vrijdag 7 augustus 2015

Julie | Friday Nails #45 – Chalky Macarena

http://www.verodoesthis.be/2015/08/julie-friday-nails-45-chalky-macarena.html
Het is lang geleden dat een Limited Edition van Essence me nog eens zo blij gemaakt heeft. De Arriba! collectie ligt, als het goed is, nu nog in de winkels en dat is ook de reden van deze Friday Nails. Ik kocht uit deze LE niet enkel het lakje op de foto hierboven, maar ook nog de blush en een tweede lakje. Soms lees ik wel eens dat de matte trend over zou zijn, maar daar trek ik me niet van aan. Ik zie nog genoeg merken met nieuwe collecties komen die matte nagellak bevatten en ik zou het anders ook gewoon nog dragen aangezien ik het mooi vind. Ik twijfel of ik het roze matte nagellakje ook nog wil aanschaffen uit deze collectie, maar voorlopig was het deze ’02 Macarena Mint’ die mijn aandacht trok. Kijken jullie mee?


Het kwastje lijkt me van een prima formaat en precies zoals ik gewend ben van Essence. Het is niet te dik of te dun en het ziet er uit alsof het netjes lakt. Ik vind deze borsteltjes erg fijn en merk ook deze keer weer dat ze ook makkelijk zijn om mee te werken. Wat ik ook ondervonden heb, is dat er best veel lak aan blijft hangen. Het kwastje neemt veel product op, dus even goed afvegen aan de dop is de boodschap. Zeker met zo’n matte lakje gebruik ik graag dunne laagjes, zo kan je het beste in de gaten houden wanneer je lak droog is.En wat is hij ontzettend snel droog zeg! Natuurlijk is hij dan nog niet uit de gevarenzone voor vegen en butsen, maar je kan wel gelijk verder werken aan een tweede laagje. Ik vind hem overigens ook een prima dekking hebben! Hier en daar zie je wel dat hij nog een tweede laag nodig heeft, maar over all ziet dit er best goed uit. Ik vind de kleur ook helemaal geweldig en het matte effect geeft het geheel toch een speciaal kantje! 
Hier zie je duidelijk het verschil tussen de droge en de nog natte nagel aan mijn pink. Ik moest best snel zijn om dit te kunnen vastleggen op foto, omdat hij echt razend snel matte wordt. Een tweede laag maakt het geheel nog mooier omdat de nagellak nu helemaal dekkend is. Ik vind matte nagellak sowieso mooi, maar dit krijteffect vind ik echt helemaal geweldig. Jammer dat ik dit nog niet meteen kan dragen aangezien ik nog steeds bij Rituals werk en ik dus de nagellak van daar draag. Toch kijk ik er al naar uit om deze eens enkele dagen te kunnen dragen. Voor €1.89 is dit echt een geweldig lakje, al weet ik natuurlijk niets over de houdbaarheid. Maar zelfs al zou die wat tegenvallen, zou ik je dit lakje alsnog aanraden. Het is al een hele poos geleden dat ik nog eens zo enthousiast geworden ben van een nagellakje!Wat vinden jullie van het effect en de kleur van dit lakje? En hebben jullie zelf al iets uit de Arriba! LE gekocht? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

8 opmerkingen:

 1. Volgens mij heb ik deze ook gehaald... Weet het even niet meer zeker haha. Hij ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, mocht het zo zijn, heb je een mooi lakje in huis gehaald! ;-)

   Verwijderen
 2. Wauw! Echt mooi zeg! Lekker zomers kleurtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi kleurtje en met een laagje topcoat maak je hem zo weer glanzend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi zomers kleurtje! Leuke blog heb je trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Yana! :-) Oorspronkelijk is hij van Veroniqe, maar ik noem het ook altijd 'onze' blog, hihi! ;-)

   Verwijderen