donderdag 13 augustus 2015

Het meest ondergewaardeerde beauty accesoire

Elke keer dat een beautyblogger een nieuw palette heeft met sponsapplicator, hoor je 't weer. "Die zit er bij maar dat gebruik ik toch niet hoor." Als je dat zo vaak hoort, dan neem je dit eigenlijk nogal snel over en ga je zelf de boodschap mee verkondingen. Een tijdje geleden irriteerde ik mij er nogal hard aan dat je soms kleuren heel slecht terugziet als je ze met een kwast aanbrengt. De intensiteit (vooral bij lichte kleuren) is dan vaak verdwenen. 

Ik had in mijn kwastenhouder nog enkele sponsapplicators staan en dus besloot ik dat eens uit te proberen. Het leek mij nogal logisch dat die door hun structuur best veel kleur kunnen opnemen en overbrengen. Ik schrok er al van toen ik zag hoeveel product er op de spons zat. Dit kon toch al gewoon niet mislopen? Toch twijfelde ik of het wel een strak plan zou zijn om dit te gebruiken. Nieuwsgierigheid won uiteindelijk en ik probeerde.

Damn, waarom was ik hier niet eerder op gekomen? De lichte kleur kwam mooi tot z'n recht en zag je heel duidelijk terug op m'n ooglid. Ik besloot toen meteen dat ik het vaker zou gebruiken. Het is natuurlijk niet ideaal om in je crease te gebruiken maar voor je bewegend ooglid is het perfect. Zeker als je kleuraccenten wilt aanbrengen of meerdere kleuren over elkaar want dat lukte me ook niet zo goed met een kwast. Blenden lukt niet met een sponsapplicator maar daar heb je dan weer je mooie kwasten voor. 

Je merkt het waarschijnlijk al wel, ik zou niet meer zonder willen en ik ga binnenkort ook een nieuwe voorraad halen bij de Hema. Sponsapplicators zijn lekker goedkoop en als je zulke goedkope neemt, kun je ze gewoon weggooien als ze te vuil geworden. Eerlijk is eerlijk, ik heb ze nog niet proberen te wassen maar een of twee keer ze voorzichtig schoonmaken moet wel lukken. En anders zorg je er gewoon voor dat je telkens dezelfde kleur(soort) met een applicator neemt. Ze zijn zo goedkoop dat het zeker doenbaar is. 

Het is niet zo dat ik opeens al mijn kwasten de deur uit ga gooien maar het lijkt me al wel duidelijk dat ik de sponsapplicator serieus ondergewaardeerd vind en dat de meeste beautybloggers veel te denigrerend doen over een applicator die eigenlijk echt wel prima is. Misschien gebruik ik wel niet de juiste kwasten, wie weet maar dit werkt voor mij. Binnenkort nog eens een kleurrijke ooglook proberen te maken met sponsapplicators en het resultaat deel ik zeker met jullie! 

Liefs
Veronique 

5 opmerkingen:

 1. Ik gebruik sponsapplicators echt nooit! Van RT heb ik een stevige kwast die mijn oogschaduwkleur echt intens laat overkomen. Wel kijk ik uit naar je ooglook die je met deze spons maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke kwast van RT is dat dan? :D Misschien toch ook eens in investeren dan :D

   Verwijderen
 2. Leuk om een keer iemand positief te horen over sponsapplicators! Ik gebruik ze zelf eigenlijk nooit meer, maar vroeger gebruikte ik ze wel gewoon en dat lukte ook wel, hoewel mijn skills toen wel een stuk slechter waren. Bij mij is het meer dat ik op een gegeven moment genoeg fijne kwasten had die ik fijner aan vind voelen; van spons krijg ik soms kippenvel haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik het ook niet zo vaak, maar af en toe wel eens een keer (uit noodzaak). En inderdaad soms ben ik ook verbaasd of het resultaat :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hoort idd zelden iemand positief over sponsapplicators. Ik zie wel wat je bedoelt, maar ik creeƫr liever intensiteit met een primer en een kleine, stevige kwast voor lichte kleuren. Maar je hebt gelijk, het kan best wel gebruikt worden. :)

  BeantwoordenVerwijderen