woensdag 22 juli 2015

Julie | Shaken Not Stirred Tag

http://www.verodoesthis.be/2015/07/julie-shaken-not-stirred-tag.html

Begin juni heeft Veronique haar eigen tag bedacht en deze op Verodoesthis gepubliceerd. Haar ingevulde tag kan je hier lezen. Ik vond het wel een leuk idee om deze zelf ook in te vullen, aangezien ik ook wel een liefhebber ben van cocktails. Als ik op vakantie ben of een weekendje weg probeer ik altijd een nieuwe cocktail uit en ook Nick lust ze erg graag. Gelukkig ben ik altijd goed met kiezen! Benieuwd naar mijn antwoorden op de vragen van Veronique? Lees dan snel verder!

Wat is je favoriete cocktail?
Oei, dat is een moeilijke vraag! Ik heb geen standaard cocktail die ik altijd bestel… Een Cosmopolitan vind ik altijd wel fancy en ook een Cuba Libre vind ik wel oké wat traditionele cocktails betreft. Verder kies ik gewoon altijd iets nieuws van de kaart met ingrediënten die me lekker lijken.

Wat is je favoriete non-alcoholische cocktail?
Goh, ik kies haast nooit voor alcoholvrije cocktails. Maar ik lust wel graag zo’n mix van vruchtensapjes als ik er dan toch eentje moet uitkiezen. Hoewel dit niet voor meerdere drankjes na elkaar geldt, dan neem ik liever een cola light of plat water.

Minst favoriete cocktail?
Absoluut een Bloody Mary! Er gaat al spontaan een rilling over mijn rug als ik er nog maar aan denk. Ik vind tomatensap echt vreselijk stinken en hou het liefst ook zo ver mogelijk uit mijn buurt. Ik kan echt niet begrijpen dat sommige mensen dit goedje vrijwillig naar binnen gieten… Ja Veronique, I’m talking to you!

Wat is je favoriete sterke drank?
Goh, ik kies nogal snel voor cocktails met Wodka of Rum. Niet dat ik hier per se zo’n fan van ben, maar ik merk gewoon dat cocktails met die smaken me altijd wel bevallen. Misschien moet ik ook maar eens iets anders uit proberen, maar die twee trekken toch altijd wel mijn aandacht.Wat is je minst favoriete sterke drank?
Ik merk dat ik niet zo’n fan ben van Tequila of Blue Curaçao… Ik lust het wel, maar het bevalt me op een of andere manier niet. En alles met een anijssmaakje (zoals Sambuca of Pernod) hoef ik ook niet te hebben!

Als je aan cocktails denkt, denk je aan…?
Vakantie! Op vakantie drink ik eigenlijk nooit bier, terwijl ik hier in België sneller een frisse pint zal bestellen dan iets anders. Ik ben nog nooit echt dronken geweest van bier en mijn maag kan er gewoon beter tegen dan tegen een gemixte cocktail. Toch vind ik het in de zomer ook wel gezellig om met een bende vrienden op een terrasje aan de cocktails te zitten. Het ziet er gewoon iets eleganter uit dan een pint dat voor je neus staat.

Als er een cocktail naar jou vernoemd zou worden, hoe zou hij dan zijn?
That’s an easy one! Ik heb namelijk al een cocktail die naar mij vernoemd is! Zoals jullie misschien wel weten werkt Veronique in de cocktailbar Candela en is dit ontstaan omdat wij er eigenlijk vaak kwamen in het weekend. Ik zag een keer een nieuw shotje op de kaart staan met quarenta y très, appelsap en kaneel en vond deze ZO lekker, dat ik gevraagd had om er een volwaardige cocktail van te maken. Aangezien dat shotje bedacht was door ene Michelle, had hij de naam ‘Michelle’s Apple Pie’. En omdat ik vroeg voor de volledige versie ontstond zo de cocktail ‘Julie’s Sweet Apple’. Als sterke drank is er wodka aan toegevoegd omdat de andere ingrediënten al behoorlijk zoet waren. Dus voor de mensen van Turnhout en omstreken: allen daarheen en proeven maar! ;-)Waar dronk je je eerste cocktail?
Terwijl ik deze tag invul, staat mijn mama zo goed als naast mij… Ik heb het dus even aan haar gevraagd en haar antwoord was hetzelfde als wat ik al dacht: op vakantie in Tenerife! Vermoedelijk was het een alcoholvrij sapje maar dat telt ook wel als cocktail denk ik dan. In Tenerife hebben ze altijd een ‘cocktail van de dag’ en dat zal dan ook wel mijn eerste geweest zijn. Geen idee hoe oud ik toen was.

Welke cocktail drink jij graag maar gruwelen vele anderen van?
Euhm, daar kan ik niet echt meteen een antwoord op geven. Ik denk dan dat het een zoet drankje zou zijn. Eentje met banaan ofzo? Dat is nogal specifiek en hoewel ik er dol op ben, weet ik dat vele anderen het vaak te zoet vinden. 

Met welke celebrity zou jij graag eens een cocktail gaan drinken?
Er zijn er zoveel waar ik wel eens iets mee wil gaan drinken! De dames van Little Mix lijken me echt fantastisch, maar als ik een mannelijke ster moet aanduiden kies ik voor Ian Harding. Ik ben sowieso fan van Pretty Little Liars, en hij is zo’n beetje mijn celebrity crush. Hij mag me er dus wel eentje trakteren!
(deze vond ik wel toepasselijk en te grappig om niet te gebruiken!)

Shotjes, pro of contra?
Mag ik neutraal Zwitserland zijn? Er zijn bepaalde shotjes die ik wel kan smaken, zoals die Michelle’s Apple Pie waar ik het eerder over had of een B52. Toch zal ik het zelden bestellen omdat ik het eigenlijk heel duur vind voor die paar druppels die je in een seconde naar binnen giet. Op vakantie hebben Nick en ik wel een fles After Shock gekocht met een kaneelsmaak. Het is een shotje dat je in brand moet steken en de warme lucht nadien opzuigen. Sowieso lachen gegarandeerd op een feestje. Dus als je de fles zelf in huis hebt, ben ik pro… Moet ik het op café betalen ben in contra!

Zo, dit was de Shaken Not Stirred tag! Wij zouden het super leuk vinden als je hem overneemt op jouw blog, maar uiteraard wel met een vermelding naar Verodoesthis.

Liefs,


Julie x

5 opmerkingen:

 1. Het is de eerste keer dat ik deze tag zie, maar wat een leuke om te lezen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veronique heeft hem dan ook zelf bedacht! :-D Neem hem gerust over! ;-)

   Verwijderen
  2. Laten we het beroepsmisvorming noemen voor men denkt dat ik alcoholieker ben! :3

   Verwijderen