donderdag 19 maart 2015

Bloginspiratie tag


Ik heb het geluk dat Julie ook voor de blog schrijft aangezien het voor die vier dagen dat ik een artikel post soms ook moeilijk is om met leuke en originele artikelen af te komen. Tags vind ik persoonlijk wel leuk om te doen en daarom dat ik daar vandaag nog eens gekozen heb! En wel eentje over waar ik dan mijn inspiratie voor mijn blogposts haal. De tag heb ik trouwens gevonden bij AnneSolveig.nl. Oorspronkelijk komt hij van Patricia. Check zeker haar blogpost even! 

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writersblock aan?
Meestal heb ik nogal veel inspiratie wanneer ik eigenlijk geen tijd heb om dat allemaal uit te werken. Best frustrerend is het dan wanneer ik net wel veel tijd heb en ik absoluut niet weet waarover ik zou moeten schrijven. Ik zou echt op die momenten dat ik weinig tijd heb, al die ideetjes toch kort maar duidelijk moeten opschrijven. Het is zonde als ik die daarna kwijt ben. 


Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Ik raak dan eigenlijk nogal gefrustreerd omdat de zin en de tijd er dan is om te schrijven maar het komt gewoon niet. Ik probeer dan meestal wel iets op papier te zetten maar ik besef dan nogal snel dat als het niet gaat, ik beter iets anders kan gaan doen om later nog eens opnieuw te proberen. Maar eerlijk? Zo'n writersblock vind ik verschrikkelijk en ik zou graag manieren weten om die zo goed mogelijk uit de weg te gaan. 


Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Heel moeilijk. Dit heb ik al regelmatig gezegd maar ik heb absoluut het concentratievermogen van een goudvis. Soms als ik echt gedreven ben, kan ik best lang aan een stuk doorwerken maar meestal raak ik erg snel afgeleid. 


Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Meestal ga ik doelloos rond surfen op het internet maar dit is geen garantie voor inspiratie dus eigenlijk heb ik geen echt goede techniek! 

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Nu besef ik pas dat ik de laatste tijd bitter weinig muziek luister als ik thuis zit. Het is vooral in de auto dat muziek onmisbaar is. Dus neen, muziek is niet echt een bron van inspiratie. 

Waar ontstaan de beste idee├źn?
Ik heb niet echt een bepaalde plaats waarvan ik met absolute zekerheid kan zeggen dat de beste ideetjes daar ontstaan, buiten misschien mijn bed aangezien ik daar ook gewoon zo vaak zit om voor de blog te werken. 

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Ergens waar ik mij op m'n gemak kan voelen. Het allerliefste werk ik gewoon thuis omdat ik daar ook alles bij de hand heb. Op school werk ik ook best graag omdat ik daar goed kan doorwerken als ik natuurlijk genoeg inspiratie en materiaal heb. 

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Een blogbijbel niet maar wel een aantal tijdschriften om af en toe eens te doorbladeren om inspiratie op te doen. Anders zoek ik online naar een leuke tag om in te vullen. 

Welke bloggers inspireren jou?
Voor mij kan elke blogger een bron van inspiratie zijn. Soms kan je inspiratie namelijk door de kleinste of stomste dingen al getriggerd worden. 

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Zoals ik vermeld heb, helpt door een tijdschrift bladeren altijd wel. Vooral de Cosmopolitan neem ik er dan bij. Wat soms ook wel helpt, is eens met Julie praten, die komt soms ook met leuke ideetjes. 

Waar haal jij je inspiratie? 

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

  1. Leuke tag! Ik kan overal mijn inspiratie vandaan halen en heb er gelukkig nooit gebrek aan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je mijn tag hebt overgenomen, heb je in het overzicht gezet.

    BeantwoordenVerwijderen