zaterdag 25 juli 2015

Recept | Ovenschotel


Helaas bij dit artikel geen mooie foto's aangezien ik tijdens het maken van deze ovenschotel niet wist of hij wel het delen waard zou zijn. Aangezien ze hier thuis er toch grote fan van waren en Kirsty erg benieuwd was naar het recept, deel ik het toch.  Dju seg, het water loopt me al in de mond als ik terugdenk aan deze ovenschotel! 

Het recept dat ik hier geef, is eigenlijk genoeg voor ongeveer 6 mensen. Afhankelijk van hoeveel je eet natuurlijk. (Wij waren met vier en ik heb de dag erna er nog 2 porties van gegeten en een portie is helaas de vuilbak in gegaan. Het waren 2 volle schotels). 

Ingrediënten: 
- 800 gr gehakt
- 2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes
- 2 paprika's
- 1 courgette
- 2 grote rode uien 
- 2 teentjes knoflook 
- Peper, zout, tacokruiden, Provençaalse kruiden, muskaatnoot
- zakje geraspte kaas
- 750 ml melk
- bloem & boter (of witte roux om de saus dikker te maken)
- een grote bol mozzarella



Het gehakt:
- Snij een halve ui en de twee teentjes knoflook. Bak deze tot ze glazig zijn in wat olijfolie. 
- Voeg daarna het gehakt toe en bak het tot het gaar is. Zorg er wel voor dat het niet te droog wordt! (Je kunt eventueel een klein beetje olijfolie toe voegen). 
- Kruid het gehakt af met de tacokruiden en eventueel naar smaak wat peper en zout. 
- Hierna heb ik het gehakt in een kom gedaan zodat ik de pan opnieuw kon gebruiken. 

De groenten: 
- Snij de paprika, courgette en ui fijn (dit deed ik terwijl het gehakt aan het bakken was) 
- Stoof deze aan in de pan tot ze gaar zijn (zorg er voor dat ze nog een beetje een bite hebben)
- Kruid af met de Provençaalse kruiden 

De saus:
- Breng melk aan de kook
- Als het kookt voeg je de roux toe en laat je het 5 minuten koken zodat de saus dikker wordt
- Kruid af met peper, zout, Provençaalse kruiden en muskaatnoot. 
- Gebruik dan wat geraspte kaas om een lichte kaassmaak aan de saus toe te voegen. Deze hoeveelheid is afhankelijk van de kaas die je gebruikt.  

Als alles klaar is, leg je het in laagjes in de ovenschalen. Ik heb de twee ovenschalen verschillend gedaan en de manier die mij het beste lijkt is om eerst het gehakt te doen, dan een laagje saus, dan een dun laagje groentjes, de mozzarella, nog een dun laagje groentjes, aardappelen, de saus en daarover nog geraspte kaas. Zet dit zeker voor een half uur in de oven op 200°C. Prik af en toe in de aardappelen om te zien of deze gaar zijn. 

Smakelijk!

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen