woensdag 20 mei 2015

Julie | Jafra Skincare – Dry Skin

http://www.verodoesthis.be/2015/05/julie-jafra-skincare-dry-skin.html

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met de skincare producten van Jafra. Eerder schreef ik al over hun eye make-upremover en over hun deodorantroller. Ik heb speciaal voor jullie ook hun skincare producten voor de droge huid uitgetest. Ik heb alle producten al opgemaakt voor ik dit artikel begin te schrijven, dus ik heb er duidelijk mijn mening over kunnen vormen. In het pakketje dat ik kreeg van Britt, zaten vier kleine producten. Om te beginnen is er natuurlijk de cleanser, die wordt opgevolgd door de toner en dan afhankelijk van het moment van de dag, kies je nog voor de dag- of nachtcrème. Zijn jullie benieuwd naar deze producten? Lees dan snel verder!Ik laat jullie eerst nog even het kaartje zien dat er bij zit. Als je op de foto klikt kan je ook de ingrediënten van deze producten bekijken. De cleanser mag je ’s morgens en ’s avonds inmasseren op het gezicht en hals. Nadien spoel je deze grondig af. Nadien gebruik je de toner en deze breng je dus na de reiniging aan op het gezicht en hals. Hier zie je dan de gebruiksaanwijzing van de dag- en nachtcrème, alsook hun ingrediënten. Het spreekt voor zich dat je deze als derde stap aanbrengt in je skincare routine. De dagcrème bevat ook SPF 15, zodat je toch je huid ook een beetje kan beschermen tegen de zon. Let wel op: een dagcrème is nooit een vervanging van een goede zonnebrandcrème. Als eerste bespreek ik natuurlijk de cleanser. Deze gebruik ik nadat ik mijn make-up er af gehaald heb. Je gebruikt hem dus niet om de make-up te verwijderen, maar als een dieptereiniger voor je poriën. Ik gebruik zulke reinigers eerlijk gezegd altijd enkel ’s avonds, maar ze zijn geschikt om twee keer per dag te gebruiken. Een klein beetje van deze reiniger is al genoeg voor je hele gezicht. De geur was neutraal, maar wel fris. De cleanser gaat ook zachtjes opschuimen tijdens gebruik en dat vind ik altijd wel fijn. Na gebruik voelt mijn huid schoon en zacht aan, dat is wat ik dan ook zo fijn vind aan deze reiniger. Voor 125ML van dit product betaal je wel 22 euro en dat vind ik persoonlijk nogal veel. Hij doet zijn werk goed, maar wat mij betreft is het geen wondermiddel. Deze zou ik omwille van de prijs niet full size aankopen.

Wat Jafra zelf zegt over deze cleanser: “De Hydrating Cleanser reinigt de huid en verwijdert onzuiverheden. De vitaminen in het product zorgen voor een jongere en gezondere huid. De Hydrating Cleanser is geschikt voor huid met een laag vochtgehalte.”Een toner is een product dat ik graag gebruik. Na de reiniging sluit dit de poriën en ik vind het altijd een fijn gevoel als mijn gezicht dan ook verfrist wordt. Ik heb onlangs nog een toner van the Body Shop opgemaakt, maar meestal gebruik ik er eentje van Hydra Science, die is te koop bij Carrefour voor slechts 3 euro. Ik vond deze van Jafra ook erg fijn en hij nam goed de laatste restjes reiniger mee. Ik ben erg tevreden over deze toner en zou hem zeker kunnen aanraden. Voor 200ML betaal je ook hier 22 euro voor, maar gezien de hoeveelheid vind ik dit nog net kunnen. Je komt hier gewoon zo ontzettend lang mee toe, dat ik er het geld nog wel voor over zou hebben. Een toner is ook iets dat ik trouw elke dag gebruik en een cleanser durf ik al wel eens overslagen… Oeps!

Dit zegt Jafra over hun toner: “De Hydrating Toner verwijdert onzuiverheden en restjes van de cleanser en bereidt de huid voor op de aansluitende hydraterende verzorging. Het helpt de pH van de huid te herstellen en verbetert zo de beschermende functie van de huid. De Hydrating Toner is geschikt voor huid met een laag vochtgehalte.”Op deze foto zien jullie dan de dagcrème. Dit is eigenlijk het product waar ik het meest tevreden over ben. Het kleine tubetje ging best lang mee en dankzij de SPF 15 was het een crème die ik toch trouw ging gebruiken. Tot een tijd geleden gebruikte ik voornamelijk nachtcrème en geen dagcrème. Maar met mijn zonneallergie is het altijd opletten geblazen. Bovendien rook deze crème ook echt naar zonnebrand en dat vond ik er eigenlijk net wel leuk aan. Zo krijg je toch een beetje een vakantiegevoel vind ik! Hij smeert ook vlot uit en trekt snel in, wat ik ’s morgens echt een voordeel vind. Helaas komt ook dit product met een flink prijskaartje. Voor 50ML betaal je namelijk 38 euro en ook dat vind ik best wel veel. Maar ik moet zeggen dat ik van deze dagcrème wel tevreden was. Het is geen nieuwe holy grail, dus ik denk niet dat ik hem ook effectief ga aankopen.

Ook hier nog even kort wat Jafra te zeggen heeft over deze dagcrème: “Deze Hydrating Day Moisture biedt samen met de cleanser en toner een complete bescherming en een gehydrateerde, soepele en gladde huid. De Hydrating Day Moisture is geschikt voor huid met een laag vochtgehalte.”En als laatste hebben we natuurlijk nog de nachtcrème. Ik ga meteen al vertellen dat ik hier niet echt door overtuigd ben. Ondanks dat deze voor de droge huid is, vind ik hem totaal niet voedend aanvoelen. Misschien is dat een of ander vernuftige substantie, maar ik wil een nachtcrème voelen. Als ik deze op mijn gezicht smeerde voor ik ging slapen, was er niets meer te merken op mijn gezicht tegen dat ik de trap naar boven genomen had. Voor mensen die vooral van een crème verwachten dat hij vliegensvlug intrekt is deze dus wel een aanrader. Maar ik vond deze niet echt rijker dan de dagcrème en dat mag toch wel voor mij. Voor een pot van 50ML betaal je hier al 42 euro voor en dat vind ik in dit geval echt te veel.

Jafra zegt zelf het volgende over deze nachtcrème: “De Hydrating Night Moisture is speciaal ontwikkeld om tijdens de slaap de huid weer op te bouwen en deze er weer jonger en gladder te laten uitzien. De Hydrating Night Moisture is geschikt voor huid met een laag vochtgehalte.”
Om af te sluiten zet ik nog even de vier producten op een rijtje. Ik vond eigenlijk zowel de cleanser, toner als dagcrème een goed product. Over de nachtcrème ben ik dan weer minder te spreken. Ik vind alle producten best prijzig en dat is toch ook wel iets om rekening mee te houden. Wel vind ik deze sample verpakkingen ontzettend handig om producten uit te proberen of om mee te nemen op vakantie. Ik heb er nog een pakketje van de normale huid van, en deze gaat zeker mee op vakantie. Vooral de toner vind ik dan wel handig in zo’n klein flesje. Al bij al zou ik deze producten wel aanraden, als je er het budget voor over hebt. Mocht je slechts één product willen kiezen, ga dan voor de toner of de dagcrème, die vind ik echt fijn in gebruik.

Hebben jullie al wel eens skincare producten van Jafra geprobeerd? En welk product van deze vier spreekt jou het meeste aan? Laat het me zeker weten in een reactie onder dit artikel!

Liefs,


Julie x 

2 opmerkingen: