zondag 7 juni 2015

Julie | Yves Rocher Cooling Cranberry Masker

http://www.verodoesthis.be/2015/05/julie-yves-rocher-cooling-cranberry.html

Het is opnieuw de eerste zondag van een nieuwe maand. We staan aan het begin van juni, en dat wil zeggen dat de zonnige dagen er aan zitten te komen. Hopelijk merken we momenteel al wat van de voorzomer, maar wanneer ik dit ergens in mei zit te typen regent het buiten nog pijpenstelen. In de zomer kan het echter behoorlijk warm zijn en dan is een beetje verkoeling wel welkom. Ik heb dan ook deze maand een verkoelend masker uitgezocht om voor jullie te reviewen. Bij Yves Rocher kan je deze kleine tube van 50ML aanschaffen voor €5.90, maar met wat geluk staat hij aan de kassa aan 50%. Ik vind maskers altijd behoorlijk duur, maar voor een tube waar je een langere tijd mee toekomt, betaal ik graag iets meer. Favoriet is tot hiertoe het Chocolate & Strawberry masker van Freeman, prijs/kwaliteit dan toch. Ik ben in ieder geval benieuwd naar dit masker van Yves Rocher! Jij ook? Lees dan snel verder!Yves Rocher zegt zelf het volgende over dit product: “Geniet van een stralende, frisse teint dankzij dit verkoelende masker met de friszoete geur van cranberry dat snel intrekt. 1 of 2 keer per week op het gezicht aanbrengen. Het masker 3 minuten laten inwerken. Daarna afspoelen. +punt: Even een paar minuten heerlijk afkoelen voor een maximaal verkoelend effect!”

Meestal gebruik ik maskers die toch wel minstens 10 minuten op je gezicht moeten blijven zitten. Dit masker van 3 minuten is dan ook ideaal om even snel te gebruiken als je niet zoveel tijd hebt. Het brengt vlotjes aan omdat het een geltextuur heeft, waardoor je ook geen afbrokkelende stukjes hebt. Je kan ondertussen dus gewoon evengoed je tanden poetsen of iets anders nuttigs doen. Het masker verkoelt en droogt dus niet hard op wanneer je het gebruikt.Hier nog even een foto van de ingrediënten in dit masker. Ergens tegen het einde van de lijst kan ik parfum zien staan. Mocht je hier heel gevoelig aan zijn moet je even opletten. Ikzelf heb er geen last van ondervonden en voor zover ik weet zie ik niet meteen andere bezwarende ingrediënten in deze lijst. Indien jij er wel ziet, mag je het me gerust vertellen, ik begin me wel steeds meer te interesseren voor de ingrediënten in producten. Zo zie ik bovenaan de lijst Glycerin staan, wat in de cosmetica veel wordt gebruikt als vochtvasthoudend middel. 
Ik heb even getwijfeld of ik deze foto wel zou gebruiken. Het masker is namelijk amper zichtbaar, het is gewoon alsof je gezicht nat is. En maskerfoto’s zijn nu eenmaal niet de charmantste, maar ik besloot dan toch maar om het met jullie te delen. Ik denk dat dit masker handig is als je weinig tijd hebt en dat het in de zomer best lekker kan aanvoelen op je gezicht. Mijn huid is na het afspoelen best zacht, maar het is niet spectaculair ofzo. Het masker doet op zich dus niet erg veel voor je huid, behalve verfrissen op de moment dat het op je gezicht zit. Daar zorgt de geltextuur wel voor, nadien is dit eigenlijk niet meer merkbaar. Ik zou dit masker misschien wel opnieuw kopen, maar dan enkel bij een goede aanbieding.

Hebben jullie dit masker van Yves Rocher al eens uitgeprobeerd? En welk masker kunnen jullie mij nog aanraden voor een van de volgende maanden een artikel over te maken? Ik ben erg benieuwd naar jullie suggesties!

Liefs,


Julie x

26 opmerkingen:

 1. Jammer dat het verder niet veel doet voor je huid, dat vind ik toch wel belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vind ik ook best belangrijk bij een masker Mariëlle! :-)
   Maar die voeding heb je dan weer meer nodig in de winter, terwijl verkoeling in de zomer ook wel fijn is!

   Verwijderen
 2. Je ziet 't masker inderdaad niet zitten, haha. Maar 't klink wel goed om als verkoelend maskertje te gebruiken in de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja ik vond het een twijfelgeval, maar wil het toch altijd delen zodat je er een beeld bij kan vormen! :-)

   Verwijderen
 3. Ik gebruik dit masker al een paar jaar en ik merk dat na verloop van tijd mijn huid wat rustiger wordt.
  Rode plekjes verdwijnen en mijn huid is wat minder droog. Ook is het super zuinig in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen Engelina! :-) Dat het zuinig is, had ik ook al gemerkt!

   Verwijderen
 4. Ik heb nog geen ervaring met deze masker. En als ik jouw artikel lees, blijf ik gewoon bij de maskers die ik gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, kan je doen! Ik vind dit masker goed, maar niet fantastisch! :-)

   Verwijderen
 5. Hm toch wel jammer dat het masker niet heel veel doet.. vind het stiekem ook altijd een minpuntje als je een masker niet ziet haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad Rebecca! Dan is het precies niet 'echt' of zo, haha! :-)

   Verwijderen
 6. Fijne review! Ik heb deze ook en het is inderdaad niet echt zichtbaar. Toch vind ik de werking niet verkeerd. Het is niet een masker dat ik zou gebruiken als ik mezelf echt een keer in de watten wil leggen met een lekker maskertje, maar het is er wel eentje die fijn is voor even een snelle verfrissing!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verkoelend is wel fijn in de zomer. Yves Rocher is een merk dat ik uit het oog verloren ben. Toen ik jong was kocht ik nog wel eens wat daar en keek ik altijd uit naar hun magazine.
  Leuke foto, en ook sproetjes! (ik had ze, gingen weg , en komen nu 1 voor een weer terug...vergeet goed met SPF overal in te smeren)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Yves Rocher is een merk waar ik wel eens wat van koop, maar mijn favoriete producten zijn toch meestal van Rituals, The Body Shop of Lush... Behalve hun aftersun, die vind ik top! :-)

   Verwijderen
 8. Ik ben meestal heel tevreden over de producten van yves rocher, ik had daarom ook iets meer verwacht van dit masker. Mijn favoriet van de yves rocher is hun voetengel, zoo lekker verkoelend. Echt ideaal voor deze warme dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik het zo hoor, lijkt 'verkoelend' wel prioriteit bij Yves Rocher! ;-) Ik heb hun voetengel nog niet geprobeerd, misschien toch maar eens proberen!

   Verwijderen
 9. Het lijkt mij wel lekker verfrissend voor in de zomer! Grappig dat je het masker niet ziet zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ken het masker niet, en heb al jaren geen Yves Rocher meer gekocht. Maar ik word weer benieuwd!
  Ik heb een aanrader, het kost wel wat meer tijd en het is wat viezer maar ik gebruik de AZTEC healing clay met appel cider azijn. In amerika zweren ze hierbij. En ik moet zeggen, hij bevalt me ook ontzettend!!! ❤

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wauw, klinkt speciaal Mayke! :-) Als je die titel op Google ingeeft, kom je meteen op jouw blog terecht, leuk! ;-)

   Verwijderen
 11. nicely written dear...

  www.crazyaboutcolors.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij lijkt me wel fijn en verfrissend, leuke verpakking ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen