zondag 19 april 2015

Julie | Mijn Parfum Stash

http://www.verodoesthis.be/2015/04/julie-mijn-parfum-stash.html

Veronique gaf jullie onlangs al een kijkje in haar parfum stash, en vandaag is het mijn beurt om jullie mijn collectie te laten zien. Ik dacht om eerlijk te zijn niet dat ik toch wel zoveel parfums had. Het is natuurlijk zo dat ze op verschillende plaatsen verspreid staan en daardoor krijg je geen goed overzicht. Nu moet ik ook wel toegeven dat er nog enkele ongebruikte parfums tussen zitten. Deze spaar ik bewust een beetje, omdat ik eerst toch een paar anderen wil opmaken. Toch heeft het maken van dit artikel me zin gegeven om meer af te wisselen tussen al mijn geurtjes. Kijken jullie mee naar mijn collectie?


Body splashes

Beginnen doe ik, net zoals Veronique, met de body splashes. Deze tel ik eigenlijk niet echt als een parfum, maar toch zijn het wel geurtjes die je op je lichaam gebruikt. Daarom mogen ze ook zeker niet ontbreken in dit artikel.


Moringa Body Mist – The Body Shop
Toen ik onlangs voor een bepaald bedrag producten gekocht had bij The Body Shop, mocht ik als houder van een klantenkaart een body mist kiezen voor slechts €1. Ik had al twee keer een body mist in de geur Strawberry opgemaakt, dus koos ik eens voor een nieuw geurtje. Moringa is een bloemetjes geur, die ruikt naar meiklokjes. Ideaal voor deze periode van het jaar en ook in de zomer lekker fris!


Monoï Body Spray – Yves Rocher
Ik schreef al eerder een artikel over deze spray – lees het hier – en ik kocht deze dan ook onlangs opnieuw toen mijn vorige flesje op was. Ik moet zeggen dat ik hem voor op mijn lichaam te kleverig vind, maar dat ik hem erg graag gebruik om als luchtverfrisser te gebruiken. Deze zet ik niet in het toilet, maar ik spray hem in de kamer waar mijn wasgoed hangt te drogen. Heerlijk, zo’n zomers geurtje over je kleding!


Blossom Water – Rituals
Als jullie goed kijken, staat dit product niet op de beginfoto, ik was hem namelijk vergeten er bij te pakken. Deze ‘bed & body mist’ staat dan ook op mijn nachtkastje. Het product komt uit de Sakura-lijn van Rituals en ik vind de geur van kersenbloesem echt erg lekker. Het is ook een ontspannende bedmist, en dat is waar ik hem voor gebruik. Tijdens het werk spray ik dit geurtje als eau de toilette, maar thuis gebruik ik hem voor het slapengaan op mijn hoofdkussen. De lekker zachte geur vind ik ideaal om mee in slaap te vallen.Kleine geurtjes


Ik wist niet goed hoe ik deze categorie moest benoemen, maar kleine geurtjes lijkt me wel geschikt. Op deze foto zie je namelijk alle kleine flesjes eau de toilette en parfum die ik heb.


Mango & Passievrucht – Yves Rocher (LE)
Dit kleine flesje heb ik ooit gekocht op aanraden van Veronique. Ik zit ondertussen al aan mijn tweede flesje, dus het was een goede tip van haar! Dit uiterst zomerse geurtje doet meteen aan vakantie denken door de exotische vruchten mango en passievrucht. Het formaat is ideaal om in je handtas te steken of mee op vakantie te nemen. Helaas is dit een Limited Edition, maar ik heb hem al wel enkele keren zien terug komen.


Peer & Karamel – Yves Rocher (LE)
De geur van dit flesje is goddelijk! Ik hou van een peergeur in een product en als het dan nog eens een gekarameliseerde peer is, zit je bij mij helemaal goed. De geur is zoet en toch niet te zwaar. Deze zit sinds ik hem kocht standaard in mijn tas. Volgens mij is deze momenteel niet meer te koop omdat ook dit een Limited Edition geurtje is. Mocht deze opnieuw te koop zijn, koop ik hem meteen opnieuw.


Unforgettable Kiss – Essence (LE)
Dit geurtje is alweer een Limited Edition en is niet meer verkrijgbaar. Ik heb deze collectie niet eens in België gezien, dus kocht ik deze eau de toilette bij een bezoekje aan Eindhoven. De volledige shoplog van toen, kan je hier zien. Het is alweer zo’n klein en handig flesje om in je tas te steken. Ik heb hem nog niet vaak gebruikt, maar een is een fris lente- en zomergeurtje, dus de komende tijd zal hij nog van pas komen. 


Killer Queen – Katy Perry
Deze dame heeft ondertussen al enkele parfums uitgebracht. Ik heb ze nog niet allemaal geroken, maar kan me niet voorstellen dat er eentje de eerste geur zou overtreffen. Killer Queen kocht ik niet zo lang geleden voor de tweede keer. Er was een actie van -30% bij Kruidvat en ik vind dit zo’n lekker geurtje dat ik het niet kon laten liggen. Ik vind dit een zoet, vrouwelijk parfum.


Vanillary – Lush
Dit buisje parfum heb ik vorig jaar gewonnen met de moederdag winactie van Lush op Facebook. Ik heb het in de zomer wel gebruikt, maar nu al een tijdje niet meer. Vanillary is een super sterke geur die de hele dag goed blijft hangen. Het is een warme vanille geur met invloeden van jasmijn en tonka. Nick vindt deze niet geweldig maar toch ben ik van plan hem op te gebruiken. Ook deze zit standaard in mijn tas, al is het wel een geur die niet op elk moment passend is.
Parfums


Als laatste wil ik aan jullie nog mijn echte parfums laten zien in een grotere fles. Sommigen hiervan zijn nog niet eens gebruikt, anderen zijn veelgebruikt. Bij deze een overzicht.


BonBon – Viktor & Rolf

Over deze parfum in het schattige, strikvormig flesje, schreef ik al een heel artikel. De review kan je dus hier lezen. Ik kreeg dit parfum van Nick en ben er echt dol op. Deze geur past zo goed bij mij dat ik er echt verliefd op ben. Ik gebruik hem bewust niet elke dag, omdat hij ook redelijk prijzig is. Voor speciale gelegenheden kies ik steevast voor dit parfum. Ik denk dat ik wel kan stellen dat dit mijn favoriet is uit mijn hele collectie.


Long Island N° 51 – In Fine

Over dit parfum zou ik eigenlijk een apart artikel moeten schrijven. Ik dacht dat ik dit al ooit gedaan had, maar ik kan het niet terug vinden. In Fine heeft een exclusieve collectie waarbij er voor iedereen een passend parfum bij zijn persoonlijkheid is. Dit klinkt heel gek, maar mocht je ooit zo’n winkel zien, moet je er gewoon binnen gaan. Aan de hand van geurbeleving laten ze je een selectie maken en het parfum dat je uiteindelijk kiest heeft een verhaal. Het is heel eng, maar dit verhaal past exact bij jouw persoonlijkheid. Voor mijn verjaardag dit jaar kreeg ik dit parfum opnieuw van mijn ouders, ik heb het ooit al gehad. Bij deze ook even kort het verhaal dat bij dit parfum hoort. Mensen die mij een beetje kennen, zullen wel onmiddellijk begrijpen wat ik bedoelde toen ik zei dat het past bij je persoonlijkheid.


“Fruitig-Hout-Poeder-Bloemig en lichtjes gekruid

De energie die loskomt dankzij het fruitige vindt zijn eerste bron in het nadenken (hout) dat al mijn beslissingen beïnvloedt. Bezorgd om wat de mensen om mij denken (poeder), hang ik altijd eerst even mijn voelsprieten buiten alvorens iets te ondernemen. Ik moet toegeven dat een constante en lichte twijfel (bloemig), zowel over een ander als over mezelf, al mijn zekerheden met een zekere voorzichtigheid kleurt. Mijn naasten, die mij goed kennen komen me juist daarom nooit tegenwerken tijdens mijn ‘meditaties’, want, hoewel ik niet fel reageer bij vreemden, kan dit bij bekenden wel eens anders uitpakken. Idealist, Perfectionist, en dan?”


Forbidden Rose – Avril Lavigne
Bij deze het tweede parfum van een celebrity en het is nog niet het laatste. Ik ben ooit begonnen met Black Star, haar eerste parfum. Deze kan ik helaas moeilijker vinden dan Forbidden Rose. Ik vind beide geuren erg lekker en heb dit geurtje dan ook al voor een tweede of derde keer opnieuw gekocht. Door de geuren van chocolade, rode appel en perzik is dit een zwoel parfum met een unieke geur!


Fantasy & Midnight Fantasy – Britney Spears
Op vakantie zag ik een keer deze leuke flacon. Het zijn twee parfums in één, die je op elkaar kan klikken. De roze geur is een perfect geurtje voor overdag en kreeg de naam Fantasy, met ingrediënten zoals peer en kiwi. Deze heb ik ooit los gehad en ik vond hem niet verkeerd. De blauwe kleur heet Midnight Fantasy en is eerder een avondparfum. Ik vind deze het lekkerst van de twee en dat komt denk ik door de zoete geuren van kers en framboos.


Tommy Girl – Tommy Hilfiger
Dit geurtje heb ik ooit al eens eerder gehad. Ik vind het geen wauw-parfum, maar gewoon een fris, bloemig geurtje voor overdag. Ik kreeg hem van mijn ouders toen er een grote actie op was, dat je topparfums van 100ML voor slechts €30 kon kopen.


Peach Blossom – Tommy Hilfiger

Dit geurtje is opnieuw van Tommy Hilfiger. Ik kocht hem in een set, samen met de body lotion. Het was een van mijn eerste aankopen in de Estée Lauder Companystore, waarbij ik hem dus spotgoedkoop op de kop getikt heb. Het was een soort Limited Edition en een speciale cadeauverpakking voor de feestdagen. Daarom kocht ik deze voor een klein prijsje. Het is zo’n beetje mijn parfum waar ik naar grijp als ik snel ergens naartoe moet. Het is een subtiel, fris perzikgeurtje waar je nooit mee kan missen.


Jimmy Choo – Jimmy Choo
Deze parfum is bijna op en dat vind ik wel jammer. Het is wel zo dat ik deze al meer dan twee jaar heb, dus hij mag wel opgewerkt worden. Ik kreeg deze geur toen voor Kerst van mijn ouders en ik was er ontzettend blij mee. Al grappend zeg ik meestal dat ik de schoenen niet kan betalen en daarom maar voor het parfum koos! Ook dit is weer een fris en bloemig parfum en voor mij persoonlijk is dit mijn meest ‘volwassen’ geurtje. Ik zou deze zeker opnieuw willen kopen als hij op is omdat ik hem echt erg graag draag.


Delicious Red – DKNY
Dit geurtje is heel lang zo wat mijn ‘signature scent’ geweest. Nick zegt altijd dat de geur hem doet denken aan de periode waarin we net samen waren. Ik heb deze rode appel dan ook al meerdere keren opnieuw gekocht en wil dat gerust blijven doen. Het is zo’n typische geur met een persoonlijk verhaal achter, een beetje nostalgie. Ik vind de frisse, fruitige appel erg lekker omwille van de framboos en rode appel geur.Zo, dit waren al mijn body mists, eau de toilettes en parfums. Welk geurtje spreekt jullie het meeste aan? En hebben jullie zelf veel flesjes parfum in huis? Laat het me zeker weten in een reactie onder dit artikel! 

Liefs,


Julie x

10 opmerkingen:

 1. Mooie stash! Veel van die lichte en frisse geuren, daar hou ik ook van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jimmy Choo van Jimmy Choo heb ik ook, heerlijk is die <3 Ik hoop ooit nog een matchend paar schoenen erbij te hebben haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die vind ik echt geweldig en zou ik zeker opnieuw willen kopen!
   Oh en op die schoenen hoop ik ook al enkele jaren! ;-)

   Verwijderen
 3. Lekkere geurtjes heb je! Ik heb de Blossom Water van Rituals ook :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die vind ik echt super lekker! :-) Tijdens het werken gebruik ik die als eau de toilet! :-)

   Verwijderen
 4. you have a great collection dear.....

  http://www.crazyaboutcolors.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een prachtige stash met heel veel geuren!

  BeantwoordenVerwijderen