zondag 17 mei 2015

Julie | Rituals Miracle Scrub

http://www.verodoesthis.be/2015/05/julie-rituals-miracle-scrub.html

Vandaag wil ik aan jullie een product laten zien waar ik zelf nog niet mee bekend was voor ik bij Rituals ging werken. Ik heb het over de Miracle Scrub met Ginseng & Ginkgo Biloba, een scrub die speciaal ontworpen is voor het scrubben van je handen. Deze tube van 75ML kost €11.50, maar je komt er wel lang mee toe aangezien je handen scrubben niet iedere dag nodig is. Het is eigenlijk iets wat je maar één keer per week moet doen, maar het mag wel vaker. Zodoende kom je met deze tube zeven keer langer toe dan met een tube handcrème. Mijn collega Kim liet me tijdens mijn eerste werkweek kennis maken met dit product en daarom wil ik mijn ervaring ook met jullie delen.


Alle producten van Rituals zijn op basis van natuurlijke ingrediënten, en daar waar iets niet in de natuur te vinden is, zoeken ze veilige alternatieven. Bovendien zijn de producten dermatologisch getest, vrij van parabenen en dierenproefvrij. Ik weet dat hier de laatste tijd nogal wat rond te doen is, vandaar dat ik het er wel bij wil vermelden. Op de foto hierboven kan je de ingrediënten van de Miracle Scrub lezen. Er zit een klein meetje Cetearyl Alcohol en parfum in, maar daar heb ik nog nooit klachten over gehoord. Na een beetje onderzoek heb ik geleerd dat Cetearyl Alcohol eigenlijk verwijst naar potvisolie. Soms kunnen mensen die last hebben van eczeem overgevoelig zijn voor dit ingrediënt. Ironisch genoeg, wordt Cetearyl Alcohol soms gebruikt in medische producten om eczeem te behandelen. Over het algemeen zijn mensen met een gevoelige huid net vaak geholpen met producten van Rituals. Bovendien zie ik ook veel verzorgende ingrediënten zoals shea butter, ginseng extract en ginkgo biloba bladextract.


Dit beetje is al meer dan genoeg om je twee handen mee te scrubben. Het lijkt niet zoveel, maar dat is ook niet nodig. Vaak vragen mensen of je je handen niet gewoon mee kan scrubben met de lichaamsscrub die je al in huis hebt. Het antwoord op deze vraag is niet simpel ja of nee, maar eerder ‘Ja, maar…’. Het is namelijk zo dat het wel mogelijk is om je handen met een lichaamsscrub te scrubben, maar dat dit een ontzettende verspilling is van je product. De korrels van een suiker- of zoutscrub zijn vaak veel groffer en blijven niet aan je huid plakken. Hierdoor gaat er veel product verloren bij het scrubben van de handen. Deze Miracle Scrub bevat een fijnere korrelsubstantie, waardoor hij beter aan je handen blijft kleven. Bovendien bevat deze alvast een voedende olie die je goed kan gebruiken voor je droge handen en ook om je nagelriemen soepel te houden.


Maar wat zegt Rituals nu zelf over dit product? “Een handscrub met oliën die eenvoudig door de huid worden opgenomen en haar soepelheid en vochtbalans herstellen. Uw handen voelen zijdezacht en bijzonder gevoed aan. Verrijkt met Ginseng, het symbool van onsterfelijkheid en Ginkgo Biloba, staat in Japan voor leven en kracht.”


Hier kan je zien dat het product echt een fijne korrel bevat. Het is duidelijk een groot verschil met lichaamsscrubs die bijvoorbeeld pitjes bevatten of zeezout. Maar waarom is het nu zo belangrijk om deze scrub te gebruiken? Veel mensen hebben last van droge handen of handen die veel kloven hebben. Er zijn heel wat jobs waarbij je handen heel wat te verduren krijgen, denk maar aan de bouwsector, verpleging, poetsvrouwen… Alles waarbij je eigenlijk met je handen werkt en in aanraking komt met agressieve producten vormen een aanslag voor de huid van je handen. 

Handcrème smeren is hierbij vaak de oplossing, maar dat alleen is niet genoeg. Je huid bestaat uit verschillende cellagen en de bovenste laag zijn de dode huidcellen. Deze gaan natuurlijk geen crème meer opnemen, omdat ze dood zijn. Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar ze gaan de crème ook niet meer doorgeven naar de diepere cellen in je huid. Het is echter net de onderste cellaag die behoefte heeft aan het vocht dat een handcrème je handen biedt. Om de 28 dagen heb je een ‘nieuwe huid’, al zie je dit natuurlijk zelf niet gebeuren. Om dit wat te versnellen, is deze handscrub ideaal. Je verwijdert de dode huidcellen, waardoor je handcrème ook beter zijn werk kan doen. Hierdoor heb je meer geniet van je producten en zal je huid op termijn zichtbaar verbeteren. Op deze foto kan je zien dat de olie duidelijk nog een fijn laagje nalaat op je handen. Mijn handen zien er gezond en goed gevoed uit na gebruik van deze scrub. Ook mijn nagelriemen worden hier een stuk gezonder van. Meteen nadat Kim deze voor het eerst bij mij gebruikt had, werd ik verliefd op dit product. Ik kocht het aan en verkoop het product ook ontzettend graag omdat ik weet dat mensen effectief geholpen zullen zijn bij gebruik van dit product. Ik sta hier volledig achter en dat maakt dat ik het met plezier elke dag opnieuw aan mensen wil laten zien. Via dit artikel kan ik jullie natuurlijk geen gebruik laten maken van dit product, maar ik wou jullie er zeker kennis mee laten maken. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat dit mijn favoriete product is dat Rituals te bieden heeft. Voor mij maakt hij zijn naam van Miracle Scrub echt waar.Hebben jullie al wel eens gebruik gemaakt van een specifieke scrub voor je handen? En wat vinden jullie van deze Miracle Scrub? Ik ben super benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten