donderdag 12 februari 2015

Opruimwoede

Bron: weheartit.com
Volgens mij ben ik ziek, maar dan echt goed ziek. Ik kreeg namelijk ineens de drang om mijn kamer te beginnen opruimen. Om er weer een gezellig plaatsje van te maken en ervoor te zorgen dat alles weer netjes op zijn plaats lag en niet gewoon onder bed zodat het minder rommelig lijkt. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik de meest onordelijke persoon ben die er op deze planeet rondloopt en ik ben gestopt met dat te ontkennen. Hallo, mijn naam is Veronique en ik ben een sloddervos. 

In mijn ogen bestaan er ook twee verschillende interpretaties van opruimen. De eerste is diegene die ik zo goed als elke week wel eens doe en dat is er puur voor zorgen dat Mathias zijn benen niet breekt tussen de deur en mijn bed. Oh, en dan zorg ik er ook voor dat er in mijn bed ├╝berhaupt plaats is voor Mathias. Ik heb namelijk van die weken dat drie vierde van mijn bed ingenomen is door rommel omdat ik op dat moment geen betere plaats kan verzinnen om het weg te leggen. Meestal is de optie vloer dan al ingenomen. Mijn tweede interpretatie van opruimen is iets zeldzaams. Die enkele keren per jaar dat het bij mij echt begint te kriebelen om alles eens goed onder handen te nemen en te sorteren. Dit zorgt er wel voor dat ik eerst precies meer rommel maak dan echt opruim aangezien ik alles van overal onderuit haal. Dit soort buien voel ik meestal aankomen en ik probeer het de eerste dagen te negeren. Ik ga dan meestal andere dingen doen in de hoop dat het gevoel uiteindelijk gewoon verdwijnt. Soms win ik, soms wint de opruimwoede, net zoals deze keer. 

Uiteraard begin ik dan altijd eerst met de leukere klusjes: het sorteren van producten, herorganiseren van mijn stash en zo geschiedde het ook deze keer. Het is ook een soort ritueel geworden om te beginnen met de mandjes die op de kast naast mijn bed staan. Misschien wel logisch aangezien dat ongeveer het eerste is wat je ziet als je bij mij binnen komt. Goede tactiek, Veronique! Wanneer dat ongeveer klaar is, voel ik mij al een stuk beter. Tot ik mij omdraai en al de rommel op de grond zie liggen. Ahja, want daar heb ik alles wat niet in die kast thuishoorde gelegd. Meestal is dat de moment dat ik in mijn bed kruip en denk: de rest is voor morgen. Als ik slim ben, zorg ik ervoor dat alles in het zicht ligt en dat ik 's morgens het risico loop mijn benen te breken zodat ik die volgende dag toch maar echt verder ga opruimen en niet weer alles onder mijn bed duw. 

Uiteindelijk kreeg ik dan nog eens het geniale idee dat ik een nieuw bureau wilde (wat mij en papa twee uur kostte om het in elkaar te steken) en de dag erna kwam er nog een nieuwe boekenkast bij. Dus alles wat ik grondig weggestoken had in en rond mijn oude bureau en in en rond mijn oude kastje, moest ook opgeruimd worden. Weer wat werk erbij. Nu het allemaal klaar is, ben ik wel enorm opgelucht. Mijn hoekje ziet er een stuk gezelliger uit en mijn kamer voelt weer wat meer aan als mijn kamer. Een plaats waar ik graag zit om te werken. 

Natuurllijk ben ik wel lekker realistisch en weet ik dat mijn kamer binnen de kortste keren weer rommelig is als ik het niet bij hou. Dus, een van de dagen eens een planning opstellen waarin ik rekening hou met school en werk en dan een momentje in de week aanduiden om mijn kamer wat op te ruimen en zo het bij te houden. 

Hebben jullie tips om een kamer zonder al te veel moeite zo netjes mogelijk te houden? 

Liefs
Veronique 

1 opmerking:

  1. De dingen eigenlijk gewoon gelijk weer opbergen als je ze hebt gebruikt! Dan komt er minder rommel haha
    Liefs Shop It and Pop It

    BeantwoordenVerwijderen