woensdag 13 mei 2015

Julie | Review: Japans Snoep

http://www.verodoesthis.be/2015/05/julie-review-japans-snoep.html

Als ik eens een keertje in Eindhoven of Tilburg kom, kan ik het niet laten om even binnen te lopen bij Jamin. In mijn shoplog kon je al lezen over dit Japanse snoep dat ik er kocht. De volledige naam is ‘Horadekita choco banana soft candy’ en het was vooral de chocolade en banaan combinatie die mijn aandacht had gewekt. Ik was ook sowieso wel erg benieuwd naar Japans snoep omdat er toch wel veel rond te doen is op andere blogs. Ik wou zelf wel eens kijken wat er nu zo speciaal aan is en daarom nam ik dit pakje meer naar huis. Ik heb er €3.49 voor betaald, wat ik in principe best veel vind. Natuurlijk is buitenlands snoep altijd wat duurder, en mijn nieuwsgierigheid was nu eenmaal te groot om het te laten liggen.Op deze foto kan je de inhoud van het pakje zien. Bovenaan die je de gele banaanstaafjes, daaronder een prikker om ze op te steken. In het blauwe pakje zit de chocoladesaus en in het aparte zakje recht zaten van die kleine snoepbolletjes, een soort discodips die je ook wel op ijsjes ziet. In het bakje zijn twee luikjes voorzien om de chocoladepasta en de bolletjes in te doen.En zo ziet het er uit voor je er aan kan beginnen. De chocoladesaus is echt een dikke soort pasta, zoals choco voor op de boterham. Ik was wel erg benieuwd of deze combinatie lekker zou zijn. Normaal kan het bij mij niet missen met chocolade en banaan, maar je weet maar nooit hoe iets Japans proeft, toch?
Je prikt een staafje banaan aan de prikker, rolt hem door de chocolade substantie en werkt het af met de snoeppareltjes. Eigenlijk is het heel logisch en gemakkelijk dus. Ik moet zeggen dat de banaankussentjes iets steviger waren dan ik verwacht had. Je moet echt flink kauwen om er een stuk af te bijten. Je kon ze wel in de vorm van een banaantje kneden, dat heb ik namelijk in een filmpje gezien. Ik vond dit niet echt een meerwaarde en vond het vooral veel geknoei. Eerlijk gezegd had ik er misschien iets meer van verwacht. Begrijp me niet verkeerd, het was best lekker! Maar eigenlijk was het ook wel een beetje simpel. Volgende keer zou ik graag zo iets proberen waarbij je nog ingrediënten bij elkaar moet gooien die dan een speciale vorm aannemen of zo… Ik had gewoon een beetje meer spektakel verwacht, zeker voor die prijs. Ik zou deze set niet per se nog een keertje kopen, maar ben wel benieuwd naar ander Japans snoepgoed omdat de smaak wel best oké was.

Hebben jullie al eens van dit soort Japans snoep geprobeerd? En hebben jullie specifieke dingen die jullie nog willen uitproberen? Laat het me zeker weten in een reactie!

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. heel apart, lijkt me niks voor mij maar wel grappig om eens te proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil ook graag eens Japans snoep testen! Lijkt me zo fijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Japans snoept blijft zoiets speciaals he :)! Ik kocht er ook eens een paar, er zaten leuke dingetjes tussen, maar ook enkele die heel raar smaakten haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! :-) Ik ben zeker benieuwd naar iets anders! ;-)

   Verwijderen