donderdag 2 juli 2015

Taco's uit de oven


Ik ben mij er volledig van bewust dat Julie ooit ook al een recept voor taco's online gezet heeft. Mijn versie is eigenlijk wel compleet anders en daarom besloot ik dat het toch ook wel een artikel waard was. De taco's die je op de foto ziet waren voor Patricia en mij maar we hebben er maar 4 van de 7 opgkregen. De rest zijn later koud nog wel opgegeten. 

Benodigdheden:
- 500 gr gehakt
- Tacokit (te verkrijgen bij de supermarkt) 
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- een teentje knoflook
- een blikje kidneybonen
- geraspte kaas 
- tomatenketchup

Ik heb gemerkt dat het het gemakkelijkste is als je eerst alles fijn snijdt. Ikzelf was begonnen met eerst enkel de ui te snijden maar dit werd dan later nogal chaotisch. Maar goed, als je alles gesneden hebt, verhit je een diepe pan op het vuur met wat olie in. Hierin bak je de ui en de look tot de ui glazig wordt. 

Verwarm je oven op 180°.

Als de ui glazig is, dan doe je er het gehakt bij. Dit bak je dan tot het rul is. Ondertussen doe je er ook al wat van de kruiden uit de kit bij. Ik heb niet alles in één keer er bij gedaan omdat ik een beetje de smaak wilde afwachten. 

Wanneer het gehakt rul is, bak je de paprika mee zodat deze lekker zacht wordt. Als de paprika al een beetje zachter is geworden, doe je er ook de blokjes tomaat bij (dus de verse tomaat die je gesneden hebt). Dit laat je dan even staan pruttelen tot de groenten zacht geworden zijn. 

Dan kun je eigenlijk kiezen of je de salsa gebruikt uit de kit (ik ben nog steeds niet helemaal mee of dat dat eigenlijk de bedoeling was) maar ik besloot om de vulling wat "natter" te maken door er een beetje ketchup bij te doen. Als laatste heb ik het blikje kidneybonen toegevoegd en het nog even laten pruttelen. Ondertussen proef je nog eens of de smaak naar wens is. 

Als de vulling helemaal naar m'n goesting is, neem ik een ovenschaal en zet ik daar de taco's in die ik heb gevuld. Als er nog wat vulling over is, leg ik dit bij in de ovenschaal (vaak is dit niet zo veel en je kunt er voor de rest toch niet zoveel meer mee doen). Als alles in de ovenschaal zit, strooi ik er nog wat geraspte kaas over heen. Hierna doe je het in de oven tot de kaas gesmolten is of zelfs al lichtjes bruin wordt. 

Nog eventjes een tip: laat de taco's eerst 5 à 10 minuten afkoelen voor je ze begint te eten. Anders is de kans heel erg groot dat je je verbrand. 

Smakelijk! 

Maak jij soms taco's? Zo ja, wat doe jij er allemaal bij?

Liefs
Veronique

1 opmerking: