woensdag 18 februari 2015

Julie | Battle: Jafra Cosmetics vs. Bobbi Brown


Vandaag heb ik nog eens een battle tussen twee producten voor jullie. Ik vind zelf dit soort artikels altijd fijn om te lezen omdat je zo ziet hoe het ene product wordt vergeleken met een ander product. Ik heb twee Eye Make-up Removers naast elkaar gezet. Ik heb een (gigantische!) fles van Bobbi Brown en een mini flesje van Jafra Cosmetics. In dit artikel vergelijk ik beide producten met elkaar en komt er een winnaar uit de bus. Benieuwd wie met de overwinning gaat lopen? Lees dan snel verder!
 


Eerst en vooral is die van Jafra een remover die je eerst even moet schudden, aangezien het een remover op basis van olie is. Normaal hou ik niet van die producten omdat ik vind dat ze een vettig laagje op je oogleden nalaten. Ik heb dit flesje gekregen van Britt van Jafra Cosmetics om te reviewen voor deze blog. Ik vind de vormgeving best mooi en simpel, en het heeft een handige dop om te doseren. Het gaatje is klein genoeg en je kan het flesje niet indrukken aangezien het van harde plastic is. De grote fles van Bobbi Brown is erg onhandig, en ik giet deze dan ook over in een andere verpakking, aangezien de volledige fles hanteren echt niet te doen is.Ik begin met Bobbi Brown. Links zie je de hoeveelheid product die ik gebruik om mijn make-up van mijn ogen te verwijderen. Rechts bovenaan zie je dan hoe mijn wattenschijfje er uit ziet na gebruik. Rechts onderaan zie je mijn oog na het gebruik van dit product. Ik vind persoonlijk dat deze remover een beetje prikt in mijn ogen. Ook heb ik er redelijk wat van nodig voor ik het gevoel heb dat hij zijn werk goed doet. Hij is niet geschikt voor het verwijderen van waterproof make-up. Verder is hij in werking wel prima. Ik heb voor deze grote fles 9 euro betaald, maar dat was dan wel in een winkel met flinke korting. Ik heb even op internet gekeken en zie dat ze voor 200ML al snel 39 dollar vragen!Op deze foto kan je zien dat ik van het product van Jafra veel minder nodig heb. Bovendien vind ik dat je op het wattenschijfje na gebruik kan zien dat er meer product aan hangt. Hierbij krijg ik het gevoel dat deze dus een betere reiniging heeft. Mijn ooglid ziet er eigenlijk vrijwel hetzelfde uit als bij Bobbi Brown en ik kan met plezier vaststellen dat deze remover geen vettig laagje nalaat! Ik heb trouwens ook dit flesje al eens twee weken na elkaar gebruikt, en nog steeds heb ik meer dan de helft in het flesje zitten. Het is een erg zuinig product, en als ik me niet vergis kost deze voor 125ML €16.50, al heb ik natuurlijk wel een kleine variant van 40ML en zelfs daar kom ik al super lang mee toe.
Zoals je kan zien ben ik duidelijk overtuigd van de make-up remover van Jafra en komt deze uiteraard als winnaar naar voor uit deze test! Ik vind hem echt beter in werking, hij prikt niet en hij is ontzettend zuinig in gebruik. Bovendien kost hij ook nog eens veel minder. Ik zal natuurlijk de grote fles van Bobbi Brown wel netjes op gebruiken, maar toch ben ik van plan om een nieuwe van Jafra aan te schaffen als mijn kleine flesje op is. Het is dan ook een pluspunt dat hij ook nog eens geschikt is om lipstick mee te verwijderen.

Ik ben nu natuurlijk heel benieuwd wat jullie van deze battle vonden én welke make-up remover jullie gebruiken. Laat het me zeker weten in de reacties.

Liefs,


Julie x

12 opmerkingen:

 1. Die van Jafra lijkt inderdaad heel goed te zijn! Oil make-up removers vind ik sowieso fijn in gebruik. Ik gebruik al jaren de MAC Cleanse Off Oil voor mijn hele gezicht, mijn ogen en mijn lippen, en wil nooit meer iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is hij zeker! :-) En ik las er onlangs geloof ik iets over bij jou, en die lijkt me ook erg goed! :-)

   Verwijderen
 2. Goeie vergelijking! Ik had nog nooit van Jafra gehoord eigenlijk. Klinkt top.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Melissa! :-) Ze doen zo van die avonden, zoals Tupperware! ;-)

   Verwijderen
 3. Jafra ken ik eigenlijk niet goed. Maar je hebt echt volledig gelijk als je zegt dat Removers vaak een vettige laag achterlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken het ook nog niet zo lang, maar ik ben er wel tevreden over! :-)

   Verwijderen
 4. Die van Jafra klinkt wel heel goed! Ik kende het merk nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je ze even vergelijkt :) Het merk Jafra ken ik persoonlijk nog niet, maar het klinkt wel erg goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker de moeite waard, ze hebben nog andere fijne producten! ;-)

   Verwijderen
 6. Hét bewijs dat dure producten niet altijd beter zijn. Fijn artikel!

  BeantwoordenVerwijderen