woensdag 22 april 2015

Julie | Rituals Mannenproducten

http://www.verodoesthis.be/2015/04/julie-rituals-mannenproducten.html

Ik hou er van om reviews te schrijven, maar eigenlijk schrijf ik veel te weinig over mannenproducten. Niet alleen hebben we toch wel een aantal mannelijke lezers, ook vrouwelijke lezers kunnen hier inspiratie uit halen. We weten allemaal hoe moeilijk het is om een geschikt cadeau te vinden voor een man. Of dit nu voor je vriend, je vader of je broer is, maakt al niet zoveel uit. Aangezien ik nu bij Rituals werk en zij ook een uitgebreid assortiment voor mannen hebben, werd Nick hier thuis proefkonijn. Ik bracht een heleboel producten mee naar huis om te testen. Vaak betreft het hier oude testers, aangezien de mannenlijn nog niet zo lang geleden helemaal in een nieuw jasje gestoken is. Met de producten is niets mis, ze kunnen enkel niet meer in de rekken geplaatst worden omwille van hun oude verpakking. Alle producten op de foto hierboven zitten eigenlijk nog in het assortiment, vaak is enkel de verpakking gewijzigd. Mocht er toch iets anders veranderd zijn leg ik dit bij het product zelf nog even uit. Nick heeft goed zijn best mogen doen om alles uitgebreid te testen en ik heb vandaag voor jullie dan ook zijn mening over al deze producten. Benieuwd? Lees dan snel verder!De producten van de mannencollectie vallen allemaal onder de naam Ancient Samurai. Deze zijn dan ook geïnspireerd op de gebruiken van de Japanse Samurai krijgers. Zij betraden het slagveld enkel als ze tot in de puntjes verzorgd waren. Dit gaf hun zelfvertrouwen een boost waardoor ze krachtiger begonnen aan eender welke uitdaging. De mannenlijn van Rituals bestaat uit drie onderdelen: scheerproducten, gezichtsverzorging en bad- en doucheproducten. Uiteraard zijn er ook nog drie mannenparfums te verkrijgen, maar die bespreken we niet in dit artikel.Beginnen doe ik met deze drie gezichtsproducten. Deze zitten dus nu allemaal in een andere verpakking, en ik moet zeggen dat de nieuwe verpakkingen mooier zijn, maar deze handiger. Nick is niet de enige man die ik al heb horen vragen in welke volgorde ze bepaalde producten dan moeten gebruiken. Op de foto hierboven kan je zien dat er letterlijk ‘Face N° X’ bij op de verpakking staat, zodat elke man zijn ritueel volledig kan afronden.


Als eerste hebben we de Gentle Facial Cleanser. Dit is ondertussen wel vervangen door een doorzichtige fles met een schuimende reiniger. De oude reiniging is eerder een crèmige substantie. Nick vond deze erg subtiel in geur maar qua werking was hij wel tevreden. Het reinigt de huid goed, en vormt een goede basis voor de andere twee producten.


Het tweede product is een Gentle Face Scrub. Het valt me meteen op dat alle producten ‘gentle’ in de naam hebben zitten en daardoor ook geschikt zijn voor de gevoelige huid. De geur van deze scrub is erg fris en de substantie is een blauwe gel. Momenteel zit deze in een doorzichtige tube met een neutrale, heldere gel met hier en daar de scrubbende deeltjes. Ook dit product is dus verbeterd. Nick vindt dat zijn huid na gebruik van deze toch een beetje trekkerig aanvoelt en dat een aanvullende crème wel nodig is.


Face N°3 is een ‘Ultra Moisturising Face Lotion’. Deze zit nog in het assortiment, maar dan onder de naam van een 24u hydraterende geltextuur. De substantie van de oude crème is iets dikker, maar daar hebben we nu de Energising Face Balm voor, waar ik later op terug kom. Nick vindt het pompje handig om te doseren en de drie gezichtscrèmes voor mannen die we momenteel in het assortiment hebben, zijn ook voorzien van een dergelijk systeem. Deze crème voedt de huid en smeert prettig uit. Bovendien trekt hij ook snel in en geeft hij een zachte geur die we beiden erg lekker vinden.Deze ‘Samurai Secret’ is ondertussen van naam gewijzigd en heet nu ‘Magic Shave’. Wat mij betreft is dit het sterproduct uit dit artikel. Het is namelijk een 2-in-1 scheercrème. Dit wil zeggen dat je als man dit product kan gebruiken om jezelf mee te scheren én ook nadien ook kan aansmeren als after shave. Doordat deze crème ook als na verzorging gebruikt kan worden is het een multifunctioneel product. Bovendien bevat deze geen alcohol of parfum, zoals bij sommige andere vloeibare after shaves wel het geval is. Dit product is daarom erg geschikt voor de gevoelige huid. Nick heeft zo’n gevoelige huid en na het scheren ziet hij dan ook helemaal rood. Een andere after shave zou ontzettend prikken en deze doet dat absoluut niet. Hij is zacht voor de huid en neemt de roodheid af. De crème werkt ook voedend voor de huid en als laatste pluspunt heeft hij ook nog is een erg lekkere geur. Dit is zowel voor de man, als voor de vriendin in kwestie natuurlijk erg aangenaam! ;-)Rituals werkt niet met een klantenkaart maar heeft om de zes weken een nieuwe aanbieding. Bij besteding van een bepaald bedrag, krijg je een gratis cadeau mee naar huis. In de maand maart kreeg je bij besteding van €50 de keuze tussen een mannen- of een vrouwensetje. Hierboven zie je de inhoud van het mannensetje. Ik had zelf enkele producten aangekocht en koos dan deze set als extra cadeau zodat Nick ook wat producten kon uitproberen.


