woensdag 19 augustus 2015

Julie | Max & More Illuminating Face Primer

http://www.verodoesthis.be/2015/08/julie-max-more-illuminating-face-primer.html

Primer is een product dat niet meer weg te denken is uit mijn make-up routine. Sommige mensen vragen zich af of het nu wel degelijk nut heeft of niet en anderen zweren er bij. Primer zorgt voor een gladde onderlaag, een schoon canvas als het ware, en zorgt ervoor dat de rest van je make-up er mooier uitziet en makkelijker aan te brengen is. Er zijn dan ook verschillende soorten primers op de markt. Ik heb er ondertussen al verschillenden geprobeerd, maar iets nieuws ontdekken is altijd leuk. Bij Action zag ik deze Face Primer staan voor slechts €1.99 en ik wou hem graag proberen! Benieuwd? Lees dan snel verder!Ik had al wel het idee dat dit een primer met siliconen zou zijn. Veel mensen zouden er puistjes van krijgen of houden niet van de textuur, ik vind het persoonlijk net wél fijn. Deze primer beloofd je huid te doen stralen, oneffenheden te verbergen en je huid glad te maken. Je moet het flesje schudden voor gebruik. Je brengt het aan over je dagcrème of zonnecrème en wacht daarna 10 tot 15 minuten voor je de rest van je gezichtsmake-up doet. Nu, ik moet zeggen dat ik dit eigenlijk nooit doe. Ik ga ’s morgens geen kwartier eerder opstaan omdat mijn primer moet ‘inwerken’. Nee, ik gooi het er meestal gewoon meteen overheen. 

Het flesje is overigens van glas, dit geeft een zwaar gevoel. Meestal stellen de verpakkingen van Max & More niet veel voor, maar toch vind ik dit niet echt super goedkoop aanvoelen. De dop is wel van plastic, dus die zou ook wel eens snel kunnen stuk gaan. Op zich is een flesje van glas erg mooi maar voor mee op vakantie te nemen, geeft het natuurlijk alweer extra gewicht.En voor de liefhebbers heb ik hier nog een lijstje met ingrediënten. Zoals je kan zien bevat deze primer niet alleen siliconen maar ook parabenen. Het eerste ingrediënt, na water, is Cyclopentasiloxane – kortweg CPS. Dit heeft een waterdunne textuur zodat het niet te zwaar gaat aanvoelen op je gezicht. Om deze reden wordt het vaak gecombineerd met Dimethicone, wat je verder in de lijst ook kan terug vinden. CPS zorgt ervoor dat andere siliconen die een product bevat beter worden verspreid. CPS zit trouwens ook in erg veel haarpproducten, om ook daar een glad gevoel te creëren zonder het haar te verzwaren. Ook het volgende ingrediënt Cyclomethicone is een siliconenvorm die waterig is waardoor het product beter smeerbaar word. Het geeft geen plakkerig effect, maar wel een zacht, droog en glad gevoel aan de huid. Deze twee siliconen zijn overigens niet in staat om in de huid te trekken, daar zijn de moleculen te groot. Je kan er wel allergisch aan zijn uiteraard, maar verder kan het eigenlijk niet zoveel kwaad.

Het eerder genoemde Dimethicone behoort dan weer tot de zogenaamde ‘slechte’ siliconen die de huid een beetje gaan afsluiten. Niet helemaal, het legt eigenlijk een soort van filmlaagje over de huid. Het zorgt er overigens voor dat de goede bestanddelen niet kunnen vervliegen, maar daar blijven waar ze hun werk moeten doen. Ga dus niet altijd klakkeloos mee in de siliconen-zijn-slecht-trend, maar kijk of je reageert op een bepaald product. Daar kom je veel meer mee te weten!
Ik heb eerder al een primer in een potje gebruikt van Bourjois, de befaamde Porefessional van Benefit, eentje van P2 in een crèmevorm zonder siliconen… Kortom, van alle verschillende soorten heb ik er wel eentje geprobeerd. Eerlijk gezegd vind ik deze van Max & More erg fijn. Of hij nu echt zorgt voor een Illuminating effect? Nee, misschien niet. Ik hoorde ook al dat de twee andere varianten niet echt hun belofte nakomen (de roze is ‘concealing’ en de groene tegen roodheden) maar dat ze wel je make-up op z’n plaats houden. Ik ben zelf wel fan van siliconen in een primer, dus voor mij werkt deze prima. Al had het fijn geweest als de groene variant wel tegen roodheden was, dan zou ik die ook nog aanschaffen.

Conclusie van het verhaal? Mocht je geen problemen hebben met siliconen in een primer en hem vooral willen gebruiken om je make-up op zijn plaats te houden, is deze primer van Max & More zeker een aanrader. Hij kost slechts €1.99 en daarvoor wou ik de gok wel wagen. De primer van Benefit mag dan een tikkeltje beter zijn, hij is ook stukken duurder met zijn prijs van over de €30! Ik ben hier in ieder geval tevreden over! Ik ben zelf nog benieuwd naar de Primer van Gosh, omdat ik er veel goeds over hoor. Maar die bevat ook siliconen en ziet er volgens mij vrij gelijkend uit met deze. Het verschil? Die kost zo’n €15. Ik zou hem nog graag eens in een actie kopen om dan het verschil te vergelijken met deze simpele primer van de Action!

Welke primer is jouw favoriet? En ben jij voor of tegen siliconen in huidproducten? Laat het me zeker weten, ik ben benieuwd!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Klinkt wel prima voor zijn prijs, mooie verpakking ook

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, vind ik ook! De verpakking is wel gevaarlijk, ik liet hem gisteren vallen, maar hij was gelukkig nog heel! :-D

      Verwijderen