zondag 30 augustus 2015

Julie | Opgemaakt #18 – Juli


Het is alweer tijd voor een nieuw opgemaakt artikel! Deze keer krijgen jullie de producten te zien die ik in de maand juli heb opgemaakt. Het zijn weer een heleboel items, dus ik ga jullie niet langer laten wachten en er gelijk aan beginnen. Op de foto hierboven zie je het eerste opgemaakt product en dat is een deodorant roller van Jafra. Ik schreef er al eens een uitgebreid artikel over en dat kan je hier terug vinden. Ik denk niet dat ik deze opnieuw zou kopen omdat hij behoorlijk geurloos is. De werking was wel prettig, dus daar moet je het niet voor laten. Echter gebruik ik over het algemeen liever sticks en sprays dan een roller. Benieuwd naar de andere producten? Lees dan snel verder!


Het volgende product is ook alweer een full size verpakking. Je hebt deze normaal gezien al vaker voorbij zien komen en ik schreef er ook al dit artikel over. Ik heb het over de conditioner uit het Essence Ultime Omega Repair gamma van Schwarzkopf. Ik vind dit een erg fijne conditioner die mijn haren mooi glad en doorkambaar maakt zonder het te verzwaren of snel vet te maken. Deze koop ik zeker nog een keer opnieuw als ik weer eens een conditioner nodig heb.


Van Rituals had ik als eerste deze kleine verpakking van de Honey Touch body crème opgemaakt. Hij komt uit de rode Ayurveda lijn en ik vind die erg fijn. De tube is ideaal om mee op vakantie te nemen omdat ik toch wel mijn hele lichaam er zo’n vier à vijf keer mee heb kunnen insmeren. De crème trekt snel in en dat is natuurlijk altijd een pluspunt. Bovendien is de geur van roosjes en honing erg lekker en blijft de geur goed hangen. Ik zou deze zeker opnieuw kunnen kopen, al heb ik momenteel nog een hele voorraad body crèmes en lotions staan!Deze lipbalm van Balea hebben Nick en ik samen opgemaakt. Hij kreeg de naam ‘Swirled Kisses’ en had dan ook een gedraaide vorm. Hij was voor de helft aarbei en de andere helft was banaan en dit liep dan in een spiraal naar beneden. We vonden hem beiden erg lekker en voor zo’n lage prijs zou ik hem dan ook zeker opnieuw kunnen kopen. Ik kocht hem trouwens in Duitsland, in winkelcentrum CentrO in Oberhausen. Die shoplog kan je hier lezen.  Of dit nu de beste lippenbalsem ooit was? Nee, maar hij zag er wel erg leuk uit en de smaak/geur was ook erg fijn!


Ik heb altijd, maar dan ook altijd, natte doekjes in mijn handtas zitten. Soms lachen mensen er wel eens mee, tot ze er dan zelf eentje nodig hebben! Ik vind het gewoon altijd handig om bij te hebben omdat je maar nooit weet wanneer je plots vieze of plakkerige handen krijgt. Deze met een cup cake geurtje komen van de Di en vond ik erg fijn. Volgens mij kosten ze ook slechts €1.50 en de verpakking ziet er ook nog eens schattig uit! Ik heb deze geloof ik al opnieuw gekocht ondertussen, al wissel ik graag af.Deze smoothing and relaxing eye patches van Klorane zaten in mijn Deauty Box van mei. Ze zouden een verzachtende werking onder je ogen moeten hebben, dus ik besloot ze te bewaren tot wanneer ik flink last had van mijn allergie. Ik heb een erg zware allergie voor grassen en bomen en dit heeft nogal veel impact op mijn ogen. Deze patches hebben eerlijk gezegd niet erg veel gedaan voor mijn ogen. Oké, de huid onder mijn ogen voelde zacht aan en het was wel eens fijn om de delicate huid onder mijn ogen extra te verwennen… Maar ik zou deze patches niet snel aanschaffen omdat ik er verder niet echt veel van gemerkt heb!


In juli heb ik ook een doosje van de Rituals Hammam Mint thee opgemaakt. Thee in de zomer? Ja! Want ik heb er namelijk ijsthee van gemaakt! Twee zakjes zijn al voldoende om een liter mee te maken. Je perst er een halve citroen in uit en laat zowel de zakjes als de citroen in de kan liggen. Dit geheel laat je dan een nachtje trekken in de ijskast en dan heb je ’s anderendaags een frisse ijsthee. Veel gezonder als frisdrank en nog lekker ook! Voor de liefhebbers kan je er ook nog een beetje suiker aan toevoegen maar eigenlijk is dit zelfs niet nodig vind ik! Ik zou deze zeker opnieuw kopen want ook warm is het een erg lekkere thee.


Deze Bella Duo Cotton wattenschijfjes zijn van de Action en heb je al eens eerder voorbij zien komen in een opgemaakt artikel. Ik vind ze best fijn aangezien ze zacht zijn en niet pluizen. Bovendien hebben ze ook een geribbelde kant die ideaal is om je oog make-up mee te verwijderen. Ze kosten belachelijk weinig en doen goed hun werk. Wat wil je nu nog meer? Deze koop ik dus zeker opnieuw.


Let vooral niet op de kwaliteit van deze foto, maar wel op het product. Het is een mini douchegel van Yves Rocher in de groene thee variant. Ik heb al wel eens vaker gezegd dat ik niet zo’n fan ben van de douchegels van Yves Rocher. Ik vind dat de geuren nogal chemisch worden tijdens gebruik en dat vind ik toch wel echt een nadeel. Dit flesje heb ik maar ineens in mijn bad gekiept omdat de geur me wel fris leek. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de groene thee geur, maar in de zomer kan deze frisse geur best. Mocht je er wel fan van zijn, zou ik hem wel kunnen aanraden. Zelf zal ik deze echter niet opnieuw in huis halen. Ik kreeg dit flesje trouwens ooit eens mee bij een aankoop, anders had ik hem vast niet zelf gekocht.


Toen ik het grote pakket vol Smoky Poppy producten won via een winactie, had ik nooit gedacht zo’n fan te worden van deze lijn. Helaas blijft deze niet in het assortiment en heb ik al enkele back-up producten gekocht. In juli heb ik de full size pot van de body scrub opgemaakt en die heb ik dan ook al opnieuw gekocht. Mocht deze tijdens sale periodes nog eens opduiken, zou ik hem zeker opnieuw aanschaffen. De geur is moeilijk te omschrijven al is hij best zwaar voor een bloemengeur. Echt zoet is hij niet, maar vrouwelijk is hij zeker en vast!


Dit kleine flesje van het Lancôme Youth Activation Concentrate zat in de Deauty box in samenwerking met tijdschrijft Goed Gevoel. Eerlijk gezegd vond ik er niet zoveel aan, maar ik weet dan weer dat Aranka het wel een fijn serum vond. Voor mij was het iets te waterig. Het trekt wel snel in en is erg zuinig in gebruik, maar het is ook erg prijzig! Te prijzig voor mij en al helemaal omdat ik er toch niet zo’n grote fan van ben. Nee, dit product koop ik niet (opnieuw).


Mag ik hier even een traantje om laten? Ik maak niet zo heel vaak parfum op, maar dit flesje van het originele Jimmy Choo parfum heb ik tot de laatste druppel opgemaakt. Ik kreeg hem anderhalf jaar geleden voor Kerst en vond het dus wel tijd dat ik hem opmaakte ook. De geur is super lekker, echt iets voor mij. Ik vind hem zoet, maar toch ook vrij zwaar en vrouwelijk. Het is lang een van mijn favoriete parfums geweest, dus ik vind het wel jammer dat hij op is. Momenteel heb ik nog te veel parfum staan om op te werken, anders kocht ik deze meteen opnieuw!


In mijn artikel over de Verrassingszakken van The Body Shop, verklapte ik al dat dit product in mijn opgemaakt artikel zou verschijnen. Ik heb deze fles Strawberry Shower Gel namelijk overgegoten in mijn handzeeppompje. De geur vind ik erg lekker, maar ik had hier nog een verpakking van staan. Eerlijk gezegd gebruik ik deze geur te weinig als douchegel en daarom leek het me fijn om deze als handzeep te gebruiken. Hiervoor vond ik hem in ieder geval erg fijn voor. Niet dat ik hem om die reden dan opnieuw zou kopen, maar het is misschien een leuke tip voor mensen die nog veel douchegels hebben staan die ze anders toch niet zouden gebruiken.


Alweer een opgemaakt product uit de Deauty box van Goed Gevoel. Ik vind het hoe dan ook belangrijk om de producten uit de Deauty boxen zo veel mogelijk te gebruiken omdat je anders veel te veel spullen bij elkaar krijgt. Ik had nooit gedacht dat ik deze After Oil van Rainpharma zo fijn zou vinden! Ik hou niet zo van ‘onder-de-douche-body-lotion’, dus ik dacht dat ik deze ook niet aangenaam zou vinden. Boy was I wrong! Ik heb deze gelijk terug opnieuw gekocht en zelfs in dezelfde geur! Normaal is een combinatie van citrusvruchten echt mijn ding niet, maar in dit product echt wel. Het is mijn eerste ervaring met Rainpharma en nu ben ik alleen maar benieuwd naar meer! Zeker een aanrader als je houdt van een zachte en gehydrateerde huid!


Opnieuw een oude bekende in opgemaakt artikels: de Make-Up Wet Wipes van Flormar. Ik gebruik deze heel graag omdat ik vind dat ze een schoon gevoel achter laten zonder een laagje olie op mijn gezicht te leggen. Ze ruiken overigens ook lekker fris, al kan ik niet zeggen aan wat de geur me doet denken. Volgens mij kosten ze ook slechts €2 en het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat er slechts 20 doekjes in zitten, daar waar een normaal pakje normaal rond de 25 zit. Ik zou deze zeker opnieuw kopen bij een volgend bezoek aan een Flormar filiaal.


Deze Body Lift Cellulite Control crème van Clarins ontving ik als gratis sample bij een bestelling op de Douglas website. De eerste keer gingen mijn (boven)benen helemaal tintelen bij gebruik, nadien echter niet meer. Of ik nu echt verschil merk? Nee, niet echt. In hoeverre dit mogelijk is met zo’n klein flesje weet ik niet, maar ik denk niet dat ik deze opnieuw zou kopen. Je wilt toch altijd wel een klein beetje resultaat zien bij het smeren van zo’n crème, niet? Bovendien vond ik het een onhandige verpakking waar moeilijk product uit te knijpen was. Nee, dit is zeker geen favoriet, helaas.


Deze Liposan (Labello, is that you?) Sun SPF 25 is inderdaad niet helemaal opgemaakt. Ik vond hem echter terug in een toilettas die ik altijd mee op vakantie neem en daar zat hij al enkele jaren (!) in. Dringend tijd om hem weg te gooien dus. Je kan wel zien dat ik hem ooit gebruikt heb, maar dan natuurlijk enkel op vakantie. Ik vond hem fijn om geen verbrande lippen te hebben, al vond ik ook dat hij een behoorlijk wit laagje op mijn lippen legde, en dat heb ik liever niet. Ik zou deze dus niet snel opnieuw kopen aangezien er nog andere lipproducten zijn met SPF die het witte laagje achterwege laten.


Nog zoiets dat ik terug vond in die toilettas is deze sample van een Boss parfum. De naam is voluit ‘Boss Nuit’ en ik vond hem zeker niet verkeerd. Ik ga er nu ook niet speciaal voor naar de winkel rennen, maar ik heb al slechtere parfums geroken. Op vakantie neem ik altijd een heleboel samples mee zodat ik niet moet zeulen met flessen van 50ML. Ik wissel dan ook iedere dag af van parfum en graai tussen mijn samples zodat elke dag een verrassing is!


Sinds jongerenblad Joepie een maandblad geworden is, zit er iedere maand een cadeautje bij. In juni was dit een oranje of roze lippenbalsem. Toevallig trof ik een pakket met productiefout aan, waarbij beide lipbalsems in de verpakking zaten. Ik twijfelde geen minuut en rekende deze af aan de kassa. Nick en ik hebben deze samen gebruikt en ondanks dat hij er helemaal opgemaakt uitziet, was hij dat niet. Hij brak namelijk iets over de helft af, dus hebben we hem niet helemaal kunnen gebruiken. Ik vond de werking prima maar de geur/smaak was niet helemaal mijn ding. Deze is niet meer te krijgen, maar ook als hij dat wel was zou ik hem niet opnieuw kopen.


Deze shampoo van Furterer kreeg de naam Naturia en ik ontdekte hem in de Deauty box van juni, in samenwerking met Planet Parfum. Hij rook heel natuurlijk omwille van zijn kruidige ingrediënten en toch was het een zachte en frisse geur. Ik vond hem zeker niet slecht maar er was ook niets zo bijzonder aan dat hij prompt mijn favoriet geworden is. Hij zou geschikt zijn voor dagelijks gebruik, dus als je daar van houdt, is dit misschien wel een aanrader. Ikzelf zou hem niet meteen opnieuw kopen omdat ik enkele shampoo’s heb die ik nog fijner vind.


Deze Essence All About Matt Primer kreeg ik van Veronique voor mijn verjaardag dit jaar. Hij zat in een heel tasje met allerlei Essence producten en ik moet zeggen dat ik hem best fijn vond. Het is zowat de eerste primer die ik opgemaakt heb, dus dat zegt wat. Voor de geur moet je het niet doen, want die vond ik een beetje vreemd. Ook als je houdt van veel siliconen in je primer kan je deze best skippen. Het is misschien niet de beste primer die ik ooit gebruikt heb, maar ik vond hem voor zijn prijs zeker prima. Misschien schaf ik deze nog wel eens opnieuw aan.


Allereerst: proficiat aan de mensen die er in slagen om een potje Lemony Flutter leeg te krijgen voor de vervaldatum! Zoals je kan zien is het mij dus niet gelukt. Lush heeft zalige producten in zijn assortiment en Lemony Flutter zou wel eens een van hun meest gehypte producten kunnen zijn. Ik vond de nagelriemcrème ook erg fijn, al vond ik wel dat hij erg lang vet bleef aanvoelen. Als ik hem nog eens koop, zou ik graag een potje delen met een vriendin, anders krijg je dit nooit binnen het jaar op. Bovendien gebruik ik het eigenlijk veel te weinig en het is wel iets dat je moet onderhouden. Ik twijfel dus of ik deze opnieuw zou kopen.


’s Morgens slaap ik liever wat langer, maar ’s avonds heb ik een vrij uitgebreide routine wat skincare betreft. Nadat ik mijn reiniging gedaan heb, gebruik ik ook altijd een serum. In de maand juli ging mijn Intensive Moisture Serum van Rituals dan ook op. Een serum zit vol actieve bestanddelen en gebruik je altijd onder een dag- of nachtcrème. Serums zijn bedoelt om je huidconditie aan te passen. Stel nu dat je zegt ‘Ik heb een erg droge huid maar wil ook al op de rimpels gaan werken’. Dan neem je best een hydraterend serum en een crème tegen huidveroudering. Hydratatie is sowieso belangrijk voor je huid en daarom heb ik dan ook gekozen voor dit serum. Ik zou het zeker opnieuw kopen omdat ik het een goed en betaalbaar serum vind.


Exact op hetzelfde moment ging ook mijn nachtcrème op. Ik heb deze twee altijd in combinatie gebruikt, dus dat is dan waarschijnlijk de reden dat ze samen opgegaan zijn. Van het serum heb ik aan één pompje genoeg voor mijn hele gezicht, van deze Sensitive Skin Night cream gebruikte ik telkens drie à vier pompjes voor mijn gelaat en hals. Ik koos hier voor de sensitive lijn omdat ik in de zomer te maken krijg met mijn zonneallergie. In deze nachtcrème zit verzachtende aloe vera, dus deze is erg fijn voor mij in de zomermaanden. Hij voedt de huid natuurlijk ook en de crème trekt snel in. Ook dit product zou ik zeker opnieuw kopen en is een aanrader.


Eigenlijk hoef ik hier geen woorden meer aan vuil te maken. Ik gebruik al jaren deze Signal White System tandpasta en blijf er heel tevreden over. Persoonlijk hou ik niet van een overweldigende muntsmaak omdat ik die niet lang kan verdragen. Deze tandpasta is ideaal omdat hij wel fris is, een aangename smaak heeft en toch niet te fel is. Je ziet hem hier elke paar maanden wel voorbij komen, dus het mag duidelijk zijn dat ik deze telkens opnieuw koop.


Deze Fruity Scrub voor het gezicht van Yves Rocher heb je ook al meerdere keren zien voorbij komen in mijn opgemaakt artikels. Af en toe koop ik deze eens in een aanbieding (en ligt het aan mij of heeft Yves Rocher àltijd een aanbieding?) en dan sla ik er meteen twee in. Ik vind deze gezichtsscrub erg fijn, al vind ik het een groot nadeel dat de tube niet helemaal leeg te krijgen is. Er blijft super veel product inzitten en daardoor wissel ik deze dan ook af met andere gezichtsscrubs. Ik ben nu aan een volgende tube bezig, daarna koop ik weer eens een andere.

Van Rituals heb ik ook nog deze kleine doucheschuim opgemaakt. Ik vind deze formaten ideaal om mee op vakantie te nemen, maar ook thuis kan ik er van genieten. Bovendien zijn zulke formaten ook handig om producten uit te testen en te leren kennen. Ik heb deze in combinatie met de body crème gebruikt, die eerder in dit artikel al aan bod kwam. Deze Yogi Flow doucheschuim komt uit de rode Ayurveda lijn en ruikt heerlijk zoet en fris naar roosjes en honing. Ook niet onbelangrijk: Nick vind deze ook erg lekker ruiken bij mij. Ik zou deze zeker opnieuw kopen, maar ik ga eerst mijn voorraad maar eens op werken.

Iets wat ik zelf heel weinig zie voorkomen in opgemaakt artikels zijn lipsticks. Toch heb ik zelf in juli een MAC lipstick helemaal opgemaakt. Het was mijn tweede lipstick van MAC die ik kocht: Milan Mode. Ik schreef er ooit al dit artikel over en het is wel duidelijk dat ik hem graag heb gebruikt. Het komt wellicht ook door het feit dat je de kleur echt moet opbouwen en daarom gebruik je ook meer product dan bij een super gepigmenteerde (matte) lipstick. Ik vond dit echt een super mooi everyday kleurtje en ik zou hem zeker opnieuw kunnen kopen, al heb ik volgens Nick nu wel écht genoeg lipsticks! ;-)

Een handgelletje zal je altijd kunnen terugvinden in mijn handtas, net zoals de hand wipes die eerder in dit artikel al aan bod kwamen. Ik vind het fijn om dit bij te hebben, just in case. Je ruikt natuurlijk sterk de alcohol, maar de geur van aardbei verspreid zich ook erg hard. Meestal als ik dit gebruik, krijg ik minstens één keer de vraag ‘Wat ruik ik hier nu?’ Ik vond deze in ieder geval erg lekker maar heb nu een nieuwe met citroen. Beiden zijn van The Body Shop en als die met citroen op is, koop ik zeker een nieuwe.

