donderdag 19 februari 2015

Feit of fabel #1


Ik wil een nieuwe reeks beginnen hier op mijn blog die sporadisch eens zal verschijnen, namelijk feit of fabel. Hiervoor test ik, expres of toevallig, dingen in uit die vaak beweerd worden. In dit artikel ga ik het hebben over het gebruik van concealer of foundation in plaats van oogschaduwbasis. Ik kon mij namelijk herinneren dat ik ooit eens ergens gehoord of gelezen had dat als je geen budget oogschaduwbasis vindt, je even goed concealer kunt gebruiken. Eventjes een kleine sidenote, dit zijn mijn ondervindingen met een bepaalde soort concealer, misschien werkt het bij sommigen wel. 


Laat ik eventjes het verhaal wat schetsen: het is ochtend, je doet je make-up en plotseling beslis je toch dat je een oogschaduw look wilt maken. Mascara & eyeliner zijn op dat moment gewoon niet genoeg. Maar je vindt helaas je oogschaduwbasis niet meteen en de klok tikt maar rustig verder, over zoveel minuten moet je eigenlijk in de auto zitten richting school. Terwijl je met een hand verder zoekt, breng je al concealer aan. Ineens hoor je ergens in de verte een zacht gerinkel, in eerste instantie denk je dat je helemaal gek bent geworden maar nee. Er is gewoon een belletje beginnen rinkelen. Ergens vaag in je achterhoofd zegt een stemmetje dat je best ook concealer kunt gebruiken en zo geschiedde. 

Aangezien je al allerlei oogschaduwbasissen geprobeerd hebt en je de vloeibare de beste vond, kies je ook dit type concealer. Je brengt het netjes op je ogen aan en zorgt ervoor dat het niet meer al te nat is. Je doet nog maar eventjes je ogen open en dicht en nog geen tien seconden later zit de concealer al in je crease. Dit had me eigenlijk al moeten waarschuwen maar ik besloot toch eens te testen hoe het zou werken mocht het een beetje vast gezet worden met oogschaduw. 

Op de dag dat ik het probeerde had ik een lange lesdag en heb ik eigenlijk doorheen die dag ook niet in de spiegel gekeken. Toen ik thuis kwam, dacht ik ineens aan het feit dat ik concealer gebruikt had en besloot ik er toch eens een blik op te werpen. In eerste instantie viel het mij op dat het wat was beginnen glijden en de kleuren door elkaar gegaan waren. Toen ik van wat dichterbij keek, zag ik toch duidelijk dat de oogschaduw was beginnen creasen. Omdat ik hierna snel weer ergens anders naartoe moest, heb ik het gewoon met mijn vinger een beetje weggeveegd en toen zag het er terug best oké uit. 

Moraal van dit verhaal: echt vloeibare concealer is geen echt goede vervanging voor oogschaduwbasis. Koop dan liever eventjes, als het budget moet, de vloeibare van Essence (die van Catrice heb ik nog niet getest, is iets voor binnenkort!). Misschien ligt het aan het feit dat mijn oogleden wat vettig zijn (geen idee of dit ook daadwerkelijk zo is) en werkt het bij jou wel, laat dan eventjes een comment achter. Ik ben oprecht benieuwd of jullie dit al eens geprobeerd hebben! 

Liefs
Veronique

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk rubriek. Handig om te weten sinds kort gebruik ik ook echt een oogschaduw basis van Pupa.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke rubriek! Heel erg goed om weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om dit zo te lezen! :) De oogschaduwbasis van Catrice is een toppertje, binnenkort schrijf ik er een review over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo'n nieuwe rubriek! De oogschaduwbasis van Essence werkt voor mij niet super, ik gebruik eigenlijk altijd de Urban Decay primer potion. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke rubriek! Ik gebruik nooit concealer als oogschaduwbasis..

  BeantwoordenVerwijderen