zondag 12 juli 2015

Julie | Mijn haarproducten

http://www.verodoesthis.be/2015/07/julie-mijn-haarproducten.html

De titel geeft het natuurlijk al een beetje aan, maar ik wil het vandaag hebben over de verschillende producten die ik voor mijn haar gebruik. Natuurlijk heeft iedereen een ander soort haar, dus het kan best dat jij deze producten niet zo fijn vind. Ikzelf heb op zich haar dat redelijk snel vet wordt aan de wortel, maar toch ook pluizig is in de lengtes. Bovendien heb ik soort van krullen, maar daar gebruik ik geen speciale producten voor, aangezien ik mijn haar het liefste stijl draag. Als je benieuwd bent naar alle producten die ik momenteel gebruik, lees je best snel verder!Beginnen doe ik bij het begin, en dat is natuurlijk shampoo. Ik was mijn haren niet te vaak en probeer het te beperken tot twee keer, maximum drie keer per week. Ik was mijn haren altijd twee keer in één wasbeurt. Dit voelt voor mij het prettigst aan en het wordt ook door kappers vaak aangeraden. Tussen shampoos wissel ik graag af, aangezien ik anders het gevoel heb dat mijn haren en hoofdhuid wennen aan een product. In het verleden heb ik al graag shampoos van The Body Shop, Pantene, Schwarzkopf en Rituals gebruikt. 

In dit artikel komen echter nog andere merken aan bod. Links zie je een lightening shampoo van Dessange. Deze zat in de Deautybox van Goed Gevoel, het artikel daarvan kan je hier lezen. Ik heb hem nog maar één keer gebruikt, omdat ik liever eerst mijn kleinere verpakkingen opwerk. 

In het midden zie je de Squeaky Green shampoobar van Lush. Deze vind ik zeker fijn in gebruik, maar op één of andere manier sla ik hem vaak over omdat je gewend bent aan een shampoo in vloeibare vorm. Toch staat er nog een andere shampoobar op mijn wishlist! 

Als laatste zie je de shampoo die ik momenteel gebruik. Hij zat in de Deautybox van juni, en dat artikel kan je dan hier terugvinden. Ik vind hem niet spectaculair maar op zich doet hij wat hij moet doen. Hij maakt mijn haar proper en is best mild. Je zou hem iedere dag kunnen gebruiken, maar dat doe ik dus niet.Na de shampoo gebruik ik altijd conditioner en ook daar wissel ik verschillende merken af. Links op de foto zie je die van Schwarzkopf uit het Essence Ultîme gamma. Over dit gamma schreef ik eerder al dit artikel. Ik vind dit een heel fijne conditioner en ik kiest altijd voor de Omega Repair conditioner, maar ze hebben veel verschillende soorten in dit gamma. Ik heb deze al enkele keren opnieuw gekocht en zal dit in de toekomst ook nog zeker doen. Hij maakt mijn haren zacht en vlot doorkambaar, iets wat ik echt zoek in een conditioner.

Rechts zie je dan de American Cream van Lush. In het begin was ik niet helemaal overtuigd door deze conditioner, dat kan je in dit artikel lezen. Toch heb ik deze nu al enkele keren opnieuw aangeschaft. Ik vind vooral de geur van deze conditioner super! Hij ruikt naar een vanille en aardbei milkshake en die geur blijft echt ontzettend lang in je haren hangen. Zelfs als er al een dag voorbij is, krijg ik soms nog vlaagjes van deze heerlijke geur. De conditioner is niet zo zuinig in gebruik, aangezien ik er best veel van nodig heb om een vlot doorkambare coupe te verkrijgen… Toch zou ik deze op zich wel aanraden!Afsluiten doe ik mijn wasbeurt altijd met dit verzorgende masker van Pantene. Ik vind het gek dat ze na ongeveer 2 jaar nog altijd niet doorhebben dat er een typfout op de verpakking staat… Er staat namelijk dat het een ‘verzogend’ masker is! Maar goed, zolang de werking goed is, maakt me dat niet zo veel uit. Ik gebruik dit masker graag in de punten en de lengtes van mijn haar. Het verzorgd en zorgt voor een zijdezacht gevoel waar ik van hou. Als ik na die twee minuten mijn haren uitspoel, voelt het zo zacht en soepel! Dit masker kan ik je dan ook heel erg aanraden!Tussen de wasbeurten door gebruik ik ook graag droogshampoo. Ik heb al verschillende soorten geprobeerd, maar deze Tropical variant van Batiste is voorlopig mijn favoriet. Hoewel ik toch best donker bruin haar heb, laat deze droogshampoo geen witte waas na bij mij. Natuurlijk moet je wel goed met je handen door je haren gaan, maar daarna is de witte waas zo goed als verdwenen. Bovendien vind ik de geur van deze variant heerlijk. Bij de droogshampoo voor brunettes van Batiste vond ik de geur verschrikkelijk en ontzettend droog, letterlijk adem-benemend. Dat heb je met dit geurtje gelukkig niet. Hij ruikt erg fris naar kokosnoot, maar niet de typische geur die je jezelf daarbij zou voorstellen. Opnieuw een aanrader dus!Op deze foto zie je de producten die ik in mijn natte haren gebruik voor ik ze ga drogen. Ik probeer wel eens mijn haren aan de lucht te laten drogen, maar ‘het grootste nat’ doe ik toch vaak met de föhn. Simpelweg omdat ik vaak vrij laat in bad ga, en ik echt niet met natte haren ga slapen. 

Links op de foto zie je de Hair Repair spray van Gliss Kur. Voordien had ik een soort van mousse van Gliss Kur die ik heel fijn vond, maar die kan ik nu nergens meer vinden. Helaas lijkt deze er niet zo sterk op. Ik gebruik hem wel eens, maar kies vaker voor het product dat je in het middel op deze foto ziet…

Daar zie je namelijk opnieuw een product uit het Essence Ultîme gamma van Schwarzkopf. Deze BB Beauty Balm is een soort serum voor je haren. Het pompsysteem werkt handig, zuinig en doseert erg goed. Ik masseer dit product graag door mijn haren als extra verzorging.

Rechts op de foto zie je eigenlijk de inspiratie voor dit artikel. Toen ik met mijn vriendengroepje deelnam aan een quiz won elke ploeg een prijzenpakket. Deze Hittebestendige spray is van Matrix en zat dus in ons pakket. Goede vriendin Eva zei toen dat ik deze mocht hebben, op voorwaarde dat er een review over kwam. Dus bij deze! ;-) Ik spray dit product in een paar keer over mijn hele haar, voor ik het ga föhnen om mijn haren tegen de hitte te beschermen. Ik vind het best een fijn product, alleen heb ik met zulke sprayflessen vaak het gevoel alsof ik meer naast mijn haar spray dan er in. De geur is zo’n typisch kappersgeurtje dat ik eigenlijk wel fijn vind. Best een goed product en fijn dat deze in ons pakket zat!Als ik dan gestopt ben met föhnen en mijn haar nog wel wat nattig is, gebruik ik één van deze producten. Het serum van Pantene gebruik ik heel graag, omdat het de dode haarpuntjes herstelt en mijn haren niet vet maakt. Hij is wel olie-achtig, maar daardoor ook zeer zuinig in gebruik. Met één pompje heb je genoeg per keer om door je haren heen te verdelen. Hij komt uit hetzelfde gamma als het masker dat ik gebruik en ook de shampoo en conditioner heb ik hiervan al gehad. Een erg fijn gamma dus!

In het middel zie je een kleine sample van Biosilk die ik kreeg bij een bestelling bij de Douglas. Het is een klein flesje, maar ook hier kom je lang mee toe. Opnieuw een olie die je haren niet vet maakt maar wel lekker zacht en gezond doet aanvoelen. Deze Silk Therapy heeft me positief verrast en ik gebruik deze erg graag.

Uiterst rechts zie je de Elexir Ultime van Kerastase. Deze zat net zoals de Dessange shampoo in de Deauty box van Goed Gevoel. Ik moet zeggen dat ik deze voor mijn haren toch wel te vet vind. Toch zat er een goede tip in het bijgeleverde boekje. Veel mensen gebruiken deze in hun haren vóór ze hun haren wassen. Zo heb je toch de voedende elementen, maar geen vette haren. Op deze manier gebruik ik deze olie dan ook het liefst, al doe ik het niet elke keer. Het is een fijn product, maar niet voor mijn haar. Ik gebruik het ongeveer één keer in de drie à vier weken voor ik mijn haren was, voor wat extra voeding.
Als allerlaatste product wil ik jullie deze Diamond Gloss van Nivea laten zien. Dit product gebruik ik al jaren en ik ben er dus ook heel tevreden van. De verpakking doet me altijd een beetje aan een kerstbal denken, maar ik vind het best wel mooi. Deze spray ik op mijn haar nadat het helemaal klaar is, meestal nadat ik gebruik heb gemaakt van mijn stijltang. De spray werkt heel handig en verstuift heel efficiënt zonder veel verspilling. Je komt echt ontzettend lang toe met deze flacon. Het is ondertussen mijn tweede flesje, maar volgens mij heb ik deze ook al een jaar of anderhalf. Hij zorgt voor een mooie glans op je haren en werkt als een soort styling spray. Ik gebruik nooit haarlak, maar deze geeft mijn haar wel voldoende houdbaarheid. Persoonlijk vind ik dit ook lekker ruiken, dat is toch ook wel een voordeel voor iets wat je in je haren gebruikt, vind ik! Ik zou deze zeker aanraden en ga hem ook opnieuw aanschaffen mocht deze flacon op raken.

Zo, dat waren alle producten die ik momenteel in huis heb om mijn haren te verzorgen. Welke producten gebruiken jullie allemaal? Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen: