vrijdag 5 juni 2015

Julie | Friday Nails #36 – Stardust


Woensdag konden jullie lezen wat ik allemaal kocht tijdens een bezoekje aan Antwerpen. In deze shoplog liet ik jullie ook drie lakjes van Catrice zien en deze waren nog niet aan bod gekomen in de Friday Nails. Tijd om daar verandering in te brengen. De hoofdrol gaat deze week naar ’05 Stardust’, een lakje uit de Crushes Crystals collectie van Catrice. Het lakje zit nu niet meer in het assortiment geloof ik, maar toch wou ik het lakje nog laten zien. De naam Stardust lijkt goed gekozen, aangezien deze nagellak prachtige glitters bevat die zo uit de sterrenhemel geplukt lijken. Kijken jullie mee naar het resultaat?Eerlijk gezegd vind ik de vorm van het kwastje behoorlijk vreemd. Op zich is het een vrij dik borsteltje, al lijkt er aan de rechterkant een stukje te missen. Ik weet niet of dit de bedoeling is, maar het lijkt schuin afgesneden. De borsteltjes van Catrice lakken best prettig, al moet ik zeggen dat ik in het verleden meestal geef fan bleek te zijn van de lakjes an sich. Ik heb het gevoel dat ze behoorlijk snel chippen en daarom koop ik eigenlijk niet vaak een lakje uit hun gamma.Na twee nagels had ik al snel door dat dit lakje niet erg dekkend is. Daarom besloot ik mijn middelvinger even een ander kleurtje te geven, om te zien hoe deze lak het als top coat zou doen. Je kan zien dat er mooie glitters aanwezig zijn in het lakje, al had ik toch echt verwacht dat Stardust iets dekkender zou zijn. De lak droogt wel best snel, dus als je graag drie laagjes zou gebruiken, moet je in ieder geval niet te lang wachten.
Na twee laagjes was ik nog steeds niet echt tevreden. Ook als top coat over de roze lak is hij niet mooi. Mocht je er misschien een zwarte of een grijze lak onder gebruiken, krijg je volgens mij wel een mooier resultaat. Om de lak op zichzelf te gebruiken heb je minstens drie lagen nodig, zoals je duidelijk kan zien aan de nagel van mijn ringvinger. De lak zelf voelt, als hij droog is, een beetje aan zoals een lakje met een sand effect. Je voelt de korrelige textuur van de glitters goed zitten. Mogelijks kan dit verholpen worden door een transparante top coat te gebruiken. Het verwijderen van dit lakje lijkt me ook een helse klus. Ik haalde hem er meteen na de foto’s af en dat ging natuurlijk nog wel vlot. Maar mijn ervaring met soortgelijke lakjes leert me dat dit niet meer het geval is na enkele dagen dragen.

Eerlijk gezegd vind ik dit lakje behoorlijk tegenvallen. Ik  had op meer dekking gehoopt en anders op z’n minst op een mooie top coat. Echt veelzijdig is hij dus niet. Over de houdbaarheid kan ik niets zeggen, al zei ik dus al eerder dat ik die bij Catrice meestal ook niet super vind. Als positief punt wil ik wel nog aanhalen dat de glitters wel erg mooi zijn. 

Hebben jullie al eens een lakje uit de Crushed Crystals collectie geprobeerd? En wat vinden jullie over het algemeen van Catrice lakjes? Ik ben benieuwd naar jullie ervaring met dit merk!

Liefs,


Julie x

10 opmerkingen:

 1. Ah wat jammer dat dit zo'n tegenvaller is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg jammer! Normaal vind ik Catrice lakjes altijd wel fijn.. maar deze sla ik over!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer, zijn we niet echt gewoon van Catrice maar ik zou ook niet goed weten wat aan te vangen met dit lakje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh, wat jammer dat je dit lakje zo vindt tegenvallen. Om eerlijk te zijn, had ik er ook iets meer van verwacht. Helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tjah, het is maar net wat je verwacht natuurlijk he! :-)

   Verwijderen