dinsdag 3 februari 2015

Mijn parfum stash


Ik vind het heerlijk om foto's te zien van stashes of zelfs filmpjes maar ik vind het soms erg jammer dat je enkel een heel breed overzicht krijgt. Wanneer je dan bloggers hebt die wel elk product apart overlopen, duurt het filmpje soms enorm lang. Daarom heb ik besloten om als ik iets over mijn stash doe, het over één type product te hebben en het dan in foto's te laten zien. Vandaag laat ik jullie dus mijn parfum (of beter gezegd geuren) stash zien. Ik heb dit opgedeeld in vier categorieën om het wat overzichtelijker te houden: bodysplashes, eau de toilettes, eau de parfums & nepperds. 


Bodysplashes
Ik begin met de categorie die ik eigenlijk het minst boeiend vind. Ik heb vier geurtjes van de H&M die ik in een ver verleden eens gekocht heb en dan nog eentje van The Body Shop die ik wel super vind. 

H&M Lime Coconut: Ondanks dat ik dit ding misschien al vijf jaar heb, ruikt het nog altijd even lekker. Hij is best fris en tropisch maar ik zou hem niet snel dragen. Dit is eerder een geur die perfect is voor jongere meiden. Misschien dat ik deze wel aan mijn zus geef. 

H&M White Flower(Roze): Ik zou niet meer weten of hij nog het zelfde ruikt als toen ik hem kocht maar deze vind ik nu wel erg zoet. Ook weer eentje dat ik dus niet snel zou dragen en die waarschijnlijk richting Patricia gaat. 

H&M White Flower (wit): Heh, ik merk nu pas dat deze twee dezelfde naam hebben! Toch ruiken ze totaal verschillend. Deze ruikt veel bloemiger maar ik snap niet goed waarom ik hem ooit heb gekocht. Dit is totaal geen geur voor mij... Ik zou hem nog sneller als luchtverfrisser gebruiken (omdat hij op zich wel lekker ruikt) maar nooit echt dragen. 

H&M Ginger Vanilla: Deze geur is totaal anders dan de vorige drie. Door de gember en de vanille heeft hij iets warms & pittig. Deze bodysplash moet ik misschien eens meenemen om vakantie. Lijkt me ideaal voor 's avonds in de zomer. 

TBS Satsuma: Julie heeft het zo niet voor deze geur maar ik vind hem geweldig. Ik hou enorm van citrusvruchten en hierdoor ruik je gewoon naar mandarijntjes. 


Eau de toilettes
Dit is de categorie waar ik er het meeste van heb. Het zijn voornamelijk geurtjes van een bepaald soort fruit en ook twee van "echte parfummerken". 

TBS Satsuma: Ja, hier heb ik ook deze versie van! Dit is vooral omdat hij gemakkelijker mee te nemen is doordat het flesje heel wat kleiner is. Ook blijft de geur wat langer hangen. 

Yves Rocher Malaysian coconut: Mathias vindt deze geur geweldig en in het begin dat we samen waren droeg ik deze dan ook regelmatig. De laatste tijd kies ik weer vaker voor andere geuren. Zelf ben ik ook echt wel fan van kokos maar geuren als deze zijn natuurlijk echt iets voor de zomer (vind kokos toch wat te tropisch voor deze winterse temperaturen). 

Yves Rocher Mango - Passievrucht: Deze was een limited edition van een paar jaar geleden en ik ben er zuinig op. Hij ruikt ook heel lekker tropisch en de geur doet mij ergens aan denken maar ik kan niet meteen opkomen waar hij me dan aan doet denken. Ook deze is meer geschikt voor de zomer. 

Yves Rocher Ananas - kokosnoot: Dit is Pina Colada in een flesje en deze durf ik in de zomer nogal regelmatig naar het werk te dragen. Ik werk namelijk in een cocktailbar en hoe leuk is het om bediend te worden door iemand die ruikt naar een cocktail (op de frisse, parfum manier en niet de "ik hang onder 20 verschillende cocktails"-manier). 

Yves Rocher Peer - Karamel: Dit was de limited edition van deze winter en het doet mij eraan denken dat ik hier nog een groot flesje van wil. Ik heb hem nog maar sinds Kerstmis en zoals je ziet is er al heel wat uit in die korte tijd. Normaal ben ik niet zo gek van peren maar in deze geur vind ik het super. Dringend eens een back-up van halen (mag ik van mezelf aangezien ik de meeste van m'n bodysplashes zoek weg te geven). 

Paco Rabanne Black XS for her: Ik schrik ervan dat dit een eau de toilette is. De geur blijft superlang hangen en is enorm sterk. Dit is volgens mij het tweede of derde flesje dat ik van deze geur heb en sinds kort heb ik hem eigenlijk herontdekt. Hij heeft erg lang in mijn kastje gestaan zonder dat ik er echt aandacht aan schonk. Deze geur heeft iets sexy, sensueel en zwoel. Toch wel de zwaarste geur die ik in mijn bezit heb. 

Ange ou démon le secret EDT: Elke keer als er een nieuwe variant op de Ange ou démon le secret uit komt, moet ik er eens aan gesnuffeld hebben. Wie weet vind ik wel een nieuwe favoriet. Deze verslaat de EDP niet maar hij doet mij denken aan mijn favoriete cocktail van in Leuven en daarom dat ik hier dus ook al aan mijn tweede flesje bezig ben. Ik moet wel zeggen dat als ik hem nog eens op spuit na lange tijd niet te gebruiken, ik er de eerste keer wel lichte hoofdpijn van krijg maar dat heb ik er wel voor over. 


Eau de Parfums
Dit is dan weer het allerkleinste groepje van heel het artikel. Ik heb namelijk maar 2 EDP's, waarvan ik er eentje eigenlijk zelfs niet gebruik. Schandalig! 

Noa Perle: Ooit gekocht omdat het staaltje in de vivabox wel lekker vond (met de box had ik de Paco Rabanna genomen) maar eigenlijk kwam ik er toen ik hem in huis had al snel achter dat dit absoluut niks voor mij was. Ondertussen staat hij al vijf jaar in mijn kast en kijk ik er niet naar om. Hij ruikt nog altijd hetzelfde en ondanks dat ik toch wat volwassener geworden ben, is het absoluut niet mijn geur. 

Ange ou démon, le secret EDP: Hier is hij dan. Mijn absolute koploper. Mijn grote liefde op het vlak van parfum en vooral ook het product waar ik al het meeste geld aan heb uitgegeven. Als ik mij niet vergis heb ik al 2 flesjes van 30ml opgemaakt, 2 van 50ml en eentje van 100ml. Het kunnen er ook meer geweest zijn. Een snelle rekensom vertelt mij dan die lege flesjes ooit een waarde van boven de €300 hadden. Dit flesje is ondertussen ook al half leeg maar ik kan gerust zijn. Ik had blijkbaar voor mezelf bij de Kruidvat al een back-up gekocht (30ml) en voor Kerstmis kreeg ik hem nog zowel van Mathias (50ml) als van mijn ouders (30ml). Laat ons zeggen dat ik hier nog wel een tijdje mee verder kan. Deze geur draag ik gemiddeld 6 dagen per week. 


Nepperds
Afgelopen zomer heb ik drie "nep parfums" gekocht in Turkije. Niet omdat het zogezegd dupes zijn van de echte geuren maar goedkoper maar gewoon omdat ik de geuren erg lekker vond. Ik heb deze in een aparte categorie gestoken omdat ik hier wel transparant over wil zijn. Ik ga wel de naam gebruiken die op de fles/verpakking stond of staat om het wat gemakkelijker te maken. 

Victor & Rolf Flower Bomb: Deze neem ik eigenlijk het minste van de drie. De geur is wel lekker maar niet enorm speciaal. 

Lancome La Vie Est Belle: Als geuren schattig konden zijn, was deze er sowieso eentje. De geur heeft iets vrouwelijks, aantrekkelijk maar tegelijk ook zo onschuldig. 

Chanel Chance: Mijn favoriet van mijn drie nepperds. Een hele subtiele geur (in het begin dacht ik dat ik gewoon water in een flesje had gekocht) maar de geur is heel erg volwassen en geschikt voor allerlei gelegenheden. Ik zou niet kunnen zeggen wat voor noten erin zitten of wat voor soort geur het überhaupt is. Als deze op is (of bijna op), ga ik toch eens aan de echte ruiken om te zien of dat overeen komt. Anders zal ik terug naar Turkije moeten voor een nieuw flesje!Zo, dat zijn dus (normaal gezien) alle geuren die ik heb. Die drie bodysplashes geef ik waarschijnlijk aan Patricia, net zoals Noa Perle. Misschien dat ook de nepperd Flowerbomb er eentje wordt die zij mee mag gebruiken. 

Liefs
Veronique

14 opmerkingen:

 1. Wat een mooie collectie heb je! Ik moet het parfum van Givenchy volgens mij echt eens gaan ruiken, want er zal wel een goede reden voor zijn dat je daar zo'n fan van bent! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens doen! Ik weet niet hoe het in Nederland zit maar bij ons heeft de Kruidvat hem soms voor €30 ipv de €45 die je bij Ici paris betaalt :)

   Verwijderen
 2. Jeetje wat een mooie stash heb je! Kom ik aan met mijn 4 geurtjes hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een lichte obsessie met dingen die lekker ruiken, vandaar! :p Maar je moet er wel rekening mee houden dat sommige geuren al wel vier jaar oud zijn ofzo :)

   Verwijderen
 3. Meid, wat een prachtige stash! Ik heb maar één flesje, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een hoop lekkere geurtjes heb jij in huis! Ik heb sinds vandaag een nieuw parfum in m'n collectie: Clair De Musc van Serge Lutens. Yummie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, ik heb maar 2 parfums. Eentje voor het werk en eentje voor de rest van de tijd. Jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen