dinsdag 28 juli 2015

10 food confessions | Tag


Deze tag las ik enkele maanden geleden voor het eerst bij Leonie en sindsdien hebben al heel wat bloggers deze ingevuld. Beautybloggers, lifestylebloggers... En nu ik! Want wie houdt er nu niet van eten en van het lezen van wat anderen op te biechten hebben. Combineer deze twee en je hebt exact hetgene waar deze tag over gaat. Alleen ben ik het nu dan die te biecht gaat bij jullie. 
1. Het gebeurt heel vaak dat ik na het werk nog even langs de kebab ga. Ik ben dan altijd best teleurgesteld dat ze nu nog niet weten wat ik altijd neem. Je zou denken dat iemand die bijna wekelijks een kapsalon (klein of groot, dat wisselt wel eens) met samourai en feta besteld, niet opeens wordt vergeten. Grote fan van kapsalon dus. En van Samourai. En Feta. 

2. Sinds enkele jaren heb ik een hekel gekregen aan kip. Vraag mij niet hoe dit gekomen is en op sommige manieren lust ik het zeker nog wel maar geef mij geen kippenbil want dan eet ik met erg lange tanden. Ik eet het wel altijd op hoor, daar niet van maar liever niet dan wel. 

3. Geef mij pasta met een lekker sausje en ik ben gelukkig. Vroeger toen ik nog op kot zat (ondertussen al twee jaar geleden :o) at ik soms 4 dagen pasta pesto omdat ik het zo lekker vond.

4. Recepten publiceren op Vero Does This is een ramp. Ten eerst heb ik nooit mooie foto's en ten tweede weet ik vaak niet eens meer wat ik allemaal gebruikt heb. Mama en ik hebben de gewoonte om op ons gevoel af te gaan bij het koken en daarna niet meer te weten wat dat gevoel ons allemaal heeft doen gebruiken. Daarom dat iets bij ons ook nooit 100% hetzelfde zal zijn. Of ik moet eens eindelijk alles beginnen opschrijven. 


5. Ik eet super graag mosselen maar eet het veel minder dan mij lief is. Op restaurant vind ik het vaak nogal duur (studentje hier!) en thuis maak ik het niet gemakkelijk aangezien ik de enige ben die het eet. Papa lust het wel maar heeft er precies nooit zin in. Mama is allergisch en Patricia... Tsja, das Patricia. 

6. Soms heb ik 's avonds wanneer ik nog wat series kijk een hongertje (of goestingske) en dan ga ik naar beneden om iets eetbaars te zoeken. Meestal weet ik dan absoluut niet waar ik zin in heb en zou ik alles wat los zit kunnen eten. #vreetbui

7. Ik heb de schandalige gewoonte om een recept in mijn hoofd te hebben, daar de ingrediënten voor in huis te halen om dan toch weer iets helemaal anders te maken. Zo heb ik vandaag een extra Italiaanse bol en geraspte mozzarella gekocht om iets uit te testen en ik ben benieuwd of ik het vanavond nog ga maken. Zal van ons Patricia afhangen waarschijnlijk... 


8. Op verjaardagen is er bij ons altijd veel te veel eten voorzien. Ik waarschuw mijn vrienden altijd op voorhand als we thuis een feestje doen dat ze niet te veel moeten eten voor ze naar hier komen. En toch kunnen we er twee dagen later soms nog van eten. 

9. Wanneer ik honger heb maar het al iets te dicht bij het avondeten is om nog te snoepen, martel ik mezelf door op just-eat.be menu's van allerlei restaurants te bekijken. Het helpt niet tegen de honger, integendeel, vaak zorgt het er enkel voor dat ik in iets zin krijg en dat m'n eten me daardoor later niet meer zo smaakt. Want het is dan niet wat ik eigenlijk wilde eten. 

10. Als ik in een restaurant de keuze heb tussen een kaasplankje als 'dessert' of iets zoets, kies ik nogal vaak voor het kaasplankje. Of ik moest weten dat een bepaald dessert op de kaart uitzonderlijk lekker is en het kaasplankje net wat minder goed is, dan ga ik wel voor het dessert! 

Zo, dit waren mijn 10 food confessions! Hopelijk vond je het leuk. 

Wat is jouw "ergste" food confession?

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

  1. Leuke tag en antwoorden! Ik vind kapsalon ook wel erg lekker, maar ik heb het al heel lang niet gehad. Ik maak het ook wel eens zelf, omdat dat net wat gezonder is, maar zo heel af en toe kan ik echt een craving krijgen en wil ik the real deal zeg maar haha! Als wij hier een feestje geven of bezoek hebben is er ook altijd veel te veel eten in huis, maar dat vind ik altijd nog beter dan dat je ergens komt en ze willen dat je met 20 man één zak chips gaat delen (heb dat al eens meegemaakt). Vind het wel belangrijk om goed voor gasten te zorgen :)

    BeantwoordenVerwijderen