zondag 14 juni 2015

Julie | Cocktailreview Essence

http://www.verodoesthis.be/2015/06/julie-cocktailreview-essence.html

Op andere blogs heb ik het al vaker gezien: cocktailreviews. Zelf gebruik ik voor een review vaak één of twee producten maar deze keer besloot ik er een heleboel in één artikel te gooien. Het zijn namelijk allemaal verschillende producten van Essence en dankzij hun verscheidenheid, kon ik er een hele look mee maken. Daarom besloot ik dan ook om deze allemaal samen te reviewen. Het zijn stuk voor stuk producten die nog niet aan bod gekomen zijn op Verodoesthis en daarom leek het me wel leuk om jullie kennis te laten maken met deze producten. Aan het eind van deze post krijgen jullie dan ook een full face look te zien. Veel plezier met lezen!Van Veronique kreeg ik voor mijn verjaardag het Essence tasje dat ze een tijdje bij Kruidvat verkochten met producten die uit het gamma gingen verdwijnen. Je kon kiezen voor een Essence of een Catrice tasje. Het tasje van Catrice kocht ik samen met Karen in Antwerpen, het zakje van Essence kreeg ik dus van Veronique. Deze All About Matte Oil Control Make-Up Base was een van de eerste producten die mijn aandacht trok. Een goede primer is noodzakelijk als je wil dat je make-up een hele dag op zijn plaats blijft zitten. Deze matteert de huid ook, wat natuurlijk extra fijn is. Ik gebruik deze eigenlijk heel regelmatig sinds ik hem in huis heb en ben er zeker niet ontevreden over. Enkel de geur stoort me een beetje, verder is hij erg prettig.Ook deze CC cream zat in het tasje dat ik van Veronique kreeg. Hij bevat een SPF 30, wat een enorm pluspunt is. Ik had nog nooit een CC cream gebruikt en was dus wel erg benieuwd naar deze. Ondanks dat de kleur ‘Natural’ is, vond ik hem toch best donker tonen. Gelukkig wordt de kleur een stukje zachter eens je hem goed uitsmeert. Ik gebruik deze af en toe, al gebruik ik tegenwoordig toch vaker foundation. Ik zou deze er zeker vaker moeten bijnemen, maar ik denk dat dit in de zomer ook wel het geval zal zijn. Het enige gekke vind ik, dat het lijkt alsof er korreltjes in zitten. Het voelt niet als een scrub of iets dergelijks, maar het lijkt of er fijne zandkorreltjes in zitten. Beetje vreemd gevoel dus…Elke keer als ik deze foto(‘s) zie, maakt mijn hart een sprongetje. De Cinderealla Limited Edition van Essence was al veelbesproken op andere blogs voor ze uitkwam. Helaas kwam deze enkel naar Nederland en niet naar België. Gelukkig kon Veronique deze blush voor mij scoren toen ze in Nederland was. Ik vind de verpakking echt geweldig en ook de kleur van de blush spreekt me heel erg aan. Ik ben dan ook super tevreden met deze blush. Ik betrap me er op dat ik deze er wel erg vaak bijneem als ik mijn make-up doe!En dan het echte pareltje uit de Cinderella collectie: de highlighter. Niet alleen is het patroontje ontzettend schattig, de pigmentatie en glans zijn to die for! Ik gebruik deze al even vaak als de blush en het is echt een topduo. Eerlijk gezegd zijn bijna al mijn blushes en highlighters producten uit Limited Editions. Het lijkt wel of ze dan extra moeite doen op deze twee producten. Dit is zeker mijn favoriete highlighter van het moment!Dit oogschaduw palette zat ook in het tasje dat ik van Veronique kreeg. Het is het All About Nude palette en ik had deze voor dit artikel nog maar amper gebruikt. Ik had het enkel gebruikt om het eens te swatchen en toch zat er al een deukje in de kleur linksonder. Dit palette heeft geen aparte namen voorzien voor de kleurtjes, maar toch zitten er wel een aantal mooie dingen tussen. Zo hou ik heel erg van de bovenste rij, vooral de witte kleur. Het is een vrij basic palette dat goed is voor iedereen. De pigmentatie is niet slecht, en met de kleurtjes kun je een mooie, subtiele