodoesthis.be/2015/08/julie-voetcreme-battle-pro-nails.html

De titel van het artikel verklapt het natuurlijk al zo’n beetje: ik heb nog eens een battle tussen producten voor jullie. Deze keer bespreek ik maar liefst vier voetcrèmes die ik grondig aan een test onderworpen heb. Ik geef jullie mijn eerlijke mening over de verschillende merken en producten en op het einde zou er dan een winnaar uit de bus moeten komen! Zelf gebruik ik regelmatig voetcrème, dus leek het me fijn deze eens onderling met elkaar te vergelijken. Zijn jullie benieuwd? Lees dan snel verder!Beginnen doe ik met deze Cool Gel voor de voeten van ProNails. Ik kende dit merk eerlijk gezegd niet toen ik het won bij een winactie. Toevallig was het een collega van mij die een winactie organiseerde omdat haar nagelsalon zijn éénjarige bestaan vierde. Zoals je op de foto ook duidelijk kan zien, is het inderdaad een gel die uit de tube komt. Ik vind hem nogal plakkerig eerlijk gezegd en dat voel je nog wel een tijdje nadien. Hij is wel verkoelend voor de voeten, maar niet zo sterk als wanneer er munt zou inzitten. De eucalyptus die het product bevat, staat ook vrij onderaan in de ingrediëntenlijst. Als tweede ingrediënt zie je echter al snel Alcohol Denat staan. Het gekke hieraan is dat dit ingrediënt best vermeden kan worden omdat het de huid kan gaan uitdrogen en/of irriteren. Gek dat dit dus in een voetcrème zit, waarvan ik zou hopen dat hij de huid juist gaat hydrateren. Over dit eerste product ben ik dus niet echt laaiend enthousiast…De voetcrème van Rituals die ik heb, is nog die met de oude verpakking. Tegenwoordig zit hij in een nieuw jasje en kan je hem terugvinden in een donker groene, glanzende verpakking met een gouden dop aan de onderkant. Hij komt uit de Tao lijn, maar dit product bevat geen witte lotus zoals de rest dat doet, wel Yi Yi Ren. Dit is een graansoort uit China die gebruikt wordt om zijn pijn verlichtende en rustgevende werking. Wat er ook in deze voetcrème terug te vinden is, is Chinese munt. Munt komt in heel veel voetcrèmes voor omdat het verkoelend gaat werken. De ingrediënten stonden op de kartonnen verpakking, dus voor de liefhebbers geef ik ze hier nog even mee: 
 
AQUA / WATER, GLYCERYL STEARATE, GLYCERIN, DICAPRYLYL ETHER, CETEARYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, CETEARETH-20, MENTHYL PCA, HEXYLDECANOL, HEXYLDECYL LAURATE, CYCLOHEXASILOXANE, PANTHENOL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, DIMETHICONE, DISTARCH PHOSPHATE, MENTHOL, CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, PHENOXYETHANOL, HYDROXYETHYL ACRYLATE / SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL, CETEARETH-12, CETYL PALMITATE, SQUALANE, CAPRYLYL GLYCOL, ALLANTOIN, CARBOMER, TOCOPHEROL, POLYSORBATE 60, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SORBIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM PHYTATE, BIOSACCHARIDE GUM-1, SORBITAN ISOSTEARATE, LIMONENE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, COIX LACRYMA-JOBI MA-YUEN SEED EXTRACT, COPPER GLUCONATE, MAGNESIUM www.rituals.com ASPARTATE, ZINC GLUCONATE”

Ik vind dit alvast een fijne voetcrème die snel intrekt en geen plakkerig gevoel na laat. De munt ruik je heel sterk en ik vind dat wel lekker. Hij smeert makkelijk uit en na een lange dag werken met pijnlijke voeten is hij meer dan welkom. De dag nadien merk je dat je geen pijnlijke voeten meer hebt. Pluspunten dus! Ook hier zie je in de ingrediëntenlijst alcohol staan bovenaan. Maar Cetearyl alcohol is een ‘vette’ soort alcohol die vocht in je huid gaan houden. Deze soort alcohol is dus een meerwaarde voor je product en hoef je niet te vermijden. Ik verklap het al maar direct: dit product gebruik ik al jaren! The Body Shop heeft zoveel verschillende producten waar ik van hou, maar hun Peppermint Cooling Foot Lotion zou wel eens het meest ondergewaardeerde product kunnen zijn. Ik lees er heel weinig over, terwijl het een super product is. Ik vind de geur lekker, de lotion is dun genoeg om vlot in te trekken en makkelijk uit te smeren en hij doet zijn werk behoorlijk goed. Wanneer je naar een pretpark gaat of een citytripje gaat doen en veel gaat stappen die dagen, is dit je redder in nood. Ik vind dat je bij deze voet lotion echt verschil merkt. Hij verkoelt de voeten en als je hem ’s avonds gebruikt, heb je ’s morgens geen greintje last van pijnlijke voeten. Je kan als het ware terug voor een hele dag op stap omdat je voeten helemaal herstelt lijken. Je hebt het waarschijnlijk al begrepen… Ik ben fan!
Dit product kreeg ik in de Deauty Box van mei. Zoals jullie in dit artikel konden lezen was ik erg blij met deze crème. Laat je echter niet misleiden door de luchtige textuur op de foto, deze voetcrème is erg vet. Hij is perfect voor heel droge voeten met eeltplekken, maar daar heb ik zelf geen last van. Je kan deze best gebruiken als je graag nog een hele dag in dikke sokken rondloopt en wanneer je hem gebruikt voor het slapengaan zou ik zelfs ook sokken aanraden. Ik had deze ’s avonds gebruikt en gewoon gaan slapen en de dag nadien voelde mijn voeten nog steeds een beetje vettig en schuiverig aan. Ik prefereer een verkoelende voetencrème boven een heel voedende. Ik heb vooral last van pijnlijke voeten en spieren en niet zozeer van erg droge voeten. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat dit dan geen goed product is. Meer zelfs, mocht je echt last hebben van droge voeten, zou ik je deze het meest aanbevelen van de vier.

Maar wie heeft nu de battle gewonnen? Wel, dat hangt er vanaf wat je zoekt in een voetcrème. Heb je erg droge voeten, kies je best voor Hansaplast. Wil je graag een verkoelende en pijn verlichtende lotion? Dan ga je best voor The Body Shop. Hier nog even snel mijn persoonlijke top 4:

1. The Body Shop
2. Rituals
3. Hansaplast
4. ProNails

Mocht ik meer last hebben van droge voeten, stond Hansaplast waarschijnlijk bovenaan. Als ik ze voor mezelf echter onderling vergelijk gebruik ik die van The Body Shop het liefst en die van Rituals gebruik ik voor het moment het meest. De plakkerige gel van ProNails staat op de laatste plaats en Hansaplast krijgt een verdiende derde plaats. Het is een goede voetcrème, maar dan heb ik zelf toch liever een iets lichtere lotion.

Gebruiken jullie vaak voetcrème? En welke is jullie favoriet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties dus laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Wauw, je hebt er echt verstand van haha! Ik heb altijd hele droge voeten met velletjes enzo, dus misschien dat een van deze een goede oplossing is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wauw, bedankt voor je compliment Claudia! :-) Als je echt droge voeten hebt zou ik eerst en vooral een voetenscrub aanschaffen die je 1x per week doet en dan misschien die van Hansaplast! :-)

      Verwijderen