dinsdag 5 mei 2015

2x batiste droogshampoo


Wie droogshampoo zegt, zegt batiste. Volgens mij overdrijf ik niet wanneer ik zeg dat batiste veruit het bekendste merk droogshampoo is. Doorheen de tijd heb ik al enkele soorten geprobeerd maar de laatste tijd had ik er geen in huis omdat ik het toch vrij duur vind. In Polen kocht ik enkele soorten waarvan ik er vandaag twee voor jullie ga reviewen. Zijn deze twee soorten even fijn als al de andere of heeft batiste ditmaal de bal misgeslagen? Daar geef ik jullie vandaag met plezier het antwoord op. 
XXL Volume

Laten we beginnen met de variant waar ik het meest benieuwd naar was. Over het algemeen maken alle droogshampoos je haar stugger waardoor je meer volume kunt creëren. Deze beweert dan weer dat het effect extra duidelijk wordt samen met het uiteindelijke doel van droogshampoo: je haar weer minder vet maken. 

Met grote verwachtingen spoot ik deze in mijn haar net voor ik moest gaan werken. Ik had de tijd en zin niet gehad om mijn haar nog snel te wassen en hoopte het zo een dagje te kunnen uitstellen. Ik gebruikte het zoals elke andere soort en ook de witte waas was aanwezig. Toen ik met mijn handen door mijn haar ging, merkte ik dat een haarborstel geen onnodige luxe was. Ineens superveel knopen in mijn haar! Het stugge was wel aanwezig dus. Iets té zelfs. Mijn haar voelde heel erg vreemd aan, zelfs nog 'vuiler' dan toen het vet was. 

Meestal heb ik geen problemen met het stugge gevoel dat droogshampoo geeft maar dit was overdreven. Ik kon mijn haar gewoon niet meer aanraken, zo'n vreemd gevoel was het. Droogshampoo maakt je haar ook matter dan gewoonlijk maar deze droogshampoo had echt alle glans weggenomen. Mijn haar leek onverzorgd, droog en dood. Laat dat net iets zijn wat je niet van droogshampoo verwacht. 

Dat mijn haar niet meer vet was, is een understatement en helaas niet genoeg om mij te overtuigen van de werking van deze droogshampoo. Deze verdwijnt ergens achteraan de kast om enkel te gebruiken in noodgevallen, wanneer alle andere droogshampoo al opgebruikt is. 

Oriental

En plotseling was het weer zo ver. Haar te vet om zo te gaan werken maar geen tijd meer om mijn haar nog te wassen. Na het fiasco van de vorige droogshampoo wist ik wel beter en koos ik een andere variant om te proberen. De eerste binnen handbereik was deze. Toch met een bang hartje spoot ik het in mijn haar. Wie weet gaf het wel hetzelfde resultaat en dan stond ik daar. Met twee flessen droogshampoo die het echt niet zijn voor mijn haar. 

Ik ging er eens met een haarborstel door, daarna mijn handen door mijn haar en ik moet zeggen ik was tevreden. De werking was niet zo sterk zoals met de XXL maar het gevoel wel veel aangenamer. Mijn haar bleef lichtjes glanzen en zag er schoon uit. Wat een opluchting! Ik kon weer met een goed gevoel gaan werken. Het deed deugd om door mijn haar te kunnen gaan zonder dat droge, rare gevoel te hebben. 

Ik merk niet echt een speciale geur bij deze droogshampoo maar hij stinkt niet, wat ook al heel belangrijk is! 

Zoals jullie wel merken ben ik over de Oriental wel enthousiast en vind ik XXL Volume eerder een miskoop. Ik weet natuurlijk niet hoe het op jullie haar zou uitdraaien en dit is gewoon mijn eerlijke mening. Ben wel blij dat ik ze nog relatief goedkoop in Polen heb gekocht en dat ik er niet de Benelux prijzen voor betaald heb. Toch nog een lichtpunt! 

Liefs
Veronique

3 opmerkingen:

  1. Ik vind de XXL volume juist heel fijn, zo zie je maar weer smaken verschillen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oriental lijkt me prettig in gebruik! Ik ben sowieso wel fan van Batiste!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind ze superhandig om mijn frou een beetje goed te leggen en op te frissen, heb zo een mini-busje :)

    BeantwoordenVerwijderen