zondag 22 februari 2015

Julie | Bad vs Douche: pro’s & con’s

 (bron foto)In bad gaan of een douche nemen? Dat is de vraag die ik vandaag wil behandelen. Ik was vroeger echt iemand die riep dat ze een douchepersoon was en niet graag een bad nam… Tot ik een huis kocht met Nick, waar toevallig een bad in stond en geen douche. Nu ik al een tweetal maanden altijd in bad ‘moet’, heb ik toch wel wat voor- en nadelen ondervonden van een bad. Hierbij maakte ik me dus de bedenking wat nu de opvallendste verschillen zijn tussen een bad en een douche. Lees je mee?


 (bron foto)


1. Relaxen

Niks zo zalig als een lekker warm badje als je een zware of vermoeiende dag achter de rug hebt. Op het gebied van ontspannen kies ik resoluut voor een badje. Ik vind het fijn om in een warm bad te stappen en lekker onderuit te liggen. In een douche krijg ik altijd zo’n gehaast gevoel, misschien wel omdat je gewoon rechtstaat. In een bad kan je met je ogen dicht even tot rust komen, dat is een gevoel dat ik in de douche absoluut niet krijg. Bovendien waren er veel te veel leuke Lush bruisballen die ik nooit kon uitproberen omdat ik enkel een douche had! Bovendien kan je in bad gewoon een boek lezen of een glaasje drinken, wat in de douche al een stuk moeilijker is. Een bad kan ook heel romantisch zijn met kaarsen, dat is in een douche ook geen evidentie!


2. Koud vs warm

Net haalde ik al even aan dat ik het geweldig vind om in een warm bad te stappen. Zeker nu het winter is natuurlijk! Maar ik denk toch dat ik in de zomer een lekker frisse douche wel zal missen. Doordat je helemaal in het water zit, ga je natuurlijk niet voor een ijskoud badje, daar waar je bij een douche de kraan al gemakkelijker in de blauwe richting draait. Daar tegenover staat trouwens ook dat ik onder een douche nog nooit kou geleden heb, en wanneer ik in een warm zit altijd wel een lichaamsdeel koud voel worden, omdat het niet mee in het water past. Bovendien is je haren wassen met warm water zeer slecht en onder een douche spoelde ik me dan ook altijd af met een koude straal. In bad doe ik dat niet, omdat ik dan zelf in koud water zit… Hier kies ik toch echt voor een douche!


3. Scrubben

Niet iedereen heeft wat aan dit puntje, maar ik denk dat elke beautyblogger me wel kan volgen in dit punt. Ik gebruik erg graag een scrub om de dode huidcellen van mijn lichaam te verwijderen. Twee à drie keer per week scrub ik zowel mijn gezicht als mijn lichaam. En boy, wat is dit vervelend in een bad. Het is sowieso al erg onpraktisch om je benen richting je handen te gooien, dat vergt enig lenigheid. Maar wat het ergste is, mijn scrubs bevatten allemaal wel soort ‘pitjes’, die voor een mild tot ruw effect zorgen. Deze pitjes afspoelen onder de douche is een eitje, maar in bad blijven ze gewoon liggen. En dat niet alleen, nee, ze kruipen ook nog eens onder je kont! En misschien is dit een beetje een geval van too much information, maar ik heb pas nog bij enkele anderen gelezen dat ze de kriebels onder hun kont herkennen! Misschien toch maar eens een scrubhandschoentje gaan gebruiken…


 (bron foto)4. Poetsen

Hetgene ik persoonlijk het ergste vind aan een douche, is het uitdrogen er van. Of je nu glazen wanden hebt of niet, je moet toch wel nadien er even met een doek overheen gaan of je krijgt allemaal strepen, vlekken en kalkaanslag. Ik vond het altijd zo’n gedoe en in de zomer stond ik na die lekkere frisse douche al gelijk terug te zweten na deze karwei. Een bad even naspoelen vind ik veel makkelijker! Dat kan je doen als je er naast staat, in een douche is dit niet zo handig. Even met een droge doek erdoor een klaar! Dit is voor mij toch wel een groot voordeel aan een bad.


5. Haren wassen

Waar ik het meeste schrik voor had, was het wassen van mijn haren. Ik was zo gewend om dit met twee handen te doen, aangezien de douchekop in zijn stand hing, en dacht dat het een ontzettend geknoei zou zijn met één hand. Op zich viel dit me wel heel erg mee en ik vond het vanaf de eerste keer al niet zo moeilijk meer. Wat ik wel een vervelend iets vind, is dat ik tijdens het wassen best veel haarverlies heb. Onder de douche spoel je dit makkelijk van je af en maak je nadien het putje leeg, klaar. In bad hang je gewoon onder de haren en ik breng echt de helft van de tijd in bad door met het proberen haren van mijn handen te krijgen. Dit is echt iets wat ik vreselijk irritant vind aan in bad gaan.


(bron foto)6. Tijd en watergebruik

Ik weet dat er altijd gezegd wordt dat een bad veel meer water verbruikt. Maar ik moet zeggen dat ik ook altijd best wel lang onder een douche sta en haast nooit een snelle 2-minuten douche neem. Dus ik denk dat het wat waterverbruik betreft, bij mij wel overeen uitkomt. Ook de tijd die het in beslag neemt zal bij mij ongeveer hetzelfde zijn. Hoewel ik het wel fijn vind om in een bad gewoon even te niksen, daar waar ik onder de douche gelijk begin met mijn haar in te zepen. Het is denk ik wachten tot het bad volgelopen is, wat het meeste tijd in beslag neemt…Zo, dit waren mijn opmerkelijkste verschillen tussen een bad en een douche. Zoals je kan zien hou ik van beiden, om verschillende redenen. Ik ga nu heel graag in bad, maar denk dat ik in de zomer toch wel het liefst een douche zou willen nemen. Het hangt bij mij dus echt een beetje af van de seizoenen. De reden voor dit artikel is er eigenlijk omdat ik nu zoveel badproducten heb kunnen testen dat ik ze allemaal wil reviewen. Omdat ik slechts twee artikels per week schrijf, behalve de vaste rubrieken Look Like A Star en Friday Nails, heb ik aan Veronique gevraagd of ik vanaf maart op woensdag en zondag telkens een tweede artikel online mag laten komen. De komende maand(en?) zullen jullie dus elke woensdag en zondag om 15.00u een review mogen verwachten van een badproduct dat ik getest heb. Om 06.00u komt er dan telkens een gewoon artikel online. Hopelijk vinden jullie dit een fijne update naar de toekomst toe! Ik ben alvast heel erg benieuwd naar jullie reacties! 

Liefs,


Julie x

8 opmerkingen:

 1. Ik kan je helemaal volgen in dit artikel. Heb zelf een bad en douche en in het weekend wil ik een badje, om te relaxen met bubbels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dankjewel Delphine! :-) En ja, het is soms toch gewoon heerlijk om lekker onderuit te liggen in een badje! :-)

   Verwijderen
 2. Leuk om dit te lezen, Julie! Je schrijgt echt hilarisch en leuk. Ik vind eens in de zoveel tijd een warm bad niet verkeerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb geen bad maar voor de ontspanning zou ik dit wel graag in de toekomst willen. Toch kan ik ook elke dag wel genieten van een lekkere douche.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Ik zou gewoon graag beiden hebben eigenlijk! ;-)

   Verwijderen
 4. Ik neem heel graag een bad, maar het vaakst neem ik toch een douche. Het is sneller en da's de hoofdreden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Helaas kan ik echt alleen in bad momenteel! :-)

   Verwijderen