woensdag 12 augustus 2015

Julie - Brownie Bakken

http://www.verodoesthis.be/2015/08/julie-brownie-bakken.html

Ik ben zelf helaas geen keukenprinces… Ik ben op het gebied van koken liever lui dan moe en ga vaak voor de gemakkelijkste weg. Toch kan dit dan wel erg lekker zijn. Zo deelde ik al mijn ervaring met het maken van Mexicaanse Taco’s met jullie in dit artikel. Vandaag wil ik jullie een pakket laten zien van Albert Heijn Exellent. Hiermee kan je een brownie maken met een witte chocolade icing. Het klonk mij al bijna ingewikkeld, maar ik wou het toch een kans geven. Benieuwd? Lees dan snel verder!Voor de liefhebbers deel ik ook de ingrediënten met jullie. Zeker voor mensen die allergisch zijn aan bepaalde ingrediënten kan dit belangrijk zijn. Ik heb zelf ontzettend veel allergieën, maar gelukkig heb ik nog nooit gereageerd op voedsel. Op de foto valt de allergie-informatie een stukje buiten beeld. Onder de eerste regel staat nog ‘melkwit en ei’.Ik vind het altijd leuk als een verpakking een stukje verhaal bevat. Het zou wel bijzonder zijn als dit verhaal echt waar is. Mocht het bedacht zijn in 1893 en datzelfde recept nu nog steeds gebruikt worden… Hoe cool is dat? Hadden jullie enig idee hoe de brownie ontstaan is?Wat ik handig vind aan dit pakket, is dat er ook een bakvorm bij in zit. Zo hoef je die niet apart te voorzien. Verder zit er dan het poeder voor de brownie in en de witte chocolade chunks mogen natuurlijk ook niet ontbreken.Ook de instructies kan je natuurlijk op de verpakking terugvinden. In een beslagkom meng je 125ML water met de poedermix uit het pak. Dit doe je met een mixer met deeghaken gedurende 2 minuten tot je een glad beslag hebt. Je vult dan de bakvorm met het mengsel, zoals je op de foto hierboven kan zien. Het ziet er zelfs zo al uit als lekkere chocolade pudding!De oven moet je voorverwarmen op 180°C en dan bak je de brownie in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Dit is hoe hij er tegen het einde begint uit te zien. De hele keuken rook al super lekker toen deze in de oven stond en ik stond nog net niet te watertanden. Wanneer de brownie klaar is, haal je deze uit de oven en leg je deze 2 minuten ondersteboven.Na die twee minuten ondersteboven liggen, draai je hem weer op de originele kant en strooi je de witte chocolade over de brownie. Ik heb dan altijd de neiging om er ook al enkele in mijn mond te stoppen, maar toch probeer ik dit te beperken. Wanneer het er uitziet zoals op de foto hierboven, wacht je nog 5 minuten voor je overgaat naar de volgende stap.Als de 5 minuten om zijn, strijk je de witte chocolade glad over de brownie. Hierna moet je de brownie volledig laten afkoelen voor je deze uit de bakvorm mag halen. Ik heb dit de eerste keer enkele uren laten staan, en zelfs dat was maar amper lang genoeg. Zet hem best op een koele plaats in je huis en laat hem een nachtje staan. Dan ben je zeker dat hij helemaal afgekoeld is en dat je geen stukken gaat afbreken bij het verwijderen van de bakvorm.
Als hij dan afgekoeld is, kan je hem in kleinere stukken snijden. Aangezien je deze niet in één keer opeet, bewaar je hem best in een doos met afgesloten deksel. Hij blijft dan nog perfect enkele dagen goed en lekker om te eten. Persoonlijk vind ik dit echt een super fijn pakket! De brownie is lekker mals en niet droog van smaak. De witte chocolade er bovenop zorgt voor een extra speciaal effect en smaakt ook nog eens heerlijk! Ik heb deze set nu al twee of drie keer gekocht en ga dat in de toekomst zeker nog een keer doen.Bakken jullie ook wel eens iets? En beginnen jullie dan van scratch of kiezen jullie ook voor zo’n handige bakmix? Laat me zeker jullie favoriete recept weten!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten