woensdag 17 juni 2015

Julie | The Balm - Anita Boytoy Lipstick

http://www.verodoesthis.be/2015/06/julie-balm-anita-boytoy-lipstick.html

Vorig jaar kocht ik in Oostende mijn eerste product van The Balm. Ik koos toen voor het Nude’Tude palette, waar ik toen deze review over schreef. Ik had toen ook al mijn oog laten vallen op een lipstick maar kocht hem niet omdat het palette al een behoorlijke investering was. Toch bleef ik ergens in mijn achterhoofd altijd spijt hebben omdat ik de lipstick niet gekocht had. De verpakkingen van The Balm zijn echt ontzettend leuk en doen me ook aan die van Benefit denken. Overigens wordt er vrij weinig geschreven over The Balm, en daar wil ik dus met dit artikel verandering in brengen. Kijken jullie mee naar deze lipstick?De verpakking is super leuk, aangezien het net een film lijkt. James Bond werd aan de kant geschoven door James Balm en hij gaat dan ook lopen met de knappe griet, in dit geval Anita Boytoy. Leuk gezien en ook het feit dat het omhulsel een ingrediënten lijst bevat vind ik wel fijn. Het is namelijk zo dat er ook pepermunt olie in deze lipstick zit, dit zie je ergens halverwege de lijst in het midden. Hierdoor krijg je in het begin een tintelend gevoel op je lippen. Dat is ook de reden dat ik hem in eerste instantie niet gekocht had. Maar toch vond ik de kleur mooi en natuurlijk stimuleert de pepermunt een beetje de bloedsomloop in je lippen, waardoor ze een klein beetje zwellen en je dus mooie, volle lippen krijgt. Ik zie ook verzorgende ingrediënten in de lijst zoals bijenwas en jojoba olie. Hierdoor krijgen je lippen dus ook nog een verzorging er bovenop! De huls doet me sterk denken aan de lipsticks van MAC. Natuurlijk heeft deze een zilvergrijze huls en zijn die van MAC zwart. Toch zie je ook hier in het midden een aluminium cirkel en heeft ook The Balm kogelvormige lipsticks. Ze hebben ook nog gemeen dat je enkel aan de onderkant de kleur kan zien. Voordeel bij deze is dat de sticker wel de kleur van de lipstick heeft en niet enkel de naam weergeeft. Nog een pluspunt is dat deze lipstick je €13.50 kost en dat MAC zijn prijzen ondertussen heeft staan op een flinke €19. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je er wel kwaliteitsvolle lipsticks voor in de plaats krijgt. Eens zien of dit bij The Balm ook het geval is.Deze Anita Boytoy heeft een mooi roze kleurtje dat perfect in elke look gebruikt kan worden. De lipstick heeft wel een frost finish, iets waar je van moet houden. Ik vind het wel meerwaarde voor de lipstick, het geeft dat alledaagse roze een bijzondere touch. Ik vind de huls eigenlijk ook wel mooi, geen probleem dus als je even moet bijwerken. Zo’n mooi exemplaar haal ik graag tevoorschijn. De dekking en pigmentatie is niet van de eerste keer perfect. Het is dan ook geen matte lipstick, dat scheelt toch altijd wel. Gelukkig kan je de kleur wel goed opbouwen zonder dat het gaat verschuiven. Je kan er voor kiezen om hem heel subtiel te dragen of gewoon voor de 100% kleur kiezen en meerdere laagjes dragen.Hier zie je goed hoe de lipstick er in close-up uitziet. Ik vind hem zelf echt heel speciaal, het lijkt wel of er een soort ijslaagje over gespoten is. De lipstick heeft ook een licht blauwe ondertoon en dat vind ik altijd wel mooi bij roze kleurtjes. Hoe langer ik naar kijk, hoe minder ik snap dat ik hem niet meteen gekocht heb. Het tintelen van de pepermunt is in het begin een beetje wennen, maar dat gaat gelukkig heel snel. Het effect is ook niet blijvend, na een paar minuten is het gevoel alweer verdwenen. Je voelt de lipstick ook nauwelijks zitten, hij is niet vet of plakkerig. De kleur slijt ook heel langzaam en egaal, waardoor je erg makkelijk kan bijwerken.
En dan natuurlijk nog even een full face foto waarop ik de lipstick draag. Ik vind persoonlijk de lipstick erg goed bij me passen. Ondanks dat het een everyday kleurtje is, maakt de finish het geheel toch best bijzonder. Ik zie mezelf deze kleur nog vaak dragen en ben blij dat ik hem eindelijk gekocht heb. Hij houdt het natuurlijk geen uren vol zoals een matte lipstick, maar deze droogt je lippen ook niet uit. Je kan hem perfect als afwisseling gebruiken net omdat hij ook die verzorgende ingrediënten bevat. The Balm is trouwens te koop bij Di, waar ik hem dus ook kocht. 

Ik ben super benieuwd naar jullie mening over deze lipstick. Hebben jullie al producten van The Balm in jullie stash? Laat zeker een reactie achter!

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Ik heb nog niets van dit merk maar deze lipstick staat je ZO super goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wauw, bedankt voor je lieve compliment Mariëlle! :-)

   Verwijderen
 2. Hij staat je inderdaad goed, helemaal goedgekeurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem wel erg mooi zeg! Hij staat je ook goed! Voor mij zou dit ook wel een kleurtje zijn :) Ik ben nu trouwens benieuwd of in alle lipsticks uit deze lijn pepermunt zit, want ik heb zelf Ima Goodkisser en ik heb nog nooit wat van het tintelende gevoel gemerkt eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Kirsty! :-) En wat grappig, misschien is het enkel bij deze inderdaad! :-)

   Verwijderen