donderdag 5 februari 2015

Essence Shimmery Body Powder


Wanneer jullie dit artikel zien verschijnen, denken sommigen waarschijnlijk "Dat zijn ook vijgen na Pasen" - of in dit geval misschien veenbessen na Kerstmis? - maar de ervaring heeft mij geleerd dat Essence om de zoveel tijd een bepaald type product laat terugkomen. Zo had de Cherry Blossom collectie ook al een shimmering body powder in een kartonnen doosje met puff. Een beetje meer opzoekwerk leert mij dan dat de kwaliteit overeen komt. Dus zie dit dan niet als een review van een product uit een bepaalde limited edition maar eerder een review zodat jullie dit soort product eens bekijken als het nog eens in de rekken ligt. First things first, laten we het heel even over de verpakking hebben. Het concept vind ik erg leuk. Het kartonnen doosje met daarin een heerlijk zachte puff waarmee je dan het poeder kunt aanbrengen. Dit doosje op zich vind ik niet mooi. Ik weet dat het een Kerstcollectie was maar de kleuren zijn niet mijn ding en het ziet er erg kinderlijk uit. Hier hadden ze zoveel meer mee kunnen doen. Bij Kerstmis kun je ook aan elegantie en luxe denken, niet perse aan sterretjes, bolletjes en cadeautjes. 

Hopelijk denken ze bij een volgende limited edition wat meer na over de verpakking! 


Dat neemt niet weg dat ik het product eigenlijk toch erg fotogeniek vond. Tock zeker als je zo kijkt naar de puff en het beetje poeder dat erop ligt. Ja, het enige dat mij eraan stoort zijn de kleuren en vormpjes op de verpakking. 


Het poeder zelf is rosé goud en hier zie je duidelijk de glitters. 


Aangezien ik dit eerder als gezichtshightlighter zou gebruiken, is de puff een leuke extra die ik eigenlijk weinig ga gebruiken. Dit geeft op zich absoluut niet want ik kan prima met mijn gewone kwast werken in combinatie met dit doosje. Ik hoop enkel dat ik het nooit laat vallen want ik weet nu al dat dan echt alles onder gaat hangen. 


En dit is dan hoe het eruit ziet wanneer je het ergens op 'smeert'. Dit is nu gewoon met mijn vinger aangebracht. Rechts zie je het als ik gewoon een veegje zet, links is het al wat meer uitgeveegd zodat het subtieler is. Het is erg koel qua kleur maar naast het ''witte" zie ik er toch wel wat gelig/goud in. Persoonlijk vind ik dit super mooi! Wel voorzichtig aanbrengen want het kan nogal snel too much zijn. 

In mijn ogen (en op basis van online swatches) doet het mij wat aan Nars Albatross denken... Of ben ik nu onzin aan het uitkramen? 

Wat vinden jullie van zulke shimmering powders? Gebruiken jullie deze als highlighter voor het gezicht of ook echt op je lichaam? 

Liefs
Veronique

11 opmerkingen:

 1. Dit zou geen product voor mij zijn! Ik knoei er vast mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pretty! Maar of ik het zelf veel zou gebruiken? Waarschijnlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet zo van de shimmering powders ... Ben al shimmery genoeg van mezelf ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er mooi uit! Al zou ik echt een kluns zijn met dit product.. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze kende ik niet, hij glanst voor mij eerlijk iets te fel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk product is dit :D Het ziet er ook nog eens mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het een mooi product en op zijn tijd ben ik wel voor een mooie shimmery body poeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zag hem laatst in de winkel liggen, maar toen heb ik hem niet meegenomen. Achteraf gezien had ik dat eigenlijk best wel kunnen doen. Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen