maandag 16 maart 2015

"Beauty mistakes" die ik nog regelmatig maak

bron

Vandaag geen LTME aangezien ik veel te weinig foto's getrokken heb en tijdens het surfen kwam ik ineens deze foto tegen. Het lijk mij wel eens interessant om de fouten die ik nog (af en toe) maak eens te overlopen en te proberen een excuus voor mezelf te verzinnen. Ik denk dat sommige dingen hiervan wel relatief zijn aangezien té iets vrij subjectief is. De ene vindt iets sneller "too much" dan een ander en vice versa. Maar goed, laten we eventjes gaan kijken. 


1. Sleeping with your makeup on 
Het grappige is dat ik na het werken of uitgaan vaak wel mijn make-up eraf haal terwijl ik op een doordeweekse dag gewoon te lui ben om mijn bed nog uit te komen. Weet je wat voor mij zou werken zodat ik elke dag mijn make-up eraf haal? Mathias die blijft slapen of ik die bij hem slaap want dan haal ik het er eigenlijk echt elke keer af! Wat een goede invloed heeft hij wel niet op mij! 

2. Not cleaning your brushes 
Natuurlijk maak ik mijn kwasten wel schoon maar dit gebeurt eigenlijk veel te weinig. Het jobje zelf vind ik nog niet zo erg maar het is dat wachten tot ze weer droog zijn dat mij zo tegen steekt. Wanneer ik mijn kwasten wil schoonmaken, besef ik vaak dat ik vrij snel daarna de kwasten nog nodig ga hebben. Dan doe ik het dus maar niet omdat het nogal moeilijk werken is met natte kwasten. 

7. Matching foundation to the back of your hand
Ik smeer foundation inderdaad op mijn hand maar dit is eerder om te zien hoe de kleur eruit ziet wanneer het uitgesmeerd is dan om te zien of het matcht met de kleur van mijn hand. Sowieso vind ik het vinden van de juiste foundationkleur wel erg moeilijk! 

11. Forgetting to use primer
Dit is niet perse vergeten maar een gezichtsprimer gebruik ik gewoon zelden omdat ik het nut er nog niet echt van ingezien heb. Oogschaduwbasis gebruik ik wel elke keer en daar ben ik dan weer helemaal van overtuigd. Waar er in mijn gedachten dan verschil in zit, geen idee maar ik ben nu eenmaal een 'specialleke'. 

19. Not using sunscreen 
In de zomer smeer ik natuurlijk wel als ik echt op vakantie ben maar in het dagelijkse leven moet mijn huid het doen met wat er in mijn dagcrème zit. Aangezien die dagcrème al een stap is die af en toe vergeten wordt, zou zonnebrand niet echt iets zijn dat vaak aangebracht werd als ik het al in huis had. Ik snap uiteraard het belang wel maar njaa, toch doe ik het niet. 

De fouten waar 'too' in staat heb ik opengelaten omdat ik van mezelf niet vind dat ik dingen 'té' veel gebruik of teveel doe. Deels persoonlijke smaak, denk ik dan. 

Maken jullie nog fouten uit deze lijst? 

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

  1. Enkel nummer 2 staat ook op mijn lijstje. Als ik mijn kwasten weer gewassen heb, vind ik het echt zalig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat dit ook de meest voorkomende fouten zijn! Ik haal mijn makeup er wel altijd af dn was mijn kwasten elke dag!

    BeantwoordenVerwijderen