zondag 15 maart 2015

Julie | The Body Shop – Smoky Poppy


Toen ik onlangs al mijn The Body Shop producten aan jullie liet zien in mijn The Lovely Body Shop Tag – lees het artikel hier, verklapte ik al dat ik een heleboel nieuwe producten had uit hun nieuwste lijn. Via de Belgische Groene Beautyblog http://zolea.be/ won ik een groot pakket met producten uit deze lijn. Vandaag wil ik deze aan jullie laten zien en mijn mening hierover delen. Ik heb de producten ondertussen getest en bovendien is het altijd fijn om meerdere producten uit een nieuwe lijn aan jullie te kunnen laten zien.Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de winkel reeds aan deze lijn was gaan snuffelen en dat de geur me niet echt overtuigde. Ik vond het niet stinken – wat ik van de Satsuma en Grapefruit lijn wel vind! – maar toch kocht ik er niks van. Misschien maar goed ook, aangezien ik anders alles dubbel had gehad. Het eerste product dat ik aan jullie laat zien is de Body Scrub. Zoals je kan zien zitten er een heleboel pitjes in deze scrub. Dit maakt hem een beetje ruw, maar door de zachte witte substantie voelt hij toch ook crèmig aan. Tijdens het gebruik werd ik positief verrast door de geur. Eigenlijk viel hij best mee en de scrub voelde erg lekker aan. Overigens was ik wel al helemaal verliefd op de verpakkingen uit deze lijn. Dit product beviel me dus eigenlijk erg goed, zeker aangezien ik geen directe liefde voor deze geurlijn had! Deze seed scrub kan je in de winkel kopen voor €15.De Body Butters van The Body Shop zijn mijn grote favoriet en ik heb er dan ook uit ontzettend veel lijnen eentje staan. Deze prachtige pot vormde dus alweer een aanvulling op deze collectie. Ook deze geur vond ik dus eigenlijk niet zo lekker in de winkel… Maar eens aangebracht op mijn huid, ben ik helemaal van mening verandert. Ik vind deze geur eigenlijk best wel lekker en dat had ik niet verwacht. Voor deze body butter betaal je normaal gezien €16.Op de foto hierboven kan je goed de textuur van deze body butter bekijken. Ik vind hem erg romig en hij brengt ook gemakkelijk aan. Bovendien voelde mijn huid de dag erna nog echt goed gevoed en komt hij dus wel degelijk in de buurt van de 24u hydratatie die op de verpakking staat als belofte. Hij is voor de normale huid, al denk ik dat een droge huid ook erg blij zou zijn met deze body butter. Hij trekt snel in en de geur blijft subtiel aanwezig. Alweer een grote meevaller wat mij betreft!Voor het eerst konden we bij The Body Shop ook bruisballen aantreffen in een collectie. Normaal gezien is het Lush die het voortouw neemt wat badproducten betreft, maar deze keer zagen ze bij The Body Shop ook een kans. Ik was erg benieuwd naar de bruisballen uit deze lijn. Voor deze tube met zes helften bruisbal, betaal je €12. Opnieuw had ik deze niet gekocht omdat de geur me niet meteen aansprak.Het resultaat was echter meteen overtuigend. De geur hing helemaal in de badkamer, wat ik tot hiertoe nog maar zelden heb meegemaakt met eender wel badproduct. In het water werd een zachte crème substantie verspreid en je zag de pitjes ook goed overal drijven. Naar mijn gevoel zat er ook een zachte olie in, omdat je dit boven op de foto goed kan zien. Ik vond deze bruisbal erg fijn en ben blij dat ik er nog vijf keer mee in bad kan. De combinatie van de bruisbal, scrub en body butter vond ik uiteindelijk erg fijn, ook qua geur. Ik had me duidelijk vergist in deze lijn!Sinds een tijdje kan je bij The Body Shop ook terecht voor nagellak. Onder de naam Color Crush brachten ze alvast een heleboel kleurtjes uit en in deze nieuwe lijn konden we ook drie nieuwe kleurtjes vinden. Per lakje betaal je €6, wat ik in principe een goede prijs vind. In deze lijn zit een oranje lakje dat de naam Apricot Kiss meekreeg, een blauw lakje met de naam Mad About Blue en tot slot een geel lakje met de naam A Sunny Affair.Helaas heb ik nog niet de kans gehad om deze lakjes op mijn nagels te testen. Maar op deze foto kunnen jullie alvast de swatches op een stukje papier waarnemen. Jullie zullen ze ongetwijfeld nog wel op mijn nagels voorbij zien komen bij een Friday Nails artikel. Ik vind de kleurtjes erg geschikt voor de lente en zomermaanden. Oranje is geen favoriete kleur van me, de andere lakjes vind ik er meteen mooi uitzien. Desondanks zal ik ze alle drie met plezier gaan dragen en ben ik nu alvast benieuwd naar de houdbaarheid.Het volgende item uit mijn pakket was deze schattige kabukikwast. De productnaam is officieel ‘Poppy Blush Brush’, al vind ik het dan jammer dat ze geen blush in deze lijn verwerkt hebben. Je hebt wel van die lip-en-cheek kleurtjes, maar daar heb ik het zo dadelijk nog over. Wel vind ik deze kwast er ontzettend leuk uitzien en alleen al om uit te stallen op je tafel is het een plaatje. De haartjes zitten namelijk in de vorm van een bloemetje. Hij is niet zo groot en daarom handig om mee te nemen, hij zou geschikt zijn voor blush, foundation en bronzer. Voor deze kwast betaal je in de winkel €17.


In het pakket dat ik mocht ontvangen, vond ik ook deze twee Shimmer Cubes. Het leuke hieraan vind ik dat het vier losse kubusjes oogschaduw zijn. Je kan ze dus in principe onderling wisselen of los meenemen. Ik zou dit bijvoorbeeld gebruiken om mee op vakantie te nemen en dan vier van de acht kleurtjes kiezen om mee te nemen. Per cube betaal je €22, wat ik eigenlijk best duur vind. Je krijgt wel 3.5 gram per kleurtje. Laten we eens kijken naar de swatches…

Dit palette is het Shimmer Cubes Palette 32 en bevat de kleuren 01 Peach, 02 Luminous Grey, 03 Fresh Green en 04 Poppy Pink. Ik vind de kleuren erg goed gepigmenteerd en vroeg me wel af of ik deze ooit zou gebruiken. De grijze kleur vind ik erg mooi, maar neigt wel erg naar zilver. Ondertussen heb ik de roze en groene kleur alvast in een look gebruikt, als je ze met een kwast aanbrengt kan je het effect goed opbouwen en ik gebruik ze dan ook het liefst vrij subtiel.Het tweede palette is dan het Shimmer Cubes Palette 31 en bevat de kleuren 01 Dark Brown, 02 Luminous White, 03 Indigo en 04 Poppy Yellow. Hier vind ik vooral de bruine kleur erg mooi omdat er subtiele glinsters in verwerkt zitten. Ook de witte kleur vind ik erg geschikt als highlighter. De twee andere kleuren zal ik misschien niet zo vaak gebruiken, toch vind ik het een mooi zomers palette.Ten slotte zat er nog deze Lip & Cheek Velvet Stick in mijn pakket. Er zijn in totaal zes kleuren beschikbaar. Deze gaan van roze tot rood en van nude tot koraal. Er zit ook één zwarte stick in het assortiment, deze lijkt heel donker maar eigenlijk past deze universele kleur zicht aan aan de ph-waarden van je huid waardoor hij voor iedereen geschikt is. Per stick betaal je €12. Ik kreeg de kleur Poppy Red en omdat ik normaal helemaal niet van de rode lipsticks ben, was ik wel benieuwd naar wat dit kleurtje bij mij zou geven.Op de swatch kan je zien dat de kleur niet super gepigmenteerd is, maar dit komt natuurlijk door het feit dat je hem ook op je wangen kan dragen. Ik vind dat producten zoals deze vaak maar voor één van beide doeleinden geschikt zijn. Vaak vind ik ze te fel als blush of niet gepigmenteerd genoeg als lipkleur. Ik heb deze nog niet op mijn wangen uitgeprobeerd, maar ik heb voor jullie wel nog foto’s met het resultaat op mijn lippen.Ik vond het vrij moeilijk om deze stick aan te brengen. Hij heeft een subtiel resultaat en de kleur moet wel opgebouwd worden. Het is een vrij brede stick waardoor het moeilijk is om zeer precies te werk te gaan. Ook trekt de kleur een beetje in de lijntjes van je lippen, wat je vooral bovenaan en helemaal onderaan goed kan zien.
Toch vind ik het resultaat op de full face foto niet tegenvallen. Ik kies zelf altijd voor roze en paarse tinten en slaag rode en oranje kleurtjes eigenlijk altijd over. In principe vind ik deze kleur nog wel bij me passen, het is gewoon even wennen denk ik. Wat vinden jullie van het resultaat?Ik ben in ieder geval ontzettend blij met dit pakket dat ik gewonnen heb. Het is een super gevarieerd pakket met allemaal fijne producten. Vooral de bodycare producten hebben me positief verrast en helemaal weten te overtuigen. De make-up vind ik bij The Body Shop altijd vrij duur maar niet per se slecht van kwaliteit of zo. Het is gewoon dat ik er liever kom winkelen in het gamma van hun lichaamsverzorging. 


Hebben jullie producten gekocht uit deze Smoky Poppy lijn? En wat is jullie favoriete product uit dit artikel? Ik lees het graag in jullie reacties!

Liefs,


Julie x

8 opmerkingen:

 1. Ooh wat heerlijk zo'n pakket zeg!! Ik vind de producten er erg goed en leuk uitzien :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik was er echt ontzettend blij mee! :-) De producten bevallen me erg goed! ;-)

   Verwijderen
 2. Oh wauw, wat een heerlijke lijn lijkt dit me! Vooral de bruisballen omdat je hier echt eeuwen mee kan doen voor mijn gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ze viel me echt reuze mee! :-) En tjah, je kan er 6 keer mee in bad, hangt er dus vanaf hoe snel je ze na elkaar gebruikt! ;-)

   Verwijderen
 3. Wauw, mooie producten! Ik wil ze allemaal hebben haha :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat snap ik! ;-) Jammer dat ze redelijk prijzig zijn dan! :-)

   Verwijderen