look maken.Eigenlijk gebruik ik vrijwel in iedere ooglook mijn waterproof, gouden oogpotlood van Bourjois. Ik vind de kleur bij alles passen en goud maakt een look iets frisser dan het typische zwart. Deze kleur ’19 Hot Scorch’ leunt heel dicht aan bij het potlood van Bourjois. Deze kan je opdraaien, die van Bourjois moet je zelf slijpen. Dit potlood vind ik heel mooi van kleur en zal ik dan ook nog vaak gaan gebruiken. Ook deze zat in het tasje dat ik van Veronique kreeg.Op het gebied van mascara ben ik eigenlijk geen expert. Voor mij is het al snel goed omdat ik van mezelf wel oké wimpers heb. Deze mascara beloofd een maximum aan volume en heeft een speciaal reservoir in het borsteltje om je wimpers hiervan te voorzien. Ik vond deze mascara zeker niet slecht en ga deze in de toekomst er nog vaker bijnemen. Meestal gebruik ik mascara’s van Bourjois, maar als een goedkoop alternatief net zo’n resultaat geeft is dat natuurlijk mooi meegenomen. Je kan het al raden, maar ook deze zat in het tasje.Als laatste wil ik jullie een product laten zien dat ik gewoon zelf gekocht heb. Ik had al eens een lipliner gekocht van Essence, die uit het gamma van €0.99, en die vond ik echt geweldig. Deze longlasting lipliners kosten iets meer, als ik me niet vergis €1.59, maar dat is natuurlijk nog altijd niet veel. Zoals je kan zien kan je hiermee ook perfect je hele lippen inkleuren. Lipliners hebben wel de neiging om je lippen uit te drogen, maar je kan er natuurlijk nog een lippenbalsem overheen doen voor een glanzend en verzorgend resultaat. Ik koos trouwens voor de kleur ’03 Yummy Berry’ en vind deze dan ook heel erg mooi!Hier kan je dan de ooglook zien die ik er mee gemaakt heb. De kleuren geven voldoende pigmentatie op het oog en je kan ze best goed blenden. Toch ben ik meer te spreken over mijn dure palettes omdat je daarmee toch een iets sprekendere look kan maken. Natuurlijk is dit een nude palette, dus is de look dat ook. De mascara vind ik zeker niet slecht, alleen is het jammer dat de kleur van het oogpotlood een beetje wegvalt. De kleur van mijn Bourjois potlood komt altijd sterker naar voor en is duidelijk aanwezig, dat is hier niet echt het geval. En dan natuurlijk nog de full face look die niet kan ontbreken. Ik vind de CC cream nog best mooi en natuurlijk zijn de blush en highlighter dat ook. Mijn ogen komen toch wel goed uit op deze foto en dat is toch wel een beetje dankzij de witte kleur in mijn binnenste ooghoeken. En dan is er natuurlijk nog die prachtige lipkleur die het zo goed doet! Ondanks dat het een liner is, heeft hij toch wel de neiging om een beetje te gaan ‘bloeden’, dat is dan ook het enige nadeel dat ik aan dit product kan bedenken.
Als laatste wil ik jullie nog snel deze Heel Protection Pads laten zien. Deze komen uit de Love & Sound Limited Edition die wel in België te koop was. Ik wou deze testen in mijn hakken toen ik een avondje wegging en dat is best goed gelukt. De pads blijven best goed op hun plaats zitten en naar het schijnt kan je deze gewoon opnieuw gebruiken als je ze afspoelt met water. Ik heb er geen avondje mee kunnen dansen, dus ik ben benieuwd of ze dat ook aankunnen. Al bij al vallen deze pads me dus niet tegen en kan ik ze je wel aanraden als je snel bleinen loopt in je zomerschoenen.

Zo, dit was dan mijn eerste cocktailreview! Ik ben heel benieuwd naar wat jullie van dit soort artikels vinden, laat me dat dus zeker weten! En wat is jullie favoriete product uit dit artikel?

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Een hele hoop leuke producten! Ik vind de make-up base en de blush zo fijn! De highlighter had ik ook nog wel gewild :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Mariëlle! :-) Ja, ik vind de highlighter echt geweldig! :-)

      Verwijderen