zaterdag 6 juni 2015

Shaken not stirred | Tag


Geloof het of niet maar ik ben niet het meisje dat heel erg veel alcohol drinkt. Zeker de laatste tijd is dit erg beperkt. Meestal eentje na het werk en daarna is het wel genoeg geweest en ga ik naar huis om te gaan slapen. Dit wil niet zeggen dat ik niet graag eens iets drink. Integendeel, als ik op tijd klaar ben, kan ik echt genieten van die cocktail na het werk. Net zoals met alles heb ik ook hierin zo mijn favorieten. Daarom dat ik voor jullie deze tag verzonnen heb. 
Wat is je favoriete cocktail? 
We vallen dus meteen met de deur in huis. Ik heb eigenlijk twee favoriete cocktails omdat er twee plaatsen zijn waar ik graag cocktails drink. In Leuven kies ik voor de Tina's pleasure terwijl ik bij mij op het werk ga voor een Tom Collins. Toeval of niet, allebei gin-cocktails! 

Wat is je favoriete non-alcoholische cocktail? 
Ik kies niet gauw voor een cocktail zonder alcohol op een avondje uit (aangezien als ik geen alcohol drink, ik gewoon voor cola light ga) maar ik proef tijdens het maken van de cocktails op het werk wel vele non-alcoholische. Mijn favoriete is dan wel de Mojito free. Lekker fris en niet mierzoet. 

Minst favoriete cocktail? 
Ik ben geen fan van banaan dus alle cocktails met banaan vermijd ik. Behalve de Banana split (met bananenlikeur). Als er in een cocktail die ik moet maken bananensap gaat, proef ik ook echt niet van die cocktail. Er zijn grenzen aan mijn "ik proef alles"-houding en dit is er eentje van. 

Wat is je favoriete sterke drank? 
Als je kijkt naar de cocktails die ik drink, zou je kunnen zeggen dat het Gin is. Pretty obvious en pretty accurate. Ik hou van een lekkere gin-tonic op zijn tijd. Het liefst nog op een terrasje in de zon. Wat ik vroeger graag dronk, was Baileys maar daar ben ik een beetje vanaf gestapt. Momenteel ben ik gin-tonic drinker! 

Wat is je minst favoriete sterke drank? 
Ik heb nog lang niet alles geproefd maar als ik op de geur van sommige dingen moet afgaan, kies ik voor sambuca. En tequilla, dat ruikt ook absoluut niet lekker vind ik. 

Als je aan cocktails denkt, denk je aan...? 
Oftewel een avondje uit met de vriende, gezellig op een terrasje wat lachen, praten en Julie die zucht wanneer ik mijn volgende sigaret opsteek. En ook aan vakantie. Naast het zwembad liggen met een cocktail in de hand en er enkel aan hoeven te denken dat je je af en toe nog eens moet insmeren voor je er die avond weer uitziet als een kreeft in een zielig bakje. 


Als er een cocktail naar jou vernoemd zou worden, hoe zou hij dan zijn? 
Ik probeer mijn baas er al enkele maanden van te overtuigen om als hij de kaart vernieuwd er de Tina's pleasure op te zetten maar dan uiteindelijk wel naar mij te vernoemen. Voorlopig is mij dit nog niet gelukt. Maar als ik die cocktail moet beschrijven: hij ziet er heel lieflijk roze uit maar is niet plakkerig zoet, integendeel. Hij heeft iets zuur, licht bitters. En ik denk dat je dat van mij ook wel kunt zeggen. Ik zie er lief uit maar er zit een ander kantje aan mij. 

Waar dronk je je eerste cocktail? 
Mijn allereerste cocktail was toen ik nog ver onder de minimumleeftijd zat op een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Om de een of andere reden kreeg ik er toch eentje en het smaakte me toen al. Haha, ook mocht ik toen af en toe van papa zijn Tequilla Sunrise proeven. 

Welke cocktail drink jij graag maar gruwelen vele anderen van? 
Een Bloody Mary! Mensen hebben het niet zo voor tomatensap merk ik... Ik moet wel toegeven dat ik deze niet vaak drink maar af en toe eens eentje kan ik wel smaken. Sowieso drink ik op het werk af en toe wel eens graag tomatensap. Vooral als ik honger heb aangezien ik mezelf dan maar wijsmaak dat ik koude tomatensoep drink. 


Met welke celebrity zou jij graag eens een cocktail gaan drinken? 
Deze vraag heeft Julie bedacht en ik vond hem superleuk maar wel erg moeilijk om te beantwoorden... Ik was aan't scrollen tussen de lijst met heetste mannen en toen schaamde ik mezelf voor het feit dat ik er niet meteen op kwam. I'm all about that Bass! Voor wie het niet snapt: Ed Westwick die Chuck Bass in Gossip Girl speelt natuurlijk. Daar wil ik wel een cocktail (of twee of...) mee gaan drinken. 

Shotjes, pro of contra? 
Contra. Ik vind er eigenlijk niet zoveel aan om iets van alcohol in een keer binnen te gieten. Het kost veel geld, je wordt er snel dronken van en laat dat nu net niet de bedoeling echt zijn van alcohol. Je mag drinken maar drink wel met mate. Het moet voor iedereen leuk blijven. 

Dit was dan de allereerste tag die ik zelf verzonnen heb.  Feel free om hem over te nemen maar vermeld alsjeblieft wel eventjes Vero Does This aangezien ik best trots ben op m'n tagje. 

Liefs
Veronique

4 opmerkingen:

 1. Oeeeh ik zou ook voor Ed Westwick gaan! Nu ik zijn naam zie wil ik meteen weer beginnen met Gossip Girl haha. Love that show.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik drink ook weinig alcohol! Een mojito vind ik wel erg lekker. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jammie, cocktails! Ik denk dat ik er met dit mooie weer binnenkort ook weer eentje ga bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dit is een zeer leuke tag, vroeger dronk ik wel eens een cocktail.
  Nu niet meer en wij drinken eigenlijk nooit alcohol.

  BeantwoordenVerwijderen