Als eerste zien we hier de ‘Energising Face Balm’ waar ik het eerder al over had. Nick vind het fijn om deze af te wisselen met de moisturizing crème. De ene voelt wat frisser aan, de andere geeft meer hydratatie aan je huid. Deze crème smeert ook goed uit en trekt snel in. De geur is dezelfde als die van de andere producten en die is zeker erg lekker te noemen. Zowel ik als Nick zijn van mening dat de mannenproducten voor het gelaat een erg fijne geur hebben die niet te sterk aanwezig is.


De ‘Samurai Cool Deo’ is een product waar de meningen wat over verschillen. Sommige mannen komen speciaal naar Rituals om deze te kopen, mijn papa en Nick zijn niet volledig overtuigd. De deodorant heeft een zeer aangename geur en is qua werking zeker niet slecht. Maar wanneer je deze iets te dicht naar de huid toe gebruikt, krijg je een soort ‘schuim’ onder je oksels. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd uiteraard, ma zowel Nick als mijn papa hebben deze opmerking gegeven. Eigenlijk is het de bedoeling dat je op circa 20cm van de huid sprayt voor je je kleding aantrekt, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dit zelf ook niet altijd doe. Nick zegt ook dat deze kleine vlekjes nalaat op je kleding. Bovendien zeggen ‘mijn beide mannen’ dat het wel helpt als je het zelf een beetje uitsmeert onder je armen. Mocht je toch niet echt staan springen van enthousiasme is er natuurlijk ook altijd ook nog de deodorant stick voor mannen. Zelfde geur en iets minder gedoe.


Wat doucheproducten betreft heeft Rituals drie grote spelers in het mannen assortiment. Er is een Ice Shower die bestaat uit een geltextuur en de huid effectief gaat verkoelen door de Japanse munt die er in te vinden is. Voor de ietwat luiere man is er een nieuw product: de 2-in-1 Shampoo & Douchegel en tot slot nog de immer populaire Doucheschuim. Het is vooral deze laatste die Nick heeft kunnen uittesten door middel van het cadeaupakket. Normaal gezien gebruikt hij enkel douchegel van de apotheek omdat deze geschikt is voor zijn gevoelige huid. Het zachte schuim van deze showerfoam is dat echter ook. Hij heeft nog geen irritaties ondervonden en vind het wel leuk dat er zoveel schuim komt kijken bij de kleine hoeveelheid die je nodig hebt om te gebruiken. De geur is ook weer zo’n typisch mannelijke geur die lekker fris ruikt.Voor de mannen die graag in bad gaan, was er ook nog deze ‘Bushido’ crème badschuim. Deze is momenteel vervangen door de ‘Samurai Bath’. Beide producten hebben de geur van Bamboe, die in de nieuwe geur wordt aangevuld met Wakame, om de huid soepel te houden. Erg veel schuim gaf deze vorige badschuim niet in ons bad. De geur is slechts subtiel aanwezig maar het product zorgt wel voor een zacht bad dat de huid hydrateert. Op de foto hierboven zie je het resultaat van een flinke scheut Bushido in het badwater. Hij kleurt het badwater niet echt en zorgt dus voor en klein schuimlaagje. Ik weet niet precies of dit anders is bij het nieuwe product. Eerlijkheidshalve moet ik er nog wel bij vertellen dat onze kraan geen grote stuwkracht heeft en dat er dus bij ander baden mogelijks wel meer schuim ontstaat bij het gebruik.
Als laatste product hebben we nog deze ‘Tatsu Gel-Wax’. Nick gebruikt eigenlijk altijd dezelfde haargel van Nivea en daar is hij heel tevreden over. Producten waar wax in zit gebruikt hij eigenlijk nooit omdat hij die textuur niet fijn vind. Hij schreef ooit al eerder een review over de Gelwax van Rage. Dat artikel kan je hier terug vinden. Ook hier was hij niet echt fan van, maar de geur van Rage vond hij lekkerder dan die van Rituals. Dit is volgens mij het enige product waar hij echt niet tevreden over was. Hij vond de textuur van de Tatsu Gel-wax ook niet echt stevig genoeg voor zijn haar. Momenteel verkopen we de gel-wax in een potje in plaats van in een tube. Gel-wax is gewoon niet echt Nick zijn ding en daarom vind hij dit product persoonlijk niet geslaagd.Zo, dit was een uitgebreide review van een groot aantal producten uit de mannencollectie van Rituals. Hopelijk vonden de mannelijke lezers dit artikel nuttig en hebben de vrouwelijke lezeressen misschien wel een cadeau idee opgedaan voor hun favoriete man! Ik ben wel benieuwd naar wat jullie vinden van dit soort artikels. Laat het me zeker weten in een reactie onder deze post!

Liefs,


Julie (en Nick! ;-)) x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten