dinsdag 3 maart 2015

Haute Polish 'One step manicure' | Eerste indruk


Ik hou van gelakte nagels maar 99% van de tijd loop ik rond zonder nagellak. Waarom? Ik haat de geur, ik heb het geduld niet en na een halve dag zijn mijn nagels al gechipt. Je zou dus voor minder na een tijdje het lakken gewoon opgeven. Desalniettemin heb ik heel erg veel lakjes liggen die ik eigenlijk niet gebruik. Een jaar geleden (ofzo) kocht ik van Essence de gellak en de lamp maar hier was ik niet echt tevreden over. Het lag er even snel af, of zelfs sneller, dan gewone nagellak en het was enorm lastig aan te brengen. Afgelopen weekend was ik in de Kruidvat en besloot ik toch eens die €12 neer te leggen voor een 'one step manicure' lakje van Haute polish. Benieuwd naar wat ik er na enkele dagen over denk? 


Het aanbrengen is eventjes wennen aangezien de structuur toch niet wat anders is dan gewone nagellak maar ook niet zo stroperig als die gellak van Essence. Ik heb de paarse kleur en in twee laagjes heb je al een mooie dekking. De geur is niet zo sterk als die van gewone nagellak maar blijf je wel ruiken als je met je nagels dicht in de buurt van je neus komt. Op zich niet erg storend maar wel jammer natuurlijk. 

Haute Polish raadt aan om je nagels eerst te buffen en schoon te maken met de cleanser. Ik vond niet meteen een buffer vijl dus deze stap sloeg ik over (de volgende keer dat ik het ga aanbrengen doe ik dit wel) en als cleanser gebruikte ik die van Essence. Het eerste laagje bracht ik dun aan en ik ging een minuutje onder de lamp van Essence. Het viel mij wel meteen op dat je nagel per nagel best kunt werken aangezien de lak wat terugkruipt als hij enkele minuten op je nagel blijft zonder onder de lamp te zitten. Wanneer je hem er meteen onder doet, heb je hier amper last van. Het tweede laagje kun je wel best twee minuutjes onder de lamp houden, volgens de verpakking. Omdat ik nogal zeker wil zijn, doe ik dit soms nog wel een minuutje extra, je weet maar nooit. 


Wat ik je wel wil aanraden is om niet met de cleanser van Essence nadien er nog eens over te gaan. Bij vele merken moet dit wel om het plakkerige laagje eraf te krijgen maar bij Haute Polish verpest dit enkel de kleur en de glans (daarom heb ik er een andere paarse nagellak over gedaan uiteindelijk). 


De eerste nagels die ik gedaan had, waren trouwens vrij dik doordat ik nog niet goed kon inschatten hoe ik dit precies moest doen. Dit zorgt er langs de ene kant wel voor dat mijn nagel echt stevig aanvoelt maar het is natuurlijk niet zo mooi. Over de houdbaarheid kan ik nog niet veel zeggen aangezien ik het pas enkele dagen op mijn nagels heb hangen maar er zijn een aantal nagels waarvan het er zondag meermaals per dag afgegaan is. Best vreemd aangezien het bij de andere nagels muurvast lijkt te zitten. Dus ben erg benieuwd hoe die nagels het gaan doen. 


Voorlopig ben ik dus eerder tevreden hiervan puur omdat het zo gemakkelijk is en zo snel droogt met de lamp. Een groot nadeel vind ik wel de hoeveelheid kleuren die ze bij de Kruidvat hebben. Op de website staat dat er 18 kleuren zijn, ik denk dat Kruidvat er een achttal verkoopt. Wat mij net wel is opgevallen, is dat de website aanraadt om de eerste laag twee minuten onder de lamp te steken en de tweede laag vier... Misschien dat daarom die paar er constant af gaan... 

Dit artikel was eventjes om mijn eerste indruk al van mij af te schrijven. Ik ga afwachten hoelang deze over het algemeen blijven zitten en as ik merk dat deze los beginnen komen, doe ik het opnieuw. Dan wel met nagels waar ik met een buffervijl overgegaan ben en met de 2 en 4 minuten onder de lamp (minstens!). Ben wel benieuwd of dit mij gaat overtuigen. Anders lijkt het mij ook gewoon leuk om een erg lichte kleur te kopen en hier met een normale nagellak over te gaan, zodat die ook beter blijft zitten. Waarom denken merken als deze er niet aan om gewoon met een doorzichtige te komen? :D 

Liefs
Veronique 


2 opmerkingen:

  1. CupcakeSweetness3 maart 2015 om 16:52

    Ik heb deze ook en bij mij blijven ze prima zitten, zelfs met de huishoudhulp job die ik doe 😄 De eerste keren was dat niet zo het geval maar een beetje 'oefening' in het aanbrengen ervan en inderdaad zoals je hierboven al zei, ze langer onder de lamp te laten werkt dit prima. Het terugkruipen, heb ik persoonlijk ook geen last van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vind het kleurtje zelf niet zo geweldig, ben niet zo dol op paarse kleurtjes.

    BeantwoordenVerwijderen