donderdag 30 april 2015

Pasta met aubergine, courgette en paprika in een kaassausje


As you may or may not know, ben ik een enorm grote fan van pasta. Het is natuurlijk wel zo dat na een tijdje de pasta pesto, carbonara en bolognaise wat gaan vervelen. De eerste is nogal simpel en de twee laatste kosten nu eenmaal ook wat meer tijd om te maken. Dinsdag kwam ik thuis en had ik niet bijzonder veel zin in wat er op tafel kwam. Onder het mom van "is het goed dat ik wat groenten maak voor mezelf?" stond er een half uurtje later een hele lekkere voor me op tafel. Geloof het of niet maar het was echt mijn bedoeling om gewoon groenten te bakken. Mijn oprechte excuses voor het gebrek aan foto's maar zoals je weet bedenk ik mij pas dat ik er een artikel van wil maken als het al opgegeten is. Wat heb je nodig? 
- olijfolie
- een halve courgette
- een kleine aubergine of een halve grote
- halve ui
- teentje of twee knoflook
- een halve paprika (ik gebruikte enkele snoeppaprika's) 
- wat room
- smeltkaas 
- geraspte kaas
- wat ketchup
- peper en zout 
- pasta 

Aan de slag: 

1. Snij de ui, courgette, paprika en aubergine in kleine blokjes en verhit ondertussen wat olijfolie in een pan. (Zorg dat deze pan diep genoeg is) 

2. Als je olijfolie heet genoeg is, doe je de groenten in de pan en laat je deze garen. Ondertussen snij je de knoflook en doe je deze samen met de peper en het zout erbij. 

3. Wanneer de groenten gaar zijn, doe je er wat room bij. Het is niet de bedoeling dat je groenten erin verdrinken maar het moet toch nat genoeg zijn want je gaat in combinatie met de kaas een sausje maken. 

4. Dit laat je heel eventjes wat pruttelen en daarna doe je er enkele plakjes smeltkaas bij (goed doorroeren!) en geraspte kaas. Waarom ik de twee soorten kaas combineer? Heel simpel. De smeltkaas heeft vaak nogal een specifieke en wat minder "echte" smaak, dus om een betere kaassmaak te krijgen, doe ik er ook nog gewone geraspte kaas bij. 


5. Je zorgt dus weer dat de kaas goed gesmolten is en je roert goed door. Zorg dat het niet aanbrandt aan de bodem! Zet je vuur dus zeker niet te hoog. Hierna is het eigenlijk tijd om eens te gaan proeven. Ik besloot op dat moment wat gek te doen er een scheutje ketchup, pepersaus en looksaus bij te doen. Deze twee laatsten heb ik niet vermeld omdat ik niet echt de indruk had dat je dat proefde. De ketchup zorgde voor een iets zoetere smaak. 

6. Laat het dan nog staan pruttelen tot de saus dik genoeg is. Indien er te weinig kaassmaak aan zit, voeg je gewoon nog wat kaas toe. 

Dit was eigenlijk verbazingwekkend lekker en de volgende keer ga ik eens experimenteren met er verse kruiden aan toe te voegen. Misschien wat peterselie of bieslook. Of ik maak dit soort sausje eens met champignons, ham en bieslook, dat kan ook niet slecht zijn! 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Dit klinkt wel erg lekker! Ik vond zelf vroeger pasta helemaal geweldig, maar inmiddels zoek ik elke keer naar nieuwe manieren om het te maken zodat het mij niet gaat vervelen!

    BeantwoordenVerwijderen