Mij zal je zelden zonder nagellak spotten, zeker als ik aan het werken ben. Om deze te verwijderen, gebruik ik graag zo’n potje zoals op deze foto hierboven. Het exemplaar dat je hier ziet komt van de Primark en was uiteraard spotgoedkoop. Het sponsje lag dan ook al vrij snel aan flarden, al heb ik het nog wel een tijdje verder gebruikt. Pas toen mijn vingers er vuiler uitkwamen dan ze er in gingen, heb ik besloten dit potje weg te gooien. Ik zou deze zelf niet opnieuw kopen, omdat ik die van Hema en Bourjous beter vind.

Deze sample is van Biotherm en het is hun Aquasource gezichtscrème. Ik weet dat je een dag- of nachtcrème langer moet kunnen testen om te kunnen beoordelen of hij zijn beloftes nakomt of niet maar toch heb ik hier al wel een mening over. De crème heeft een luchtige textuur die snel intrekt, maar ik vind de geur maar niks. Hij doet me een beetje aan pompelmoes denken en daar ben ik echt geen fan van. Ik zal deze crème dan ook zelf niet kopen, al kan ik me voorstellen dat iemand anders die wel fijn zal vinden.

Alweer een pakje reinigingsdoekjes. Ik moet wel zeggen dat ik er op twee plaatsen in huis heb liggen, dus ik gebruik ook twee pakjes tegelijkertijd. Deze van Primark zijn ook al eerder aan bod gekomen in mijn opgemaakt artikels. Ik vind ze best fijn en zeker voor €1.50 voor 50 doekjes. Ik zal ze dan ook zeker opnieuw kopen als ik nog eens in een Primark kom.

Als laatste product heb ik in juli nog dit verzorgend haarmasker van Pantene opgemaakt. Ik heb deze al vaker gebruikt en vind hem dan ook erg prettig. Hij zorgt voor gladde en glanzende haren die makkelijk door te kammen zijn. Zeker voor mensen die net zoals ik last hebben van knopen, is dit een welkom product! Ik ben momenteel eens een ander masker aan het proberen, maar ik heb al een reserve pot staan van dit 2 minuten intensief verzorgend masker!


Wow, deze maand heb ik mezelf overtroffen met producten op te maken! Maar liefst 33 dingen die ik heb opgemaakt. Maken jullie ook altijd zoveel op, of ligt dit aan mij? En wat is jouw favoriete product uit dit artikel? Laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je heerlijk veel producten opgemaakt ! Ik vind dit soort artikelen van jou altijd leuk om te lezen en keer dan ook elke maand terug voor het opgemaakt artikel . Dat haarmasker van Pantene is inderdaad erg fijn . Evenals de scrub van Yves Rocher. De andere producten ken ik nog niet .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wauw, wat een lief compliment Engelina! :-D Misschien leer je zo nog enkele producten kennen! ;-)

   Verwijderen
 2. Wat heb je veel opgemaakt zeg! Die producten uit de Ayurveda lijn van Rituals heb ik geloof ik ook nog niet zo lang terug opgemaakt, die zijn zo fijn <3 En dat parfum van Jimmy Choo heb ik ook (en is helaas ook bijna op), die ruikt zo lekker! Knap trouwens dat je een lipstick hebt opgemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dankjewel Kirsty! :-) Wat leuk te zien dat we dezelfde smaak hebben! ;-)

   Verwijderen
 3. Wat veel producten zeg. Ik ken de producten van Jafra ook nog van vroeger, leuk om die eens in een artikel terug te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja ik weet het! :-) En ik vind het ook gek dat ik nergens wat van Jafra zie! :-)

   Verwijderen