woensdag 18 maart 2015

Julie | Rituals – Het Ayurveda Ritueel + Winactie Kim's Beautylounge


Ik weet niet of jullie het al weten, maar tijdens de maand maart ben ik tijdelijk tewerkgesteld bij Rituals in Turnhout. Het is slechts deeltijds, maar ik vond het een mooie kans om meer kennis op te doen over hun producten en over lichaamsverzorging in het algemeen. Ik heb al super veel bijgeleerd en ben ontzettend blij met de kans die ik gekregen heb om zonder al te veel ervaring meteen aan de slag te gaan. Ondertussen heb ik zelf al een aantal producten aangeschaft, maar ik kreeg er ook een heleboel mee om te testen. Dit waren testers die niet rechtstreeks uit de winkel kwamen en dus wel even gemist konden worden. Ik heb deze producten nadien netjes terug gegeven, voor alle duidelijkheid. Vandaag wil ik verschillende producten uit de Ayurveda collectie laten zien. Kijken jullie mee?


Ik geef jullie eerst even kort een beetje uitleg over deze lijn. Je kan het ook op de foto lezen, maar in tekst is het misschien iets makkelijker. “Auyrveda vindt haar oorsprong meer dan 5000 jaar geleden in India. Dezen eeuwenoude filosofie is gericht op het herstellen van innerlijke harmonie door middel van het reinigen en voeden van lichaam en ziel. Bereik innerlijke harmonie met onze Ayurveda collectie en schoonheid komt van nature.’ Voordien had ik enkel producten uit de Sakura lijn, met rijstmelk en kersenbloesem. De Ayurveda lijn is echter ook ontzettend lekker. Hierin zit Indiase roos en honing verwerkt. De lijn heeft ook een kruidenthee op basis van gember en rozen. Ook is er een handzeep en handlotion beschikbaar. Dan is het zogenaamde ‘Ritueel’ dat uit verschillende stappen bestaat. Eerst is er het schuimende crèmebad product, dat je kan opvolgen door de Himalaya zoutscrub te gebruiken. Bij stap drie kan je lichaam en geest ontspannen met de unieke doucheschuim sensatie. Tot slot verwen je de huid met een super voedende bodycrème.


Eerst heb ik dus een goede hoeveelheid van de ‘Energy Bubbles’ in mijn badwater gegoten. Ik vond de geur echt heerlijk en had voordien nooit kunnen denken dat ik een product dat rozen bevat zo lekker zou vinden. Je ruikt goed de zoete invloeden van honing en je ziet ook meteen dat het badwater er zijdezacht uitziet. Mijn favoriete lijn blijft Sakura, maar Ayurveda komt zonder twijfel op de tweede plaats wat geur betreft. Voor 500ML van deze badschuim betaal je €13.50.


Vervolgens heb ik mijn huid gescrubd met deze kleiscrub uit de Ayurveda lijn. Het is echt een donkergrijze substantie die inderdaad aan klei doet denken. De geur is dezelfde als deze van het badschuim. Je kan hem gewoon gebruiken als lichaamsscrub om de dode huidcellen te verwijderen, maar hij kan ook dienen als masker voor je huid. Hierbij laat je het product vijf minuten inwerken voor je het afspoelt. 


Ik deel met jullie ook nog even de ingrediëntenlijst. Er zit een beetje parfum in, maar hier heb ik zelf totaal geen last van ondervonden. Verder zie ik veel natuurlijke ingrediënten zoals Bamboo, Honing, Muntbladolie, Soyabonen… Voor wat ik er van ken, ziet dit er niet slecht uit. De scrub voelde lekker aan en liet zich ook gemakkelijk terug afspoelen. Ik vond het een speciale ervaring omdat ik meestal gewone suiker- of zoutscrubs gewend ben en natuurlijk die van The Body Shop met pitjes. Voor 150ML van deze scrub betaal je €10.


Ik moet eerlijk toegeven dat ik vooraf niet wist dat Rituals ook shampoo’s en conditioners verkoopt. Het is ergens wel logisch als je bekijkt dat ze telkens voor een volledig ritueel gaan en hierdoor ook een heel uitgebreide waaier aan producten hebben binnen één geurlijn. Deze Briljant Bliss shampoo heeft dus opnieuw dezelfde geur en zou je haar veel glans moeten bezorgen. Mijn haar glanst altijd al wel een beetje, en dat was nu ook gewoon het geval.


En voor de liefhebbers, hier ook nog even de ingrediënten lijst van deze shampoo. De 250ML fles van deze shampoo kost €9.50 maar hij is ook in een kleine verpakking verkrijgbaar. Hierin zit dan 70ML en daarvoor betaal je dan €4. Ideaal om mee op vakantie te nemen dus!


Van de bodycrème heb ik enkel een sample meegekregen maar ik weet dat de werking hiervan erg prettig is omdat ik de bodycrème uit de Sakura-lijn al enkele keren opnieuw gekocht heb. Deze bodycrème heeft een duidelijk aanwezige geur die nogal zoet is. Niet zo zoet als roze snoepjes, maar je ruikt ook hier opnieuw duidelijk de rozen en de honing. Deze lijn heeft me echt positief verrast, het is echt een geur die ik erg graag ruik. Ook Nick vond deze erg lekker ruiken bij mij. Het is wat mij betreft wel een echte vrouwenlijn, al zullen er ook vast mannen zijn die zulke geuren wel weten te appreciëren. Voor deze Honey Touch bodycrème betaal je €15, waar je dan een pot van 200ML voor in de plaats krijgt.


Om het ritueel af te sluiten eindig je met dit Chakra Water. Het is een bed & body mist met ook dezelfde geur als de vorige producten. Het is een multifunctioneel product dat je kan gebruiken als parfum of bodymist, maar ook om je bed mee op te frissen. Ik hou er wel van om zulke geurtjes even op mijn kussen te sprayen voor ik ga slapen. De zoete geur maakt mijn hoofd rustig en zorgt er voor dat ik sneller in slaap val. Deze geur is daar echt ideaal voor. Jammer genoeg mocht ik deze dus niet houden, al heb ik wel de mist uit de Sakura lijn gekocht! Voor een flesje van 50ML betaal je €16.50. Dit lijkt misschien redelijk veel, maar als je bekijkt dat een parfum van 50ML al snel €40 kost, is het natuurlijk niet zo’n groot bedrag. Bovendien is een goede nachtrust priceless! :-)

Zo, dit waren mijn bevindingen van de producten uit de Ayurveda geurlijn van Rituals. Hebben jullie al producten uit deze lijn geprobeerd? En waar zijn jullie benieuwd naar?

PS: in de titel sprak ik al over een winactie. Een collega van bij Rituals heeft een eigen zaak, genaamd Kim's Beautylounge. Ze bestaat sinds kort één jaar en daarom geeft ze vijf leuke pakketjes weg. Via haar Facebookpagina https://www.facebook.com/kimsbeautylounge.modenicole?fref=ts kan je een vriendschapsverzoek sturen en dan de actie liken en delen en hierdoor kans maken op één van deze pakketjes. In principe mag iedereen meedoen, maar het pakket moet wel afgehaald worden of als je mij persoonlijk kent, kan het ook via mij aan je bezorgd worden! Hou daar dus rekening mee :-) Meedoen kan tot 11 april. Veel succes!
Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten