woensdag 15 april 2015

Julie | The Body Shop - Cocoa Body Butter & Body Lotion

http://www.verodoesthis.be/2015/04/julie-body-shop-cocoa-body-butter-body.html

Zoals jullie in de titel en op de foto hierboven kunnen zien, wil ik het vandaag met jullie hebben over de Cocoa Body Butter en Body Lotion van The Body Shop. Dat ik fan ben van hun producten is al lang geen geheim meer. Recent schreef ik nog de Lovely Body Shop Tag, waarin je al mijn producten kan bekijken. Dat artikel kan je hier lezen. De Cocoa lijn is er eentje die ik nog niet zo lang geleden ontdekt heb. Daarom wil ik er een apart artikel over schrijven. Kijken jullie mee?“Een zoete, rijke productlijn. De Cocoa Butter-lijn is een waar genot voor droge huid. Hij bevat onder andere een Body Butter, bodylotion, scrub en nog veel meer.” Dat is wat The Body Shop zelf zegt over deze productlijn. Ik heb dus twee producten uit deze lijn en bespreek eerst even de body lotion.


“Een intensief vochtregulerende lotion met cacaoboter voor lichaam en handen, die snel intrekt. Ideaal voor elk type huid.” Ik vind deze lotion erg fijn in gebruik. Hij smeert vlot uit, trekt snel in en heeft een heerlijke geur. Voor de kenners, ik vind dat deze wel lijkt op de eerste Charity Pot (nu Formulae Know As) van Lush qua geur. Bovendien vind ik de verpakkingen uit deze lijn ook wel mooi. Je moet alleen een beetje uitkijken met de lotion, hij ziet er eigenlijk op het eerste zicht exact hetzelfde uit als de Shower Cream uit de Shea lijn! Opletten dus dat je de producten niet door elkaar haalt als je ze beiden in huis hebt.


Ingrediënten: Aqua (water), Theobroma cacao (cacaoboter), Glycerin (glycerine), Helianthus annuus (zonnebloemolie), Ceteth-20, Octyl Palmitate, Steareth-2, Dimethicone, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Carbomer, Potassium Sorbate, Methylparaben, Parfum, Propylparaben, Sodium Hydroxide, Citronellol, Benzophenone-4, Disodium EDTA, Linalool, Geraniol, Amyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Benzyl Salicylate, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Benzoate, Isoeugenol, Cinnamyl Alcohol, Farnesol, Citral, Eugenol, Benzyl Cinnamate, kleurstoffen: CI 15985, CI 19140.“Een romige bodycrème met echte cacaoboter. Speciaal voor zeer droge huid.” Bovendien heb ik gehoord dat deze Body Butter ook geschikt zou zijn voor zwangere vrouwen omdat deze werkt op de elasticiteit van de huid. Hierdoor kan je dus ook striemen verminderen of voorkomen. De textuur van deze body butter is stevig maar toch nog makkelijk uit te smeren. De geur is intens en blijft lang hangen, je moet er wel fan van zijn. Ik vind dat hij echt erg lang hydrateert en dat dit ook te voelen is aan je huid.


Ingrediënten: Aqua (water), Glycine soja (soja-olie), Theobroma cacao (cacaoboter), Butyrospermum parkii (sheaboter), Glycerin (glycerine), Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Lanolin Alcohol, Phenoxyethanol, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Cinnamyl Alcohol, Limonene, kleurstoffen: Caramel, CI 19140.
Op deze foto kan je goed het verschil tussen beide producten zien. Bovenaan zie je uiteraard de lotion en onderaan de butter. Ik hou van beide substanties, aangezien ze elk voor een verschillend seizoen geschikt zijn. Mijn pot body butter is zelfs zo geliefd geweest bij mij, dat hij al bijna leeg is. De geur vond ik zalig en de werking is dat ook. De lotion is een product dat ik nu meer zal gaan gebruiken aangezien het stilletjes aan te warm wordt voor een dikke butter aan te smeren. Bij mij hangt dit er ook wel vanaf of ik ’s ochtends of ’s avonds in bad ga. ’s Morgens wil ik het liefst iets luchtigs, zodat ik niet het gevoel heb dat ik al plakkerig aan de dag moet beginnen. In de avond kan het wel gebeuren dat ik een beetje extra voeding voor mijn huid wel fijn vind, en dus toch voor een body butter kies. Ik vind deze lijn echt geweldig en snap niet dat ik ze nooit eerder ontdekt heb. De geur is trouwens veel natuurlijker dan die van de Chocomania geurlijn die The Body Shop had. Dit is dan ook een beter alternatief, nu de Chocomania lijn uit de rekken is. Ik ben zeker benieuwd naar bijvoorbeeld de scrub of de beautifying oil met dit geurtje.


Goed, het mag wel duidelijk zijn dat ik dik fan ben van deze lijn. De enige vraag die ik eigenlijk heb is… Waarom heeft niemand mij eerder iets over deze lijn verteld??? Graag jullie reacties onder het artikel! ;-)

Liefs,

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten