zondag 1 maart 2015

Julie | Lush Catastrophe Cosmetic Masker


Het is alweer de eerste zondag van een nieuwe maand en daarom heb ik weer eens een review van een maskertje voor jullie. Ik hou er van om mijn huid af en toe te verwennen met een lekker maskertje, en natuurlijk wil ik daarna ook mijn ervaringen met jullie delen. Ditmaal gaat het over het Catastrophe Cosmetic gezichtsmasker van Lush. Telkens als ik vijf lege potjes bij elkaar heb, ruil ik deze in voor een maskertje. Vorige maand deed ik dan ook een review van het verse masker Oatifix, die review kan je hier lezen. Benieuwd naar dit maskertje vol heerlijke bosbessen? Lees dan snel verder!




Hier op deze foto kan je goed zien hoe het masker er uit ziet. Ik vind het meteen duidelijk dat het een stevige structuur heeft en dat er echte bosbesstukjes aanwezig zijn. Dit is wat Lush zelf te zeggen heeft over dit masker: 

“Per ongeluk geslapen met je make-up? Te druk geweest om je gezicht te reinigen? En wat horen we nou, je gezicht met zeep gewassen??? Catastrophe Cosmetic is een extreem kalmerend masker met heel veel anti-oxidanten om je huid te beschermen tegen een kleine ramp. Twee van ’s werelds beste ingrediënten om je huid te kalmeren – kamille en kalamijnpoeder – zijn gemixt met ontgiftende bosbessen. Denk als een crisismanager.

Gebruiksaanwijzing:
Aanbrengen op een schone huid, niet rondom de ogen; laat vijf tot tien minuten intrekken en spoel af met lauwwarm water. Ongeveer drie tot vijf behandelingen per potje. In de koelkast bewaren.”

Ik moet zeggen dat ik altijd wel 6 tot 8 keer toe kom met zo’n potje. En ik gebruik zeker geen klein laagje! 



Altijd charmant, zo’n foto met een maskertje op je gezicht. Ik moet zetten dag ik dit masker een beetje lastig vond om aan te brengen. Doordat de substantie vrij stevig is – mede doordat het uit de koelkast komt – vind ik dit masker erg brokkelig. Je moet dus goed opletten dat niet de helft van je masker in de wastafel terecht komt, want dan is het ook niet echt bruikbaar meer... Het masker wordt een beetje harder, maar niet zo erg dat je je gezicht niet meer kan bewegen. De geur van het masker is op zich best lekker en fris, je ruikt wel de bosbesinvloeden. Op zich een fijn masker, al verkies ik dan toch Oatifix boven deze Catastrophe Cosmetic, puur omdat ik deze makkelijker aan te brengen vind. Verder is dit masker zeker een prima aanrader.



Hebben jullie dit masker van Lush al eens geprobeerd? En welk vers gezichtsmasker is jouw favoriet? Ik wil ze graag allemaal proberen dus ik hoor graag jullie suggesties voor welke ik als volgende moet kiezen!

Liefs,


Julie x

5 opmerkingen:

 1. Leuk artikel. Ik zou graag een keer een masker van Lush willen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Annelot! Ze zijn ze moeite, zeker eens doen dus! :-)

   Verwijderen
 2. Ik heb dit masker zeker al geprobeerd. Meer zelfs: het is één van mijn favoriete Lush-maskers ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk! Wat grappig dat meningen toch wel wat kunnen verschillen, ligt natuurlijk ook aan welke huid je hebt! :-)

   Verwijderen
 3. PS: mijn review lees je hier: http://chitchatontherocks.com/2012/09/24/pampering-myself-with-lush-catastrophe-cosmetic/

  BeantwoordenVerwijderen