zondag 29 maart 2015

Julie | Let’s Talk Movies

 (bron foto)In deze nieuwe rubriek wil ik met jullie een aantal films overlopen die ik de afgelopen tijd gezien heb. Meestal deed ik dit aan de hand van filmreviews, maar nu wil ik meer ruimte maken voor andere artikels en daarom bundel ik om de drie maanden de films die ik allemaal gezien heb in die periode in één artikel. Vandaag krijg je dus een overzicht van alle films die ik vanaf 1 januari tot nu gezien heb. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!
Gone Girl – 01/01/2015
De eerste dag van het nieuwe jaar heb ik meteen samen met Nick in ons nieuwe huis doorgebracht met het kijken van een film. Hieronder laat ik je eerst de trailer zien van deze film. 


Deze film duurt maar liefst 149 minuten, wat een behoorlijke tijd is. Het genre houdt het midden tussen drama, mysterie en thriller. Ik hou absoluut niet van enge films, dus je moet niet te veel thriller verwachten. Ik wou deze film absoluut zien omdat ik het boek hiervan gelezen had. Gillian Flynn heeft het boek geschreven en in het Nederlands is hij uitgebracht onder de titel ‘Donker Hart’ en ook nog onder ‘Verloren Vrouw’.  (bron foto)


Het is een speciaal verhaal over de verdwijning van een vrouw. “Op zijn vijfde huwelijksverjaardag stelt Nick Dunne vast dat zijn echtgenote Amy verdwenen is. Terwijl de politie de mysterieuze verdwijning onderzoekt, komt de op het eerste gezicht ideale echtgenoot in het oog van een mediastorm terecht. Wanneer de politie vervolgens ontdekt dat Nicks leven gebaseerd is op leugens en bedrog verandert hij al gauw in de hoofdverdachte.” Het verhaal krijgt een onverwachte wending, en je aandacht er bij houden is zeker een vereiste om het volledig te kunnen begrijpen. Op IMDB krijgt deze film een rating van maar liefst 8.3 en dat is ook zeker een rating die ik deze film zou geven. Ik kan nog niet te veel prijsgeven omdat je al snel de clue van het verhaal zou verklappen. Wel kan ik je zeggen dat deze film een aanrader is!

Monsters Inc. – 01/02/2015
De tijd vliegt zo voorbij dat ik in januari slechts één film gezien heb. Op de eerste dag van februari keken Nick nog eens een film. Monsters Inc. is een animatiefilm en Nick zei dat hij hem nog nooit gezien had! De film kwam op tv en wij hadden hem opgenomen. Voor mij was het echt jeugdsentiment, omdat ik hem wel gezien had toen hij uitkwam. Bij deze ook de trailer.

De film duurt 92 minuten, wat ik een fijne lengte vind voor een film. Het is een echte familiefilm met de nodige humor in. Ik vind zulke films stiekem best wel leuk om te kijken omdat ze gewoon zo grappig zijn. Vaak zitten er ook ‘verborgen grapjes’ voor volwassenen in en dat maakt het zo leuk om oude films opnieuw te bekijken! Ik ben dan ook benieuwd naar het tweede deel van deze film. (bron foto)


De korte inhoud volgens wikipedia: Het verhaal begint in een andere wereld, die geheel bevolkt wordt door monsters. Centraal in deze wereld staat de fabriek Monsters en co., waar energie wordt opgewekt om alles in de monsterwereld draaiende te houden. Deze energie wordt verkregen uit de angstkreten van kinderen. De werknemers van het bedrijf hebben tot doel kinderen bang te maken om zo deze angstkreten te verzamelen. Hiertoe reizen ze via speciale deuren naar de slaapkamers van kinderen. De monsters beschouwen dit werk zelf als zeer gevaarlijk, daar ze van mening zijn dat kinderen een gevaar voor hen vormen. Daarom wordt elk contact met kinderen zo veel mogelijk vermeden. Een speciale eenheid, de Child Detection Agency (CDA), houdt streng toezicht op alle deuren. (bron)


Ik vind het echt een super leuke film, de nodige humor en zelfs ontroering komen aan bod. In de film ontsnapt er een klein meisje in hun wereld en alle monsters hebben schrik van haar. Boo is echt het toppunt van schattig! Ik vind dat deze film eentje is waar zeker een diepere moraal achter zit. Op IMDB krijgt deze film een 8.1 en dat is zeker ook minstens wat ik zou geven. Leuke film!
 


Insurgent – 20/03/2015
Ik schrik er eigenlijk een beetje van dat we slechts drie films gezien hebben in drie maanden tijd. Normaal kijken we er net iets meer denk ik, maar het waren dan ook drie drukke maanden. Voor Insurgent wou ik wel even plaats maken in ons schema, aangezien ik hier al een jaar op zat te wachten! Bij deze eerst even de trailer:
De film duurt bijna 2 uur en dat merk je er absoluut niet aan, de minuten vliegen voorbij. Insurgent is het vervolg op de Divergent film en hierna komen er nog twee films over het laatste deel van deze trilogie. Ik vond de boeken eigenlijk zelfs beter dan die van The Hunger Games, maar die derde film vond ik wel ge-wel-dig. Ook deze film vond ik niet verkeerd.


(bron foto)


In "Insurgent" krijgt Tris het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago. Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden. Achtervolgd door hun keuzes uit het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld. (bron)


Op IMDB krijgt deze film een redelijke 7/10, wat de laagste rating uit dit artikel is. Ik vond het nochtans wel een goeie film en zou hem zeker een 9 geven. Ik ben nu alvast benieuwd naar het volgende deel van volgend jaar. Het is een spannende, fututistische film die ik toch wel echt weet te waarderen. Het verhaal is sterk opgebouwd, maar vormt duidelijk een brug tussen het eerste en het laatste deel. Zijn jullie deze film al gaan kijken?

Zo, dit waren de drie films die wij in de eerste drie maanden van 2015 gezien hebben. Hebben jullie dit jaar al veel films bekeken? En hebben jullie nog een aanrader voor mij?

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten