zondag 28 juni 2015

Julie | Let’s Talk Movies #2

http://www.verodoesthis.be/2015/06/julie-lets-talk-movies-2.html
 (bron foto)Eind maart verscheen mijn eerste artikel uit deze rubriek! Vroeger deed ik af en toe een filmreview in een apart artikel, maar begin dit jaar besloot ik deze te bundelen en elke drie maanden online te laten komen. Op een of andere manier hebben Nick en ik dit jaar echt super weinig films gezien. In het eerste artikel – dat je hier kan lezen – verschenen drie films en in de maanden april, mei en juni zagen we slechts twee films! Heel slecht, ik weet het. Toch wou ik dit artikel niet overslaan en jullie wel de films laten zien die we wél bekeken hebben.

Foute Vrienden – 16/05/2015
Deze film speelde al een tijdje in de bioscoop en omdat we hem echt graag wilden zien, zijn we deze ook daar gaan kijken. Volgens mij was dit de laatste speelweek van de film en hebben we geluk gehad. Nick en ik zijn beiden fan van de serie Foute Vrienden en hebben ook al een staan babbelen met Thomas Smith na zijn comedyvoorstelling in de Warande en hij vertelde ons dat de film echt de moeite waard was!
Deze film duurt eigenlijk niet zo lang, het is meer een lange aflevering. De film duurt 1 uur en 20 minuten, wat op het moment zelf nog veel korter leek omdat de film zo goed vooruit gaat. Het genre is natuurlijk comedy, het is dan ook meer een verborgen camera gegeven dan een echte film. Steven Goegebeur werd voor de gelegenheid vervangen door Christophe Stienlet. Hij is beter bekend als ‘Bartje van Schuifaf’, ondanks dat dit al zo’n 8 jaar geleden is!


 

 (bron foto)

In deze film nemen de vier Foute Vrienden een welverdiende vakantie en belanden zo op verschillende plaatsen in Europa. Jezelf belachelijk maken is hier in België al niet zo leuk, laat staan dat je dit in hartje Parijs moet doen! Of wat dacht je van Spaanse schone ’s versieren in je hoogste piepstemmetje. Uiteraard hebben de vier heel wat verrassingen voor elkaar in petto en hierbij sparen ze elkaar zeker niet. Op IMDB kan ik voor de film geen rating terug vinden, maar op de website van Kinepolis zag ik voornamelijk positieve reacties en kreeg de film met gemak een 9/10. Ik heb mezelf echt dood gelachen met deze film en zou deze rating zelf ook geven aan de film. Het enige minpunt? Dat hij niet wat langer duurde! ;-)

Drinking Buddies – 06/06/2015
Begin juni besloten Nick en ik toch nog maar eens een film te bekijken. Deze hadden we een keer op tv opgenomen en stond al van het begin van het jaar op onze digicorder. De voornaamste redenen om hem op te nemen waren Olivia Wilde en Anna Kendrick. Ik ben fan van beide dames, daarom wou ik de film heel graag zien.
 


Het genre van deze film is moeilijk te omschrijven. Op IMDB staat zowel comedy, romance als drama, maar eigenlijk vind ik niks hiervan echt bij de film passen. Wat ik er dan wel op zou plakken weet ik niet, omdat het zo vlak blijft. De film duurt 90 minuten en die anderhalf uur waren meer dan lang genoeg. Er zit vrij weinig in de film. Olivia Wilde en Anna Kendrick hebben allebei al sterkere rollen gespeeld waar ik hen liever aan het werk zie.
 

 (bron foto)


“Luke en Kate zijn collega's bij een brouwerij in Chicago waar ze hun dagen doorbrengen met drinken en flirten. Ze passen perfect bij elkaar, alleen hebben ze beiden een relatie. Luke staat op het punt te gaan trouwen met zijn vriendin waar hij zes jaar een relatie mee heeft, en Kate heeft een relatie met de muziekproducer Chris. Maar het bier vervaagt de grenzen steeds meer.” (bron)
Persoonlijk vind ik de film echt vlak. Er zit niks in en er staat ook niet zoveel te gebeuren. Het einde is vrij verwarrend. Op IMDB krijgt deze film een 6.1/10 en ik zou hem zelfs slechts een 5/10 geven. Hij was niet verschrikkelijk slecht, maar ik zou hem echt niet aanraden.


Revenge: 2011-2015
Het is Veronique die me op het idee dacht om ook een serie te vermelden in dit artikel. Nick en ik kijken heel veel series en Revenge is er eentje waar ik echt fan van ben. We volgden de serie vanaf de eerste minuut dat ze er was en hebben onlangs de laatste aflevering gezien. De finale van seizoen 4 bleek ook plots de laatste aflevering ooit te zijn, toen bleek dat de show gecancelled werd.De reden waarom ik deze serie hierin verwerk, is omdat ik vind dat IEDEREEN ze gezien moet hebben. Ja, echt… Iedereen! Het is een serieuze serie omschreven wordt als drama en mysterie. Zelfs mijn papa is grote fan van deze serie. Ik vind het zelf dan ook heel jammer dat ze gestopt is, al kan ik het ergens wel begrijpen. Het verhaal begint over een meisje dat wraak wil nemen op iedereen die haar vader verraden heeft. Dit kan je natuurlijk geen eeuwen blijven uitmelken.Het doel van de wraak is om het leven van iedereen te verwoesten. Dit resulteert niet per se in de dood, want je kan op veel andere manieren iemands leven verpesten. Bedrog komt aan het licht en de slechteriken worden ontmaskerd. Een serie die je onmiddellijk meezuigt in het verhaal. De relaties tussen de personages zijn best gecompliceerd en het is altijd afwachten of je iemand volledig kan vertrouwen. Met al zijn intriges zit deze serie ijzersterk in elkaar en het is altijd uitkijken naar een volgende aflevering. Ik heb vaak vol spanning op het puntje van mijn stoel gezeten en heb de serie met een lach en een traan gevolgd. Jammer dat het gedaan is, maar het zal zeker één van mijn favoriete series ooit blijven.

Liefs,


Julie x2 opmerkingen:

  1. Drinking Buddies vond ik raar! Niet slecht hoor, maar raar. Wist niet wat ik moest van denken haha :-) Had een heel ander verhaal verwacht I guess. Van Revenge ben ik grote fan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja precies! Ik vond hem ook niet echt slecht, maar gewoon vreemd inderdaad! :-)
    En Revenge is gewoon geweldig! :-D

    BeantwoordenVerwijderen