dinsdag 21 april 2015

Het lief en ik - de verschillen


Bron: rottenecards.com

Ondertussen zijn Mathias en ik al een negental maandjes samen en ondanks het feit dat we het nog super goed samen hebben, worden de verschillen stilaan toch duidelijker. Men zegt wel eens dat tegenovergestelden elkaar aantrekken maar sommige verschillen zijn toch niet zo praktisch. Omdat ik toen we drie maanden samen waren, ook al een artikel aan mijn relatie gewijd heb, leek het mij leuk dit nu nog eens te doen. Bereid je voor op een kijkje in mijn liefdesleven, neem er een zak chips bij en geniet. Written reality tv. 

1. Studeren vs werken
Mathias werkt al een aantal jaar terwijl ik nog altijd geniet van het leven als studentje. Bij ons geeft dit niet zoveel problemen maar ik kan mij voorstellen dat het soms moeilijk is om dit te combineren. Zelf werk ik dan ook nog eens in het weekend en dit zorgde af en toe wel voor praktische moeilijkheden om elkaar te zien. Gelukkig werkt Mathias nu zelf ook in het weekend waardoor dat probleem al van de baan is en we door de week wel momenten vinden om elkaar te zien. Kunnen jullie je voorstellen dat ik daarom al uit kijk naar de zomer?

2. Kempisch & Vlaams-Brabants
De laatste tijd valt dit erg goed mee maar in het begin hadden we soms wel wat last van de verschillende dialecten. Ikzelf heb een vrij uitgesproken Kempisch dialect en Mathias woont zelf tegen Brussel. Dit komt er dan op neer dat er bij mij af en toe serieus wat platte klanken uitkomen (mijn oprechte excuses aan mijn docenten van Nederlands!) terwijl Mathias er regelmatig was woorden Frans tussen gooit. Zelfs mama gaf in het begin toe dat ze af en toe moeite had om Mathias te verstaan.3. Slaapgewoontes
Ik ben een woeler, Mathias ergert zich daaraan en ik mep af en toe eens in mijn slaap. Ook heeft Mathias moeite met het feit dat het bij mij op de kamer zo licht is. Zelf heeft hij namelijk volledige verduistering op de kamer en daarom ben ik toch ook aan het kijken naar de VELUX producten. Op de webshop zag ik zelfs een verduistergordijn van Disney! Hoe cool is dit? Klik hier als je het zelf eens wilt bekijken. Voorlopig draagt hij bij mij nog een sexy slaapmasker als het te licht is.

4. Sportief and lazy ass
Mathias is het sportieve type met een geweldig lichaam (al jaloers?) terwijl ik het type ben dat graag op mijn bed een boek zit te lezen. Dat is er helaas ook wel een beetje aan te zien maar zolang ik hem niet hoor klagen, klaag ik zelf ook niet. ;)

Zijn er grote verschillen tussen jou en je vriend?

Liefs
Veronique 1 opmerking:

  1. Wat leuk om te lezen! Grappig dat de taalverschillen zo groot zijn. X

    BeantwoordenVerwijderen